Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Autore, chtěl jste na západ? tak nekritizujte zavřené obchody podle vyspělého západu. A nemáte pravdu, že zaměstnanec rád přijme příplatek. Čas strávený s roidnou je nenahraditelný

0 4
možnosti

Ve vyspělém zahraničí se to ve skutečnosti různí stát od státu.

Nemáte pravdu Vy. Někteří jsou za sváteční směnu rádi, někteří méně. Každý vedoucí, který je aspoň trochu při smyslech, se to snaží zohlednit.

"Čas strávený s roidnou je nenahraditelný"

To je sice možná pravda (svým způsobem), ale jako argument je to dost pochybné. S tím bychom mohli zakázat pracovat nejen svátky, ale i soboty a neděle. No a pak pátky a nakonec zakázat práci vůbec. V každém okamžiku bychom si totiž mohli argumentovat tím, že čas strávený s rodinou je nenahraditelný.

6 0
možnosti

I96v79o 14M72i62l55d95a

25. 5. 2017 10:17

jen připomínám, tato vláda a tento president vzešli z relativně svobodných voleb a všechny kraviny, urážky inteligence a slušnosti, všechny pro-neobolševické zákony, všechny takto zákonné loupeže za bílého dne, všechno to mamlasení, všechna ta postupná kolektivizace (no, když tzv, "ičaři" nejsou ochotni najít si čtvrthodinku na to, hodit to do bedny někomu slušnějšímu, když vykřikují, že by se na to mohli vysr** a že je to nezajímá - dobře jim tedy tak, že..?),všechny ty podvody a uplácení svých věrných je jen a jen na přání VĚTŠINY VOLÍCÍCH VOLIČŮ!!!

že slušný, inteligentní a poctivý člověk na jejich řádění doplatí na několik generací dopředu, to všichni soudní věděli daleko před tamtěmi volbami a ví to i před volbami letošními a přesto to dnes vypadá tak, že i příští rok bude na všech polích smrdět řepka a výroba fanglí a budovatelských hesel poroste do nebe...

jeden jediný zákaz ale tato banda vymyslela dobře a jeho prosazení a zavedení je víc než správné - tzv. plošný zákaz kouření v hospodách - to je fakt a za toto jediné jim díky!!! jistě, neudělali to z nějakého lidumilu či pozitivního hnutí mysli, ale jen aby své oponenty odstřihli od štědrého sponzoringu, ale i tak jim za toto jedinné díky

0 0
možnosti
Foto

S většinou příspěvku naprostý souhlas a dodal bych k tomu, že nejen voliči jsou na vině, ale velkou měrou i lidé, kteří se nějakým způsobem již podíleli na moci a místo aby sloužili lidem, sloužili jen sami sobě a voličům tak sami vsugerovali, že mají volit nynější sebranku. A mezi takové podle mě patří i autor.

Co se týče zákazu kouření, je to úplně stejně nesmyslný bolševický zákaz jako ten zákaz prodeje. Jeho podporou jste se tak zařadil mezi ty, co obhajují všechny ty kolektivizační nesmysly.

1 0
možnosti

Zajímavé je že v zahraničí jsou zavřeny velké obchody i v neděli a nikomu to nevadí, kromě Čechům.

0 4
možnosti

1. jak víte, že by si tam někteří lidé nechtěli nakoupit třeba i v neděli?

2. jak v kterém zahraničí, že? Ono to není všude stejně jako v Německu nebo Rakousku.

5 0
možnosti

Stejně počet pracujících klesá s tím, jak populace stárne, takže zavření vlastně uleví zbytku zaměstnanců.

0 1
možnosti

Pan Ladislav může udělat průzkum osobně jak si zaměstnanci marketů "velice rádi" berou směny o víkendech (za obrovské příplatky) namísto času se svými rodinami. Podobné to bude se zákazem kouření. V hospodě jsou přece jen ti co kouří velice rádi včetně obsluhy nebo dětí. Těm co to vadí ať si doma namažou housku a otevřou lahváče. Naštěstí tato pseudoliberální demagogie zdá se býti minulost.

1 8
možnosti

No, vzhledem k tomu, jaký je o tyto směny zájem, ani není třeba průzkum dělat. Za dvojnásobek platu je zájemců dost.

2 0
možnosti

J77a63r57a 89R61a97n17k

25. 5. 2017 1:20

Tak to asi prelozim a poslu do Spiegel, chudaci Nemci, Svycari i Rakusaci nevi, o co prichazi, kdyz mohou v nedeli ctit sedmy den, snad to souzi prezijete;-)

2 12
možnosti

A jakpa to máte v Kanadě paní Rank? Že by otevřeno?

4 0
možnosti

Jelikož se jedná o zavření obchodů převážně ve dnech lidovci & comp. protlačených svátků církevních, určitě to není ze zájmu o odpočinek perzonálu, ale o pošetilou snahu blouznění lidovců a jejich kompliců, že přecejen nějaké dušinky z nudy volného dne, místo navštívení obchoďáku, zabloudí do kostela......

9 0
možnosti

Pravicoví ideológovia - ako napr. pán Jakl, sú podobní fanatici ako ľavičiari. Všetko chcú zaškatuľkovať - nie síce do predpisov, ale do akejsi neobmedzenej slobody pre každého a pre všetkých. Ale to nejde. Sloboda jedných končí tam, kde začína sloboda druhých.

Títo kovaní pravičiari akosi zabúdajú na to, kto vo veľkých obchodoch pracuje. Nie sú to roboty ani automaty, ale ľudia. A väčšina z nich sú ženy, z ktorých takmer každá má svoju rodinu. A kvôli zlatému teľaťu v podobe nákupných chrámov musia pravidelne tráviť nedeľu v práci.

Klasická odpoveď pravicových liberálov je vždy tá istá: majú predsa na výber, môžu robiť inú prácu. Alebo: mali sa lepšie učiť a mohli pracovať inde.Ale to je zase obrovská nadutosť. Keď by v supermarketoch nepracovali tie alebo oné ženy, tak by namiesto nich pracovali iné.

Ďalší pravicový argument je, prečo sú zatvorené len obchody. Prečo nie doprava, kiná a reštaurácie? Je to ale len snaha nasilu dokázať svoju pravdu - ako malé decko. Pokiaľ viem, tak doprava - či už MHD alebo diaľková je oproti pracovným dňom dosť obmedzená. A biznis kín a reštaurácii je založený na tom, že v nich trávia voľný čas ľudia, ktorý pracujú cez deň.

Ale napr. v Taliansku a niektorých ďalších krajinách majú aj reštaurácie svoje voľné dni. Je ním však pondelok, kedy je väčšina reštaurácií zatvorených. Pretože je nelogické, aby mali zatvorené v nedeľu, naopak pondelok je optimálny deň.

V Nemecku či Rakúsku sú odjakživa obchody v nedeľu zatvorené. Rovnako to bolo aj za prvej republiky. Ak v obchodoch budú pracovať roboti alebo budú plne automatické, nič nebráni tomu, boli otvorené aj 24 hodín denne 365 dní v roku.

2 14
možnosti

M90a28r64e42k 31C29o12z61l

25. 5. 2017 1:08

Je zajímavé, jak se různí neomarxisté ohánějí tím, kde končí a začíná něčí svoboda, a přitom to vůbec nechápou. Právě o svobodě pan Jakl píše. Svobodě jít nakupovat, kdy chcete. Svobodě pracovat, kdy a kde chcete. Svobodě si vybrat práci, ve které se dá pracovat i o svátcích. Svoboda není, že já chci, aby někdo jiný měl volno a vnutím mu to.

Vůbec neargumentujete, pouze kritizujete a srovnáváte se zahraničím a pro to není žádný důvod. Každá země je jiná. Možná můžete přestat kázat, vrátit se na Slovensko a tam zkoušet zákazy prosadit. Na rozdíl od ČR má Slovensko (spolu s vámi uvedenou Itálií, Rakouskem a Německem) výrazně silnější náboženskou tradici a pro svěcení svátečního dne tedy větší pochopení. V ČR to žádnou tradici nemá.

13 1
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS