Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tedy, to je "vizitka" tzv. konzervativců a pravičáků z podivínského Institutu Václava Klause. Rusko už jim nestačí, už kopou i za Irán ovládaný fanatickými islámskými ajatoláhy, hlavně, že nenávidí Západ a USA. Takový článek by nenapsalo ani Rudé právo za vlády komunistů, jak to ten iránský lid vzal hezky do ruky. Mnoho hlavně mladých Iránců už toho má dost, protesty se množí. Ale klausovci budou pevnou oporou ajatoláhů.

2 0
možnosti

I41v15o 52B61o13u90š25e

27. 1. 2020 22:33

"Když byl svržen a k moci se dostal lid..." to jste vymyslel sám, nebo celý kolektiv Institutu?

1 0
možnosti
Foto

Velmi kvalitní článek TOP kvality. Karma R^

0 1
možnosti

Pane Jakle, proč IVK najednou propaguje machometány?

0 0
možnosti

Pame Jakle, Vy jste ve válce se zdravým rozumem. Hlavně se za každou cenu distancujte od mainstreamu jako Váš chlebodárce, i kdyby to znamenalo propagovat nesmysly...

1 2
možnosti

Mel jsem moznost zit v Iranu jako teenager za vlady toho zatracovaneho saha Pahlaviho pet let- od rijna 1965 do srpna 1970 a docela rad na tu dobu vzpominam. Sah samozrejme nebyl zadny demokrat, ale vyuzival svou absolutni moc k tomu, aby se pokusil priblizit svou zemi zapadni civilizaci. V te dobe chodily mlade studentky po Teheranu v minisuknich, Persane ve velkych mestech s nami slavili Vanoce nikoli z nabozenskych duvodu, ale proste proto, ze se jim libilo ozdobit si doma stromek, dat pod nej darky a stravit prijemny vecer v rodinnem kruhu. My jsme s nimi na oplatku slavili jejich novy rok 21. brezna a uvarili si pri te prilezitosti nejake tradicni perske jidlo. Tehdy se zdalo, ze multikulti docela dobre funguje. Podle meho nazoru Pahlavimu zlomilo vaz predevsim to, ze uprednostnoval zahranicni kapital na ukor toho domaciho. A kdyz se ujal vlady- jak rikate- lid, tak bylo za prvnich 6 mesicu Chomejniho vlady popraveno vice lidi, nez za celou sahovu eru. Sveho politickeho odpurce byvaleho premiera Mosaddeka nechal sah v klidu dozit v jeho teheranske vile, zatimco Chomejni sve politicke odpurce vyvrazdil- doma i v zahranici.

Ano, Persane jsou stara civilizace, ktere byl kdysi islam silou vnucen a ja verim, ze se jednou dokazi vlady islamskych kleriku zbavit

3 0
možnosti

Vase otazka, pane Jakle, ma dnes negativni odpoved. Pro CR je vsak dulezite se ucastnit tlaku na Iran, pro podporu nerozsirovani zemi s atomovou bombou. Tato zeme bude dostatecne silna s touto zbrani a se svym ideologickym nabozenstvim, diktovat v budoucnu vsem, kteri se dnes lisi od jejich predstav.

Toto je dnesni skutecnost. Poznamky urcitych osob i dnes, se nedokazi vyhnout od projevu sve hlouposti. Snazi se nam jen ukazat na prastare rceni MALY CESKY CLOVEK. Osoba, ktera nic nevi a snazi se kecat do vseho. Pritom si nevidi ani na spicku nosu.

Jiz dnes se vytvari ta muslimska "pata kolona" v Evrope. At prichazi z Afriky ci ze Stredniho vychodu. V kratke budoucnosti bude stacit novy Oasem Soleimani. S atomovou hrozbou, bude jeho prace velmi uspesna. Nezapomente na to!!!

1 0
možnosti
Foto

Ano, jsme, pokud jste si ještě nepovšiml mohamedánské expanse. A nejen s Íránem, vážený pane.

2 0
možnosti

Opravdu? Tak šup do první linie.

0 0
možnosti

Docela by mě zajímalo, kdo při pádu Páhlavího vnucoval Íránu demokracii. Podle všeho tam proběhla islámská revoluce a moci se ujal ájatolláh Chomejní.

2 0
možnosti

I19v98o 52B94o97u84š50e

27. 1. 2020 12:27

Neřešte to, dejte si další škopek.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS