Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Liberální" v dnešním levicovém newspeku ztratilo svůj význam. Jestli se nemýlím, základem toho slova je "svoboda". Ovšem "liberální demokracie" znamená pravý opak. Místo demokracie s akcentem na osobní svobodu, je tím dnes myšlena demokracie okleštěná zákazy a regulacemi. V tomto novém významu opravdu nejsem fanoušek "liberální demokracie".

4 0
možnosti
JH

J38a70n 74H84a70j79e23k

5. 8. 2017 11:30

Vubec jsem tomu neporozumel. Hovori, pise a nakonec se delaji veci komplikovane, slozite. Nasledne je ku podivu, ze vecem rozumi jen male % lidi.

0 0
možnosti
MS

Trapné skuhrání. Kdo zavinil, že kdysi dominující konzervativní strana dnes hraje třetí housle ? Voliči, nebo slabošský předseda strany, jehož si osedlala domina, která údajně dřela jako kůň ? A kdo může za všechny ty kmotry a rádoby lobisty ? Vždycky mě dojme, když člověk, který byl takzvaně "u toho", teď nadává na poměry. :-/

8 5
možnosti
PS

Trošku nechápu o čem tu píšete. Četl jste vůbec ten příspěvek ? O ODS tam nebylo ani slovo, o Nečasovi taktéž. Autor dokonce ani obecně nepsal, že by měla vyhrát nějaké pravicová strana. Zkuste si to přečíst ještě jednou a pokud to ani napodruhé nepochopíte, pusťte si TV a relaxujte. A zítra to zkuste přečíst znova.

8 2
možnosti
Foto

Diktát jednoho oligarchy zcela určitě nehrozí.

Hrozí spíš unifikace jedním určitým směrem, jehož hlavními opěrami jsou menšiny.

Ať ty, či ony, ale vždy vykřikující menšiny, popřípadě jejich ochránci, které se tváří, že jejich nároky jsou větší než nároky mlčící a hlasující většiny.

5 1
možnosti
PS

Vidíte, jste zářným příkladem právě toho, o čem autor píše. Zase se snažíte něco pejorativně pojmenovat a tudíž předem jakoby vyloučit z možné volitelnosti. "Oligarchie (řecky Ὀλιγαρχία, Oligarchía) či oligokracie je nedemokratická forma vlády menšiny (elit), ve které má politickou moc v rukou pouze hrstka prominentních osob (nejčastěji byrokratickoarmádně zorganizovaní příslušníci nejbohatší vrstvy ((spolu)majitelé) s politickým vlivem) téměř bez jakékoliv kontroly společnosti. Termín oligarchie může též označovat státní celek, v němž je tento typ vlády uplatňován. Název pochází ze spojení řeckých slov óligon (málo) a archó (panovat)." Zdroj: Wikipedie.

Máte pocit, že něco podobné hrozí v ČR i kdyby Babiš získal 40% ? Pořád tu bude ještě 60% opozice, jinak obsazený Senát, prezident (na jaře příštího roku to jistě nebude Zeman) a konečná pojistka - Ústavní soud. Zkrátka zřejmě jen vyhraje koncept, který se vám nelíbí. To se stává. Já kolikrát taky "skřípal" zuby nad zvolenou reprezentací. A dost možná budu "skřípat zuby" i nad tou nově zvolenou. Ale to je demokracie, bez přívlastků. Pokud nebudeme moct volit dle svého uvážení zleva doprava a zpátky (samozřejmě kromě nějakých extremistických výstřelků za hranou zákona), demokracie končí. Pokud nebudu mít na výběr zleva doprava a zpátky, nýbrž jen třeba "dvě pozice nalevo a dvě napravo od středu", už bych ani nešel volit. Abych měl na výběr jen mezi "předvařenými" stranami, které nevadí věrchušce EU či neziskovkám, o to tedy nestojím. Babiš je fenomén, který vzal všem hlasy zleva doprava. A nyní směřuje k volebnímu vítězství. Pokud to dopadne cca tak, jak ukazují průzkumy, spousta poslanců a nejrůznějších funkcionářů ostatních (tradičních) stran bude bez práce. A co je horší, bez vidiny na nějakou pěknou "trafiku". To je důvod všech těch útoků, kampaní a nálepkování. Tečka. Pokud vyhraje s dostačným výsledkem, bude moct předvést jak umí spravovat stát. Nic horšího se nest

3 1
možnosti
JP

Je to hezky napsáno ale má to jednu vadu: nic takového, před čím autor varuje, nehrozí. Hrozí nám něco mnohem horšího, a sice diktát jednoho oligarchy za přispění jeho lokajů sdružených v jakémsi hnutí a dalších kolaborantských trpaslíků, který má bezkonkurenční finanční zázemí, mediální impérium, šanci uchopit moc v nebývalé míře a tím svou moc rozšířit natolik, že o demokracii se nám bude opět jenom snít. Neohrožuje nás liberální demokracie, ohrožuje nás jeden bezskrupulózní, drzý podvodník a lhář a lidé, kteří jsou schopni naletět demagogickým žvástům tohoto predátora.

13 7
možnosti
DM

levice a liberální koncept jde proti sobě..

Obecně nechápu pojem levicového liberalismu, protože klasický liberalismus klade důraz na osobní a ekonomickou svobodu.

Levicový chce výrazně omezit tu ekonomickou, při zachování osobní, ale to je onen oxymoron, jedno vychází z druhého a bez ekonomické svobody nelze uplatňovat svobodu individuální, neboli levicový liberalismus je protimluv, nesmysl a existuje pouze a jen socialismus s prvky tržní ekonomiky, současný stav,do budoucna však směřujeme k byrokratickému korporativismu ...

1 0
možnosti
Foto

A na co jiného klade důraz levicový liberalismus než na osobní a ekonomickou svobodu, když požaduje likvidaci modré šlechty v jejich nejrůznějších podobách, třeba bonusů na zdravotní a sociální pojištění?

0 0
možnosti
ZH

Sousloví "lidová demokracie" je pleonasmus, tzn. jedná se o nadbytečné zesilování účinku slov. Lidová-demo-kracie = lidová lidu vláda (démos + kratos). Dříve jsme si (někteří) označení "lidová demokracie" přejmenovali na "lihová demokracie"

Blog je podle mne trefný! R^

11 0
možnosti
Foto

Liberální demokracie je demokracií, která klade důraz na ochranu menšin. Neplatí v ní, že vítěz bere vše.

1 1
možnosti
Foto

A on menšinám někdo ubližuje? Mám spíše dojem, že je nám ubližováno menšinami.

14 0
možnosti
Foto

Bohužel média se stala jednou ze stran politického boje. Nestrannost médií je dnes jen iluzí. Bylo to vidět ve velkém v americké volební kampani, ve francouzské volební kampani (médii vyřazený kandidát občanské pravice Francoise Fillon a nehorázné útoky na Marine le Pen), neustálé útoky na Miloše Zemana u nás. I já jsem si to zažil při interview s Danielou Drtinovou. Ovšem s tím se v dnešní době už musí počítat. Lidé si to sami přeberou. Ovšem jenom ti inteligentní.

20 7
možnosti
PS

Dobrý večer pane Hannigu, nechci s vámi diskutovat o politických tématech. Jen by mě zajímalo kde se prodává tak bytelná hroší kůže jakou máte vy ? Kandidujete v posledních letech skoro ve všech volbách a vždy s podobným výsledkem - tedy desetin až setin procent. Opravdu vás ještě, ve vašem věku, "netrklo" že tu na vás není nikdo zvědavý ? A teď ještě kandidatura na prezidenta ? To už mi zní jako opravdu špatný vtip. Normalizační autor popmusic a prezident ? Zařekl jsem se, že ve druhém kole prezidentské volby dám hlas (skoro) komukoliv proti Miloši Zemanovi. Ale kdybyste nějakým řízením osudu stáli proti sobě, Zeman pro mě bude jasná volba. V DVTV jste řekl, že nejste tak inteligentní jako on. V tom souhlasím. A dodal bych, že jste tak o tři úrovně níž (a to se ještě obávám, jestli se nedopouštím urážky hlavy státu :-))

2 2
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 35,92
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik