Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ladislav Jakl: narcismus pro 21. stoleti.

2 1
možnosti

Jak může takový nesmysl, v němž je naprosto volně zacházeno s odbornými termíny, jako je eugenika (což je činnost pro pana Jakla bohužel typická), dostat tak velkou karmu? Aha, ono to je něco proti migrantům (většině diskutérů je jedno co, hlavně, že je to proti), tak kvůli tomu...

2 1
možnosti
BV

"Nacismus 2.0" není snaha pomoci uprchlíkům resp. snaha o konsensus ohledně vytvoření a dodržování jasných pravidel migrace - nacismem 2.0 je Jaklův sen o rasové čistotě, o naprostém zamezení jakékoli migrace, o stoprocentním zamezení míchání ras. Tenhle Jaklův ideál nemíchání ras je totiž naprosto přesně ta nacistická eugenika, o které zde Jakl psal a ke které se zde tímto svým pamfletem naprosto bezostyšně přihlásil - a přesně po vzoru ideologa z Orwellova románu 1984 se zde snaží tvrdit, že "válka je mír", "svoboda je otroctví" - a přesný protiklad zde Jaklem opěvované nacistické eugeniky že je prý, podle Jakla, "nacismus 2.0". Ne. Nacismus je přesně to, co zde Jakl předvedl. Jakl, nacista 2.0, seznamte se.

1 2
možnosti
JC

J43i41r18i 17C68e20e

18. 7. 2018 17:26

Tohle nemá s eugenikou vůbec nic společného, natož s rasovou hygienou. Nosnou myšlenkou není rasová očista a evoluční formování geneticky čistého über-árijce se současnou likvidací nevhodných skupin obyvatelstva, ale spíš snaha o vytvoření rasově promíchané neurčité homogenní masy, oproštěné od kulturních, historických, rodinných a náboženských vazeb. S tím souvisí i snaha o eliminaci národních států cestou odstraňování hranic, vytváření umělých "euroregionů", nebo cílené ponižování příslušníků euroatlantické civilizace aplikací principu kolektivní viny za dědičné hříchy kolonizátorů.

Více než s nacistickou rasovou teorií nacházím společné prvky s bolševickou snahou o vytvoření "nového sovětského člověka", který se (násilím či výchovou) oproštěn od kulturních, historických, rodinných a náboženských vazeb stane nositelem pokroku.

Přestože oba směry byly projevem sociálního idealismu, v SSSR se nerozvinuly teorie o „čistotě rasy“ a občané byli vedeni spíše ke svazovému internacionalismu. Plození potomků bylo regulováno pouze směrem ke kvantitě. Přesto je období tvorby "nového sovětského člověka" ve 20. a 30. letech 20. století plné nevratných demografických zásahů coby součásti „očišťovacích procesů“ – masového přesidlování, urbanizace a kolektivizace.

K tomu navíc přidejte aplikaci sociálního konstruktu Rousseauova "ušlechtilého divocha", který oproštěn o předsudky a nezkažen civilizací přichází do Evropy urychlit dekonstrukci zdejšího sociálně-kulturního prostředí. Sociální inženýři totiž ve svých plánech nepředpokládají (přirozené) vytváření paralelních společností, ale úplnou integraci nově přišedších.

4 1
možnosti
Foto

Pan Jakl si plete pojmy s dojmy. Eugenika, jejímž duchovním otcem je Darwinův bratranec F. Galtona jež se dříve nežli v Německu uchytila v USA, neměla za cíl vytvoření nové rasy, ale udržení charakteristických prvků bílé, nadřažené árijské rasy. Byla proto proti křížení dvou ras anebo množení podřadných ras. Jako prostředky volila například sterilizaci žen anebo reprodukční centra typu Pramen života. Sterilizováno v USA mělo být proti své vůli obyvatelstvo s nižším IQ. To mělo být nahnáno do ghet, kde mělo postupně vyhynout, protože by se nadále nemožilo. Později se eugenika přejmenovala na plánované rodičovství. Nyní sterilizace v civilizovaném světě neprovádí, ale přesunulo se do do úrovně prenatální diagnostiky, umělého oplodnění v zájmu omezení dědičných vad. Rasy jako takové neexistují, to co vidíme, nejsou nějaké rasy, ale lidé s notně smíšeným genetickým potenciálem. Navíc naši předci pochází z Asie a Afriky. Takže k nám jdou příbuzní našich předků. Tvorba nové rasy je zachycena v románu Překrásný nový svět od Huxleyho. Zde jsou uměle tvořeny alfy, bety, atd.

6 3
možnosti
Foto

Možná jste ovšem opomněla i Huxleyho román Konec civilizace;-)R^ Pak by to mohlo být komplet;-)

3 0
možnosti
IB

I42v83o 47B93o38u41š33e

17. 7. 2018 18:38

Ještě nedávno jste byl elita.

1 12
možnosti
IB

I86v81o 71B21o85u22š75e

17. 7. 2018 18:54

Nebo snad nebyl, Marku a Jiří? Nebo nedejbože je stále elita?

1 5
možnosti
MK

R^ Souhlas. Kdo nevěří, ať si přečte historické vize Kallergiho a seznámí se s plánem Euromed na postupné přemístění 56 milionů muslimů ze středozemí. Tento OSN návrh nikdo nezná a chtělo by ho více zpopularizovat, aby byli lidé připraveni protestovat proti jeho případnému podepsání.

14 2
možnosti
BV

>>Tento OSN návrh nikdo nezná a chtělo by ho více zpopularizovat<<

Tím "zpopularizováním" máte na mysli ať už vědomé nebo nevědomé šíření lží z dezinformačních webů? Paní proberte se - vy opravdu nevidíte, že skáčete jak totální lháři pískaj? - nikde jinde, než na těch nejprofláknutějších dezinformačních webech jsem nic o "postupném plánovaném přemístění 56 miliónů muslimů do Evropy" nenašel. Typická fake-new, které mohou věřit jen naprosté ovečky, které věří všemu, co je může podpořit v jejich nenávisti. Takže dokud sem nevložíte odkaz na důvěryhodný zdroj, budete buď důvěřivá hloupá ovečka, která zbaští dezinformačním webům cokoli - anebo ještě mnohem hůře - vědomá a zlovolná lhářka.

1 1
možnosti
PV

Mám na věc stejný názor.

Je nutné se zbavit falešné iluze, že západ je dnes natolik vyspělý, že je zcela imunní vůči vzniku jakékoli nové diktatury.

Multikulturalismus je další tupá ideologie spojená se sociálním inženýrstvím, doprovázená cenzurou, manipulací s informacemi, pronásledováním, ostrakizováním a vězněním názorových oponentů, likvidací svobody slova, osobních svobod, pozvolnou likvidací demokratických principů.

Multikulturalismus je nutné považovat za nebezpečný extrémismus, zastánce této tupé ideologie bychom bez jakéhokoli uzardění měli považovat za multikulturní nacisty. Proč nacisty? Protože i tato sorta extrémistů si vytkla za cíl vytvořit nový lepší multikulturní evropský národ - nacio. Druhým důvodem je, že samotné slovo "nácek"- je natolik odpudivé a zprofanované, jak celá ideologie multikulturalismu.

Takže žádní "sluníčkáři", ale "multikulturní náckové".

33 1
možnosti
JC

J78i60r71i 39C32e42e

18. 7. 2018 17:31

Proč všichni do všeho cpou nacisty? Vždyť tohle je čistý bolševismus... Viz Stalin a jeho násilné přesidlování národů Ruska a tlak na vytvoření homogenní masy "sovětského člověka".

1 0
možnosti
JL

Autorovy úvahy působí logicky, indicie máme přímo před očima. četl jsem článek o tom, že v roce 2060, už bude pouze 1 pracující Čech na 1 důchodce. Když to média a politici budou pořád dokola opakovat a pak hloupým napoví: no přece migranti přicházejí, všechno do sebe dokonale zapadne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 35,85
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik