Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, bohužel, není jina možnost než zbavit se brusele...

43 1
možnosti
JB

J40a58n 35B58u19r50i41a36n

10. 7. 2017 22:07

Když řeknete A, tak je třeba říct i B - co pak? Anglické tápání nad Brexitem Vám nestačí?

0 18
možnosti
JP

Pokud chceme o všem rozhodovat sami, čerpat jen výhody a na nikoho nebrat ohled, nemáme v EU co dělat. Pokud má tak velký trh fungovat, musí se EU vyvíjet(měnit) a integrace prohlubovat. Už dnes je naše renomé pod bodem nula, je to jako ve sportovním týmu. Hlavně zásluhou vyslanců Ruska Klause i Zemana byla vyvolána protiunijní hysterie a nacionalismus, na což se nabalilo mnoho užitečných idiotů. Můžeme sklízet velice trpké ovoce, pokud se nám uzavře po rozbití EU nebo našem vystoupení volný přístup na Západní trhy. Místo toho Rusko a Čína? To už tu bylo, snad to množí pamatujeme.

5 44
možnosti
SB

Nevím, proč bychom měli brát ohled na západní státy ve věci migrace.

On s námi nekonzultovaly první fáze, tedy například ty sociální finanční podpory, za kterými tam migranti jdou.

Jsou to jejich země a ne naše, takže nám není nic do toho, že je tam přijímají. Jsou to jejich peníze a ne naše, takže nám není nic do toho, že je nabízejí migrantům, kteří kvůli tomu tam jdou jako můra na rozsvícenou lampu.

Ale když nám není nic do fáze 1, tak nechápu, proč bychom měli nést spoluodpovědnost za fázi 2.

Já Vám také nedovoluji, abyste mi mluvil do mého soukromého života, ale když Vám neumožňuji ho ovlivňovat, tak samozřejmě nemohu po Vás chtít, abyste cítil spoluodpovědnost za to, když se mi něco nepodaří.

34 0
možnosti
MP

M47a87r41i79á14n 45P52i23l73c

10. 7. 2017 20:19

Tak co pane Jakle, jak je to s těmi opicemi???

2 2
možnosti
JB

Pokoušíte se sice být vtipný, ale jste o osobu vedle. Problém " s opicemi" měl pan Hájek.

11 0
možnosti
JB

J57a64n 77B15u94r24i39a93n

10. 7. 2017 19:41

Jen by mě zajímalo, čím se pan Jakl a jemu podobní budou ohánět, až přistěhovalecká vlna do Evropy skončí.

3 28
možnosti
SB

Co tímhle chcete říci, to tedy nechápu.

Oni kritizují současný problém. Ten problém tady je tak oni se tím zabývají.

Příměr: Jestliže si někdo stěžuje na současná vedra, že je těžce snáší, tak to, že v listopadu nebo v únoru tu budou mrazy, nic nemění na věci, že 9. července 2017, to jest včera, vedro prostě bylo.

I kdyby migrantská krize skončila, o čemž pochybuji, tak to nic nemění na věci, že v době, kdy oni na to téma psali, ta krize tady byla.

Doopravdy nechápu, co chcete říci tou svou poznámkou z 19:41.

19 0
možnosti
MK

Vstup do EU proběhl za určitých podmínek. Nic jsem proti nim neměl a hlasoval jsem pro.

Pak se podmínky změnily. Proti naší vůli. Na podpis Lisabonské smlouvy se nás, voličů, nikdo neptal. Na změny v Eurozóně rovněž ne. Lisabonskou smlouvu proto pro nás nepovažuji za závaznou a závazek přijmout Euro rovněž ne. Je jen otázkou času, než tento postoj získá většinu, která bude jasně deklarována.

27 3
možnosti
DB

evoluce znamená vývoj a tak se EU mění tak jak si evoluce žádá........tak jako se měnila za více než posledních 150 let organizace české kotliny.......a nikdo z ní neutíká jen proto že se evolučně změnila..........

2 23
možnosti
Foto

Holt se to musí vzít zase od začátku. Vystoupit a vybírat si v rámci našich možností. V situaci malé země to vždy bude volba mezi lepším horším a horším horším a zároveň hledáním skuliny, jak si přilepšit. Ale budeme o tom rozhodovat sami.

Jen chci poukázat na zákeřný předválečný projekt "Tří moří", jde o projekt Velkopolska, který má odstínit Čechy, Slováky a asi i Maďary od vlivu Ruska, vytvořit páku na Německo a dostat se pod přímý politický a ekonomický vliv USA. Z deště pod okap. Velmocenské choutky Polska vždy odskákali ostatní. Před válkou bylo součástí toho projektu přístup k moři přes Rumunsko, unie s částí Ukrajiny, společná hranice s Maďarskem a zničení ČSR. Aktivně se zúčastnili rozbíjení Malé dohody, která v tom překážela.

10 3
možnosti

"Ale budeme o tom rozhodovat sami."

Ne, bude o tom rozhodovat byvaly StBak vladnouci dost mozna s podporou komunistu. To neni "vzit od zacatku", ale vratit se tricet let pred zacatek.

2 1
možnosti
KT

máte skoro ve všem pravdu. ale jako už mnohokrát v historii, budeme si muset vybrat, kde stojíme. a jako tolikrát to bude Německo (potažmu EU) nebo Rusko :-/

2 2
možnosti
MP

Připadá vám, že Švýcarsko nebo Norsko stojí v Rusku?

10 1
možnosti
MK

R^ Trump podpořil Poláky; je to snaha EU rozdrobit?

0 0
možnosti
DB

Jako každá entita, tedy i EU a i Klausův institut a jeho zaměstnanci dělají chyby........Chyby EU ..tehdy EG, jsem kritizoval již před 30 lety v mých přednáškách. ale když někdo udělá chybu, neznamená to, že ho musíme zastřelit......zničit, rozbít, či jinak připravit o život a to platí jak o EU, tak i o IVK, a také o vás a Klausovi.

Jde o něco jiného, navrhovat konkrétní úkony na zlepšení tohoto stavu, tedy odstraňování nedostatků, které jsme i my způsobili tím, že jsme EU používali jako, odkladiště doma nepohodlných politiků...takže vina je i na našich bedrech..lépe řečeno na bedrech těch, kteří rozhodovali o tom, kterého českého doma nepohodlného politika na jakou funkci pošlou.........a to vy víte, jen to lidem neřeknete....tím, jste se sám diskvalifikoval.....

Další vaší diskvalifikací je skutečnost, že nikde neprovedete geopolitický rozbor situace, ze kterého vyplývají jisté nutnosti evoluce lidských skupin, a nikde nenavrhujete žádné schůdné, rozumné evoluční řešení.

Ale mluvíte jazykem Klause, který byl vyhozen z Institutu CATO, když přestal plnit svou funkci u nás doma, za kterou ho platili. Ale má dost prostředků na to, aby platil mnoho zaměstnanců IVK, kteří pak píši mystifikační příspěvky kamkoliv......a jen jimi matou obavyvatelstvo.......

2 21
možnosti
SB

Vy jste doopravdy posedlý Klausem

Přestože se jasně stále více ukazuje, že měl v podstatě ve všem pravdu, tak do něj neustále šijete.

Ale i to by bylo jakž takž pochopitelné. Prostě je to Váš názor.

Ale Vy do něj šijete i ve chvíli, kdy se příslušné téma Klause vůbec netýká.

Článek je o tom, že EU nám sem chce kýblovat lidi, o které nestojíme. S Klausem naprosto žádná souvislost, ale Vy ho tam napasujete za každou cenu.

17 1
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 36,13
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik