Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Moc to nezdůrazňujme nebo nám se sem nahrnou. Radši se chovat jako bohatí židé v Benátkách za renesance. Z venku oprýskané fasády a uvnitř nádhera. Jinak máte samozřejmě pravdu. Itálie a UK jsou na tom objektivně ve statistickém hodnocení, ale nejenom v něm, hůře.

1 0
možnosti
PB

...... hmmm, sebemrskačství ;-D?! dávno nééé !,- tak půl roku nazad Hanz, Kurt aj Helmut s Margitou kňučeli, cože sme to za "nelidi", že jim nechceme z teho vídeňskýho nádraží vodebrat nějakou tu kvótu na integracu. Dneska sedíme na drinku a voni enem kmitajou palicou z leva do prava a nechápou co se u nich děje,- ..... frňák mám pěkně nahoru a na ksichtu úsměv č.56 ,- "chovali ste se jak blázni, vítali ste a východ ste voznačili za póvl, kerej nedorostl demokratický velikosti západu,- tak si to laskavě s vašejma korektníma technickejma zábranama (pro blbce - plotama) vyžerte do mrtě a přestaňte plivat na svoje sousedy !" ,- ...... komentu k tématu se obecně vyhýbají, sou zdrženliví však nikoliv ze strachu,- enem sa zkrátka stydí !

2 0
možnosti
ZH

Koneč něco v čem s Váma mohu skoro úplně souhlasit. Vůbec se nemáme špatně a kdyby se tolik nekradlo, bylo by ještě lépe. Jen s tím hledánim práce v zahraničí si nejsem tak jistej nejsme sice jako Poláci, ale málokomu se povede vyhnat ze země 90% příslušníků jedné profese, jako se to povedlo panu Klausovi. :-)

2 0
možnosti
Foto

Třeba se máme dobře, že se přikrádá od těch, co ulévají z podnikatelova naftu pro svou škodovečku až po přehršel golfových hřišť.

0 0
možnosti
JV

J68i61r23i 21V12r29a31b70e50c

29. 4. 2016 17:20

"Mimochodem, patříme mezi velmi úzký okruh zemí EU, ze kterých nouze nevyhání podstatnou část populace za prací do zahraničí"

Ale kdo neco umi (vedci,lekari,IT fachmani,inzenyri) mizi za hranicemi.

0 0
možnosti
PK

Co to je za ukazatel - maso každý druhý den? "Sirloin", "rumpsteak" nebo mleté či sekaná z Globusu? Dále - základní spotřeba je v celé Evropě na zhruba stejné cenové úrovni - potraviny z diskontů, pračky, televize, cena elektřiny a teď i vody. Takže rozdíl v nominálním příjmu o něčem vypovídá. Není to jistě bílé či černé ale přístup "ekonoma" pana Jákla nedává podklad pro seriozní diskuzi. Rv

3 2
možnosti
Foto

Jde o to, že sice žijeme lépe dokud nejsme v důchodu, ale je možné, že v rámci toho, co si našetříme na důchod z platu nebudeme v budoucnu moci vyjít s bydlením a s nákupem léků. Míním tím obyčejné dělníky na venkově, kteří obvykle musí vyjít s příjmem cca do 13 tisíc čistého. Velký problém rovněž představují dluhové pasti a hypotéky na nemovitosti. Ty položily spoustu lidí s vyššími příjmu v USA a UK, nežli máme my, protože pak například nemohli sehnat práci a byli zadluženi. Jejich nemovitosti ztratily hodnotu a byla tam města duchů, protože se odstěhovala továrna do Mexika atp. O nemovitost zadlužení pracovníci, kteří počítali s platem a sháněli dlouho práci, jednoduše přišli. Lidi tady žijí s tím, že když si postaví, budou splácet dům do smrti ze svého nízkého platu.

0 0
možnosti
Foto

Maso si sice každý druhý den koupit můžeme, ale jen levnější a méně. Zato už rozmýšlíme, jestli si koupit předražené bio potraviny. V Irsku vždy bylo draho, co se týče potravin a služeb. V Řecku je hezky takže si mohou Řeci cestovat po Řecku a když jsou nezaměstnaní, tak se bohužel zadlužují. Jsou tam drahé kavárny a tak si Řeci řekli, že do nich už nebudou tak často chodit a kupují si zboží v supermarketech. Není tam totiž asi tolik průmyslu a tyto země nejbytostněji postihla krize a její následné špatné řešení v rámci politiky "austerity" z roku 2008. Tuto krizi Václav Klaus svého času označil za bezvýznamnou krizičku. Varufakis umně vymýšlel řešení jak z toho vybruslit, až odešel z vlády. Nezadařilo se. EU neustoupila, protože by to byl precendens. Předlužené Řecko nemůže splatit své pohledávky a asi bude muset prodávat ostrovy. Odtud tedy lidé asi musejí prchat. Prchají k nám, a moc se o tom neví i například Italové, Španělé a hledají si práci v IT firmách atp. Protože zde bydlení vyjde levněji než u nich.

0 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 36,01
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik