Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

S adopci deti homosexualy nesouhlasim a nebudu to tady rozvadet, chci dodat jen jedno. Tady v USA se neustale tvrdi ze na prvnim miste ma byt dite. A jak se chcete treba namluvnete zeptat. Jednak dite ani poradne nevi o co jde, co to homosexual je a pak jak vite jak se bude dite citit, az povyroste, cim bude muset projit? Neprirozeny vztah jen proto ze nekdo ma "pravo" Kde je jeho pravo, pravo ditete. Jiste, kazdy to vidime jinak, ale osobne byt vychovan homosexualy by pro mne bylo tim nejhorsim co by me mohlo potkat. Mluvim za sebe. Blahobyt - tedy pokud mu ho daji - by asi vetsina lidi za tuto cenu odmitla.

0 0
možnosti
AJ

Opravdu nechapu uz jenom tu myslenku, ze homosexualove by mohli adoptovat deti. Jako proc? K cemu by to bylo pro spolecnost jako dobre? Deti k adopci je i tak malo a nedostane se ani na heterosexualni pary. Hetero par je prirozeny par. Tim to konci. Tecka.

2 0
možnosti
Foto

Jako klasický politikař si to pletete.

Nejde o právo, ale zákonnou možnost. A povyšujete nějaký "stát" nad lidství a humanismus. Tomu se říká sociopatie.

A ač se to někomu nelíbí, stejně je to tak i v případě oné ženy, které zemřelo dítě - protože jí to znemožnil STÁT odnětím občanství matky a znemožněním jí návratu domů do Británie a tím pádem ji byla odňata možná možnost to dítě vyléčit a zachránit.

VY byste chtěl být na jejím místě? A nejde o ty kecy, kam šla nebo odešla dobrovolně a z jakých důvodů. Jde o - řečeno vašimi slovy - nárok na dítě.

Humanismus... to je to co takovým jako VY chybí.

2 2
možnosti
MG

Jakle, Jakle, vy se lepšíte ;-)

1 0
možnosti
JR

Měli bychom oddělit dvě věci:

Zaprvé musím souhlasit s p. Jaklem, že nikdo, zdůrazňuji NIKDO nemá jakýkoli právní nárok na adopci dítěte. To je věc, kterou všichni vynechávají. Je to podobné, jako když spousta lidí (tzv. "vítačů", "sluníčkářů" a jak se jim jen říká) tvrdí, že imigranti z chudších zemí mají právo být přijati, protože mezi základní lidská práva patří i právo "mít se líp". Nepatří.

Zadruhé je pravda, že homosexuálnímu páru nikdo dítě do adopce nesvěří - ze zákona totiž může v případě registrovaných partnerů dítě osvojit pouze jeden z nich a samotnému člověku dítě k osvojení úřady dají jen výjimečně.

5 0
možnosti
JB

Jak si nenápadně posunout argumentaci a pak jí vesele napadat.

Karel Čapek, figura 6., Imago. Dnes obvyklé známá pod anglickým názvem straw man.

Nárok =/= právo

1 1
možnosti
Foto

Částečně máte pravdu, ale současně máte obrovský problém. Určitě není vhodné rozdávat sirotky každému, kdo si řekne, na druhou stranu, kdo přesně je ten všemocný pan Stát, který rozhoduje o jejich nejlepším osudu? Armáda úředníků, kteří se řídí jen nějakým stupidním nařízením? A opravdu dokáže každý jeden úředník dodržující striktní pravidla, zajistit to nejlepší pro děti vhodné k adopci? Úřednická pravidla mají v některých situacích své opodstatnění, ale pokud jste malé dítě a jste nucen vyrůst v podmínkách, které vyhovují zkostnatělým úřednickým pravidlům pana Státa, pak můžete mít celoživotní problém a možná by adopce homosexuály proti tomu byla procházkou růžovým sadem. A nebo taky ne, to nikdo z nás neví, především proto, že není v botách těch dětí, ale upřímně mi běhá mráz po zádech z toho, že by o mém životě od mého dětství měl rozhodovat jakýsi pan Stát zosobněný klotovým rukávem, to už raději život v rodině homosexuálů, kteří by mě měli rádi a starali se o mě.

0 0
možnosti
TV

ten stát vás ale musí chránit ... samozřejmě nikdo nevidí lidem do hlavy, ale jsou tu určité procesy, které by měli podstatně zvýšit pravděpodobnost, že dítě nebude trpět v rodině, kde není prostředí nebo atmosféra vhodná pro výchovu.

1 0
možnosti
JK

Homosexuálové mi naprosto nevadí, naopak soucítím s jejich osudem. Ale aby měli možnost adoptovat cizí děti, to je nefér. Oni sami do svých vztahů vstupují naprosto DOBROVOLNĚ, kdežto co to dítě? Jakou možnost má to dítě vyjádřit svůj nesouhlas ? Mi jde především o ty děti !

Dítě má právo na otce a matku, dokonce je to pro jeho vývoj velmi potřebné, ovšem homopár si zaplatí za pronájem cizí dělohy a "nakoupí" si dítě. Nový byznys.

Dítě, vychované v normální a funkční rodině, má od mala možnost učit se od obou pohlaví a soužít s nimi. Učí se nápodobou, i tomu soužití.

2 ženy nejsou ani biologicky, ani psychologicky schopny vychovat v budoucím muži chlapácké mužské vlastnosti. A totéž opačně - jak mohou 2 muži vychovat z děvčátka něžnou citlivou tolerantní ženu, budoucí matku..?

Ono stačí, že už dnes, díky rozpadajícím se vztahům, máme čím dál víc mamánků a zuřivých feministek.

11 1
možnosti
SN

Hmm, to vysvětlujte těm dětem samoživitelek a samoživitelů. Ti by se na to tedy měli nejspíš rovnou vykvajnout a skočit z mostu, ne?

Protože pokud: "2 ženy nejsou ani biologicky, ani psychologicky schopny vychovat v budoucím muži chlapácké mužské vlastnosti. A totéž opačně - jak mohou 2 muži vychovat z děvčátka něžnou citlivou tolerantní ženu, budoucí matku..?" tak jedna žena chlapce taky nevychová - natož jeden muž svoji dceru.

1 2
možnosti
JK

S článkem většinově souhlas, ale jelikož mě toto téma zajímá, dlouhodobě jsem sledovala články k tomu a taky hlavně diskuse pod nimi. Tudíž někdy argumentuji informacemi odtamtud, ale nemám jistotu, že to jsou absolutně relevantní informace.

1. Každopádně jsem tam kdesi četla argument, že k adopci jsou "připuštěni Manželé". Že je to tak formulováno v nějakém zákoně (bez slova připuštěni). Jelikož jsou poslední dobou zákony neustále "vylepšovány", tak jsem přijala, že to tak asi je. Nevím..

2. Kdesi na twitteru jsem četla, že naše ústavy, kde je hodně cikánských dětí, zachraňují Italové a Skandinávci, kteří je berou k adopci.

Neznám zákony k tomuto, natož jejich formulace. Ale že v komentářích se argument "Manželství" kvůli možnosti adoptovat, to vím, narazíla jsem na to víckrát.

A že pořadníky žádostí k adopci pro heteropáry jsou velmi dlouhé a čekací doby také, to je pravda.

0 0
možnosti
OL

Ale pochopte, že ty cikány nikdo nechce a nebudou je chtít ani homosexuálové... oni chtějí soupeřit o to "lepší zboží" - malá mimina....

0 0
možnosti
Foto

Pokud budeme postupovat dle vzoru západní Evropy, tak o adopcích dětí homosexuály v brzké době nebude možné nejen hovořit nebo dokonce uvažovat, ale o LGBT komunitě se nebude moci ani psát nebo dokonce o ní něco učit ve školách:

Muslimští rodiče v Birminghamu supěli. Škola ruší lekce o homosexualitě a LGBT.

https://www.theguardian.com/education/2019/mar/04/birmingham-school-stops-lgbt-lessons-after-parent-protests

2 0
možnosti
Foto

Muslimští rodiče v Birminghamu uspěli - opravuji svůj překlep ;-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS