Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J89i21ř48í 78L93i20b51e14r

29. 4. 2016 10:29

Ano, bohužel je to tak. Karma R^

0 0
možnosti

Každý nový zákon znamená nové úředníky.

Protože někdo ho prostě musí prosazovat...

0 0
možnosti
Foto

Celkem s vámi souhlasím, až na tu občanskou objednávku. Bobtnání státní správy určitě není v důsledku požadavku občanů, na které ostatně státní správa ser... kašle.

1 0
možnosti

_Ale občané (někteří) se domáhají nových zákonů. A žádný zákon se do praxe neprosadí sám od sebe. Vždy jsou na to třeba úředníci.

0 0
možnosti

J31i12r31i 90K21u29c51e80r89a

26. 4. 2016 13:44

ze státu je už dávno nejlepší zaměstnavatel - to neplatí pro ty nejlepší, skutečnou špičku, ti si dokážou vydělávat na chleba i jinak; lepší průměr a slabší se choulí pod křídla kvočny státu; což je pro spoustu politiků senzační stav....

3 0
možnosti

On ten problém bude mít trochu rozsáhlejší souvislosti. S tím, jak stoupá produktivita práce v oborech nutných pro fyzickou existenci společnosti (průmysl, zemědělství, energetika, doprava, nezbytně nutné podpůrné služby atd.) klesá počet lidí, kteří musí pracovat, aby společnost přežila. Sekundárně s tím narůstá počet "zbytečných" pracovních sil, které citované obory nepotřebují. Co s nimi? Vytvoříme jim místa ve státní správě, vymyslíme nové činnosti (které žádnou reálnou hodnotu nepřinášejí a v podstatě nejsou volně obchodovatelnou komoditou jako třeba obilí či automobily) a tím je zaměstnáme. Alternativou jsou dávky v nezaměstnanosti (přinejlepším). Politik je volen voliči a mezi nimi i masa těchto "zbytečných" pracovních sil a jejich rodin. Kruh se uzavírá. S rostoucí automatizací a robotizací ubývají pracovní místa ve výrobě, tudíž musí přibývat neproduktivní činnosti ve státní správě. Nakonec podívejme se na počty studentů na vysokých školách (poměr hard technických a přírodních oborů versus soft společenských). A kolo se točí dál. Otázkou, jak dlouho. Je to v podstatě proti základním přírodním zákonům směřujícím k optimalizaci funkce systému s nejmenšími vedlejšími "náklady".

1 0
možnosti
Foto

Těch inspektorů a úředníků třeba z KHS anebo HZS anebo IOP ale občas chybí. Je jich tak akorát dost, aby stíhali kontrovat veškeré podniky průběžně párkrát za několik let. Platy mají vzhledem k ostatním evropským státům relativně nízké. EET ale bude nákladným experimentem, který pokud se zadaří, snad v budoucnu přivede k lepší platbě daní. Zatím je ve zkušebním provozu a úspory se objeví možná až za několik let. Takže nechme úředníky úřadovat a čekjeme na výsledky. Lépe mít o 20 úředníků navíc napalujících sankce právoplatné podnikům danícím v zahraničí za nedostatečnou ochranu životní prostředí nežli mít výhledově zničené životní prostředí.

0 6
možnosti
Foto

Státní správa je neefektivní ze své podstaty, takže zvýšený počet úředníků nevyřeší vůbec nic. Sankce také nic neřeší, když nejsou použity na likvidaci škod a využívají se pouze k tomu, aby stát měl více peněz na nové úředníky . . . . .

0 0
možnosti
  • Počet článků 445
  • Celková karma 36,37
  • Průměrná čtenost 4062x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik