Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J44i55ř50í 83T44o28m12á63š

29. 3. 2017 21:56

Mně vlastně letní čas ani moc nevadí. Mám celkem pružnou pracovní dobu, vyhovuje mi vstávat za úsvitu, což se v průběhu roku průběžně mění čas nečas. Takže po nástupu letního času chodím do práce poněkud později (stejně tak v prosinci), ale sotvakdo si toho všimne.

Ale stejně si myslím, že je to blbost. Jsou profese, kde je pracovní doba fixní a tam to může být problém.

1 0
možnosti

Chci Vám, pane Gottwalde, vyjádřit svůj respekt. Koukal jsem na Váš blog a nikdo jiný zde nemá u básní takovou čtenost a karmu jako Vy. Jde vidět, že to jde i s básněmi. A samozřejmě máte hezké básně...

2 0
možnosti

Mohli bychom posunout kalendář o měsíc-dva dozadu a měli bychom léto až do listopadu, no nebylo by to skvělé?

4 0
možnosti

Když absurdistán, tak se vším všudy...R^

0 0
možnosti

A to jsou prosim taci, co jim po prichodu z prace (ne zamestnani) vyhovuje delsi Sluncem osveleny casovy usek na praci v zahrade, na poli, ci na 'baraku'.

0 0
možnosti

Ten světlý večerní časový úsek se nejlépe zhodnotí s kamarády na terase u točeného pivka a debatě, co a kolik jsme toho dnes vykonali!!

1 0
možnosti
Foto

Tak hrubé násilí říkáte? A není tedy úplně stejným násilím nařízení o tom, jaký čas máte na hodinkách v zimě? Že jste si na ten náš středoevropský čas zvykl neznamená, že by to nebylo státní nařízení úplně stejné povahy jako nařízení o letním času. To nařízení se od většiny vládních nařízení podstatně liší. Žádný úředník vám nikdy nezkontroluje hodinky a nebude vás pokutovat za to, že jste si čas podle tohoto nařízení nenastavil. Nastavení vašeho osobního času je tedy jen projevem vaší vůle. A oficiální nastavení času je opravdu pouhou dohodou jak danou denní dobu označíme. Zdůrazňuji že dohodou dobrovolnou, protože vás nikdo nemůže donutit se této dohodě podřídit. Klidně si můžete i nadále domlouvat schůzky podle hodin středoevropského času. Ale pokud okolí neseznámíte s tím na jakou dohodu jste přistoupil, pak se asi budete špatně domlouvat.

A jen pro úplnost ... jsem pro zrušení této zbytečnosti, ale žíly mi to vůbec netrhá protože můj život se neřídí státně nařízeným časem a doporučuji všem, komu se změna času nehodí, aby se v prvé řadě zbavili své závislosti na státně řízeném času. Závislost je totiž ten zásadní problém většiny populace a nikoliv to, jak budeme mít nastavené ručičky na hodinkách.

0 0
možnosti

K té závislosti - závislostí trpí zastánci přešupačení času, asi jsem Vám to již psal. Pokud ano, omlouvám se. I když není od věci pro ostatní zde si to připomenout. Totiž oni zastánci nesmyslu celou zimu se závisle těší na to, až jim koncem března vláda nařídí ve dvě hodiny ráno nastavit čas. Sami si nedokáží změnit svůj denní rozvrh.

Odpůrci "letního času" tedy netrpí žádnou závislostí, vlastně oni sami mnohdy nemají tak velký problém se změnami. I když každý živý organismus dostane do biologických hodin náraz a o to především jde. O zdraví populace.

0 0
možnosti

Každý půl rok vyleze Jakl a bojuje s Časem ;-D

1 1
možnosti

Nejen pan Jakl, i pan Petr Hannig má v programu Strany zdravého rozumu zrušení nesmyslu, o němž nikdo neví, proč se zavádí. Úspory nejsou, víte, nevíte?

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS