Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

to vite, bulvar. Ono zvysit sledovanost tou opickou je daleko jednodussi nez napsat o stareckovi, ktery mel urcite na svete vetsi zasluhy nez o zvire.

1 0
možnosti

Krásný a smutný příspěvek. Víte, pane Jakl. Je to rok, co mi zemřela maminka v jedné nemocnici. A dodnes mě trápí a mrzí ten obrovský, všudypřítomný nezájem personálu oné nemocnice. Nechci vypisovat co a jak bylo. Je hodně lidí, kteří podobně nepříjemným zážitkem prošlo. Ale Vaší kamarádce bych chtěl poděkovat za její upřímnou starost o "své" stařečky.

1 0
možnosti

otec mel rakovinu slinivky a nakonec se na smrt vylozene tesil, pry ze bude mit novy zazitek. takze jsme ani moc netruchlil, on to nechtel a rikal, ze za tech 86 let uz toho ma stejne dost. clovek si samozrejme pak uvedomi, jak mu ten druhy chybi (pokud ho mel rad), ale pak si rekne, ze za nejakych 30 let bude s nim, tak proc si to teda jeste poradne neuzit,

cimz chci rici, ze smrt stareho cloveka, ktery prozil stastny a plnohodnotny zivot, neni tragedie, ale nevyhnutelny konec krasneho pribehu.

2 0
možnosti

Tedy nevím, jak se díváte na hospice. Tedy na zařízení, ve kterým se umírá tak nějak programově a heslem takového hospice je to, aby ten život byl naplněn až do posledního okamžiku - který už je prostě blízko. Každý máme vyměřený nějaký čas a úmrtí je přirozené. Je to dokonce hybná síla evoluce.

Karmu nedávám, protože mi celý ten příspěvek přijde podivný a jeho načasování mi připadá takové, že chce devalvovat smrt vojáků v Afghánistánu.

0 2
možnosti

P65e70t89r 96S87k77á69c17e40l

13. 8. 2018 22:26

Smrt nikoho nelze devalvovat, prostě je. Aby se do jejich spárů dostávali naši vojáci, naši spolu-občané co nejméně, měla by zapracovat naše diplomacie. Šikovní diplomaté zmohou někdy víc než prapor (voj. jednotka) vojáků. Přeci není světová válka, tak proč a za koho by měli umírat další naši spolu-občané?

0 0
možnosti
Foto

O90t71a 92B72l50a19ž43e68k

12. 8. 2018 14:16

Tenhle blog prostě nejde rozporovat.

A poslední odstaveček by nás mohl přimět k tomu, abychom nenechali pozornost svých myslí rozmělnit tím, že v Peru spadl autobus do propasti, tu tím, že někdo v Číně vyhodil z okna postel někomu právě na hlavu, anebo tím, že v Mohelnici zahynul cyklista.

Co s takovými informacemi ? Co nám dají ? Máme se dojmout ? Pokud bychom tak činili, nemůže v nás zůstat dost soucitu se starou sousedkou. Protože i soucit je prostě chemie - ta látka prostě může dojít - a právě pro ty bližší a nejbližší, jimž by naše citové hnutí mohlo (i čistě praktickým činem) tak pomoci.

Moc jsem se rozkecal - vlastně jen nastavuji tento blog - dávám karmu.

1 0
možnosti

P13e20t84r 21S89k90á30c49e57l

13. 8. 2018 22:23

Díky za nastavení - již náš velikán J.A.Komenský ve svém díle "Truchlivý" (doporučuji číst) např. uvádí:

Odlož, pravím, svůj rozum, chceš-li dojít k uklidnění mysli, a odlož zcela i svou vůli.

Ani nechtěj, ani nežádej, ba ani nepomýšlej na to, aby něco jinak bylo, než já činím. Modlit se ke mně můžeš. Dovoluji ti přednášet mně svoje těžkosti. Ba co víc, já ti to přikazuji. Ale posuzovat a trápit se nad tím, co se děje, to nedovoluji. Ani bát se a lekat se něčeho nešťastného. To je znamením nevěry. Já vím, že se o sebe bojíš a schováváš se za obecné dobro. Ale chceš-li být v bezpečí a ničeho se na světě nebát, poslechni tuto radu:

Svěř se mi zcela a se vším všudy do ochrany.....

Tohle odkazuji i svědomité zdravotní sestře z blogu, snad jí to pomůže překonat těžké období...

0 0
možnosti

Tak je vidět, že už se pomalu kácí v autorově lese, tak nám poněkud vyměkává. To, že je smutno zdravotní sestře, která byla se stařečky do poslední chvíle, nebo jejich příbuzným a přátelům, je pochopitelné. Proč by ale nad přirozenou smrtí stářím měli smutit lidé, kteří je neznali? Trapný článek, kterým se autor nejspíš snaží "shodit" oprávněný zájem médií a veřejnosti o tragickou smrt našich vojáků v Afghánistánu. Jinak si to "pí ár" v nadpisu nedokážu vysvětlit.

2 0
možnosti

Není to pěkné číst úvahy člověka z neziskovy placené nadnárodním kapitálem?

0 1
možnosti

Karma. A proč karma ? Historik Vlastimil Vondruška napsal : "Je třeba vnímat přírodní logiku, a tou je hierarchie odpovědnosti. Tou nejvyšší je péče o potomky a rodiče, pak odpovědnost za stádo, obec, stát a teprve ve třetí rovině je solidarita v rámci druhu".

6 0
možnosti

Nebudou volby? Jinak nevěřím, že má autor nějaké kamarády.....mimo VK.

2 5
možnosti

Čistě hypoteticky, kdyby to byli stařečkové původem ze Sýrie, podepsal by to šéf Tomio?

0 1
možnosti

A stařečkové v Sýrii nemají své mladé, kteří by je pohladili a v posledních chvílích podrželi za ruku? tedy čistě hypoteticky. No někteří skutečně ne, když jsou importováni do Evropy za vidinou tučných sociálních dávek ;-D;-D;-D

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS