Diskuse
Chmelit zastudena - pít zatepla
Děkujeme za pochopení.
T90o54m84á35š 84T86a74t86í30č39e24k
Je to tak. Indická světlá přinesla poctivé obohacení.
D92u14š93a68n 42M80a95t83o35u19š42e65k
Zajímavý článek,dlužno dodat že mě IPA,Stouty a nic takového co smrdí citrusem a svrchním kvašením nechutn...
J69i34ř43i40n85a 21P70o43l86á40k59o76v65á
Dobrý den, pěkně zpracovaná historie IPy. Dodávám, že zastudena lze chmelit i spodně kvašená piva. A co se týká doby studeného chmelení v ležáckém tanku, doba 2 dny je velmi krátká, bylo by to mrhání chmelem. Moje zkušenost je minimálně týden, optimálně 2 týdny. Další způsob jak do piva dostat více chmelového aroma je přídavek koncentrátu chmelových silic přímo za filtrací nebo před plněním do sudů. Na trhu je spousta nových odrůd chmelů, které konzumentům nabízejí nové zážitky. Tak vám přeji hodně nevšedních pivních zážitků a všem poctivým pivovarníkům, ať dá bůh štěstí.
A44d48a91m 65M14a63l89ý
Lepší pivovarnický expert než politický analytik.
- Počet článků 444
- Celková karma 35,59
- Průměrná čtenost 4071x