Diskuse

Zero waste: podvod, nebo náboženství?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

Pan zrejme vubec nepochopil, o cem zero waste je..

1 0
možnosti

Zero waste není o zpracování a likvidaci odpadů, to jste trošku popletl :-D

0 0
možnosti
VV

Nevim, zda jste clanek napsal z poudu vaseho byvaleho chlebodarce, nebo z neznalost. Zero Waste uz uplatnuji drahna leta. Zbytecne obaly zanecham hned v tom superhyper a a vse co se da zkompostovat skonci na kompostu. Nekupuji zbytecnosti a popelnici vykuluji tak jednou za dva az tri mesice.

1 7
možnosti
Foto

J80a19n92a 77M47a32j38o52v18á

12. 5. 2017 20:46

ale to ty obaly jen nevyhodíte doma, stejně je vytvoříte. Pokud jsem tuhle "víru" správně pochopila, tak to není totéž. To musíte pěkně do bezobalového obchodu...a jinak to nejde.

5 1
možnosti
PV

P98a90v91e74l 23V60é45b86r

12. 5. 2017 15:04

Oni totiž někteří lidé mají touhu žít pod knutou a pokud jim nevládne despota, hledají si zástupné uspokojení v sebetrýznění.

5 0
možnosti
JZ

A co takhle nějaká konkrétní data? Protože celý článek není nic jiného než obhajobou principu, že některé věci je výhodnější dělat hromadně než jednotlivě. To je sice celkem triviální a všeobecně přijatelný princip, avšak chybí nějaký minimální poukaz že se to týká i ideje zero waste. Chybí nějaká data či důkazy, že zero waste je méně efektivní než "unlimited" waste. Podle čeho já sám podle svého rozumu mám poznat - tedy pokud nemám slepě věřit tomuto článku - že nevytvářet zbytečně odpad je ve výsledku horší, než jej vytvářet? Na to mi jednoduše chybí nějaká fakta či důkazy, přičemž poskytnout taková fakta by v tomto případě neměl být až takový problém.

2 5
možnosti
VJ

A k čemu potřebujete, pane Záturecký, celkem triviální a všeobecně přijatelné principy potvrzovat konkrétními daty, u sta hromů? To za prvé. A za druhé, nejste na školení. Blogování a následné diskuse jsou seminárními aktivitami. Pak vám nic nestojí v cestě. Tvořte a dokazujte. Potvrďte a nebo vyvraťte.

5 2
možnosti