Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

brilantne napsano.

BTW, U magistra Kellyho je klub nebo jste podlehli statni zvuli?

1 0
možnosti
Foto

Já osobně jsem pro zavedení zákazu kouření v restauracích. Spoustu lidí to obtěžuje a k jídlu se to vyloženě nehodí. Vždycky když jsem šla do malé cukrárničky, a dámička s nalakovanými nehty si ostentativně zapálila cigárko mě přímo před nosem a ani se nezeptala, jestli mi to nevadí, abych si nemohla vychutnat svůj zákusek, cítila jsem se bezbranně. Pokud chce pan Jakl prosadit zákon o možnosti povolení špeluněk, kde se lidi budou scházet za účelem si zakouřit, nechť se probojuje do parlamentu, tam ovlivní všechny další poslance a tento zákon prosadí. Ale ať se tyto restaurace jmenují špleluňky a pro větší efekt, nechť jsou tam ještě podpalovány dehty, matrace a dalších škodlivé chemikálie. Anebo proč se nezaměří na změnu Zákoníku práce, tam je jasně dáno, že na pracovišti, kde pracuje jeden nekuřák, musí být dodržován zákaz kouření. Pokud se servírka anebo jen jeden z číšníků nekuřák, tak musí být v restauraci už dávno ze zákona vyhlášen zákaz kouření, protože jinak je to proti liteře zákoníku práce.

2 12
možnosti
LV

Prosím Vás, proč by měl stát rozhodovat o povolení špeluňky, kam si jdou lidi dobrovolně zakouřit, když kouření jako takové nezakazuje? O tom pocitu bezbrannosti by Vám majitelé restaurací mohli asi vyprávět.

3 0
možnosti
JH

pokud chce někdo podnikat v podnikání, musí dodržovat zákony a nebo dělat něco jiného.Pro výkon činností epidemiologicky závažných při provozování stravovacích služeb, dle chystané novely vyhlášky, kterou se má měnit vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných, se stanoví zásady provozní hygieny.

Protože byl schválen zákonem plošný zákaz kouření ve veřejně přístupných prostorách, má majitel na výběr pouze dvě možnosti . - dodržovat, nebo jít od toho, Tak jako to je v autobusech školách,MHD,školách , vlaky, úřadech , nemocnicích,lázních- nyní i v hospodách. Takže zdravější prostředí.Nikdo si už nemusí stále vybírat mezi prostředím zdravým-nezdravým. Pár primitivů bude poštěkávat, za 3-5 let přestanou, kultura se bude vyvíjet dál. Co asi bude dál- např. zákaz kouření ve neveřejných prostorách (auta,domácnosti) za přítomnosti dětí,žen apod. Už začněte bojovat...

2 2
možnosti
LC

Máte pravdu jen v tom, že pokud někdo chce podnikat, musí se řídit zákony a vyhláškami v té době platnými. Ale základní myšlenku jste buď nepochopil nebo úmyslně ji ignorujete. Lze Vámi nastíněný princip aplikovat např. na horníky nebo jiné provozy, kde jde o zdravá zaměstnanců?

Navíc v případě zákazu kouření v hospodách není důsledkem přirozeného vývoje, ale čirá zvůle moci.

9 0
možnosti
AW

Souhlas. Dobrý, ale dlouhý :-)

2 0
možnosti
Foto

Jo. Přesně. Dokonale popsano. R^

5 0
možnosti
MJ

Pokud se budete stejně angažovat za právo svobodně a beztrestně kouřit a pěstovat mariuanu, tak vám budu věřit. Vy se ale angažujete jen v tabáku, takže vám nevěřím ani nos mezi očima!!!!!!

1 0
možnosti
PS

P90e49t39r 31S30k11á95c89e19l

7. 11. 2017 22:47

Karma. Jako vždy přímý tah na branku. Jen jste, pane Jakle, měl zmínit jistý absurdistán, který též vyplývá z podmínek, které jim (našim vládám již od roku 1979) to umožňují. Zákon č.54/1946 Sb. o tzv. "letním čase": A proč? Protože vl. nařízení vydá 16 chlapců ve vládě a 10 milionů poslechne. Tohle je demokracie? Pokud se chceme postarat o nápravu, jděme k volbám. Při těch nejbližších jediný kandidát má se zrušením "letního času" (máme čtvero ročních období)jasno, pan Petr Hannig. Pokud ovšem skutečně chceme skutečné přeměny a ne jen tak naoko, kosmetické úpravy.Těch jsme svědky za 27 let, od neschopných chlapců, v nepřeberném množství, dojel na ně i pan Nečas. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 0
možnosti
JH

J59a45n 96H90a53j53e15k

7. 11. 2017 22:08

Se zákazem naprosto souhlasím. Rozumím všem argumentům o svobodě, ztížení podnikání atd. Možná je to pravda. Přesto jsem přesvědčený, že tento krok je správný. Jedná se o závislost. Itálie, Bulharsko, Rumunsko, Černá Hora, Estonsko, Finsko, kolébka dovozu tabáku do Evropy Británie atd. Nikde se nekouří.

1 0
možnosti
PS

P61e78t41r 89S98k87á81c38e46l

7. 11. 2017 22:48

Závislost je léčitelná, pokud ovšem pacient chce se vyléčit. Když ne, v našich tržních podmínkách by se tohle mělo jemu nevyplatit. Jak prosté, svobodně se rozhodni a následky si přičti sám...

0 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 35,23
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik