Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V novodobé BoB nejde ani tak o Británii, jako o budoucnost EU jako takové;-)

2 0
možnosti

"Zahynuli jsme při „divokém“ odchodu z rakouské monarchie? "

Nezahynuli, ale! čo sa týka Slovenska

Priemysel Uhorska bol sústredený na severe. Ekonomika orientovaná na vývoz do "dolnej zeme" zo dňa na deň Maďarsko odmietlo obchodovať s Horným Uhorskom (ČSR), pre slovensko nastala ekonomická katastrofa.

Na severe Slovenska na Orave, ktorá sa venovala výlučne ťažbou a spracovaním dreva v 20 rokoch nastal hladomor. Na južnom a západnom Slovensku začali pre nedostatok odbytu krachovať fabriky (cukrovary, železiarne..) padla aj pýcha slovenskej ekonomiky Nobelová Dynamitka...

Slovensko zažilo najväčší exodus obyvateľov v histórii.

Rozdelenie Česko - Slovenska nebol žiadny odchod, krajina sa rozdelila na dva rovnoprávne štáty.

2 1
možnosti
Foto

Nenávist k EU z Vás přímo čiší. A z těch pozic je psán i celý článek. Problém Británie je ten, že nemá politicky jednotné stanovisko vůči EU. EU ale za to nemůže. EU nedělá Británii žádné potíže. To jen Británie není schopna říci co vlastně chce. Jestli celní unii nebo odchod bez dohod. A neví to už dva roky.

10 8
možnosti
Foto

Tak zatím to vypadá.ze ten skvělý čistý Brexitu má minimální podporu v Britském parlamentu, což není zase tak překvapivé, protože tuto krajní variantu podporuje jen třetina britských občanů.Dnes například Honda oznamila,že zavře svou továrnu v Británii,odcházejí i další firmy..

4 3
možnosti
Foto

Ale no tak, podíl zahraničního obchodu na národním důchodu ČSSR byl sotva více než třetinový, z toho dvě třetiny připadalo na socialistické státy. Dnes podíl zahraničního obchodu na hdp je téměř stoprocentní. A to už je fakt o něčem jiném.

3 2
možnosti
Foto

A ten obchod se odchodem někam ztratí?

0 0
možnosti
Foto

Vy jeden ruský trole, xenofobe, nácku.. No jo, to já jsem asi taky, protože s vámi naprosto souhlasím :-).

7 0
možnosti
Foto

Ještě štěstí, že podobní okamurovsti žvanilové mají v Česku minimální podporu,srovnávat Rakousko Uhersko a EU je opravdu hloupost.

5 10
možnosti

Tak já teďka nevím, pane, mohla ona GB odejít už před dvěma roky nebo by to bylo porušení jejích povinností plynoucích z jejího členství? A mrzí mne, že jsem se nedočetl, jaký by - podle Vás - byl obsah textu návrhu Smlouvy o vystoupení, pokud by v čele GB stála nyní garnitura, která vystoupení vydupala: Možná o tom víte něco bližšího a konkrétního, v tom případě je škoda, že jste nám to zde nesdělil, tak příště ;-).

4 3
možnosti

J37i13r53i 85T97i77c83h52y

19. 2. 2019 15:45

Stale tu strasi zkazami odstupu pro UK. Vubec nepochopili, o co jde. At uz budou potize jajekoli, Britove (ti pravi, ne ti privandrovalci v Londyne) si chteji vladnout sami a rozhodovat se bez prikazu z Bruselu.

12 0
možnosti

Oni se chtějí zbavit povinností, které jim ze členství v EU vyplývaly, ale zároveň by rádi zachovali většinu výhod, které jim z toho členství plynuly! A v tom je ten problém!

1 3
možnosti

Zahynuli jsme při „divokém“ odchodu z rakouské monarchie? Naše odtržení bylo věcí pár hodin, proběhlo zčásti spontánně, zčásti inženýrováno pěti Muži osmadvacátého října.

Zdroj: https://jakl.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=701529

Pane Jakle, svět se od té doby radikálně změnil a slovo globalizace - pokud vůbec existovalo - tak patrně kdesi "leželo uschováno pro vhodnější příležitost".

3 4
možnosti

A87l24e66x 75G11r45e40g24o32r

19. 2. 2019 17:55

Globalizace? Ano, ta sice nebyla,ale to neznamená , že je to špatně. Naopak, globalizace je to, co diktuje státům jak se podrobit globálnímu kapitálu. Tedy jak se podrobit několika málo procentům nejbohatších lidí planety.

A proti tomu je třeba začít bojovat.

7 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS