Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkně napsáno. V principu souhlasím.

Je třeba omezit, co vše stát podporuje, ale též zvýšit efektivitu toho, jak to dělá.

1 0
možnosti

Ale brát se snad od státu může, třeba přes sto táců měsíčně, jako pan Jakl kdysi na Hradě, nebo prezidentská renta jako V. Klaus, to, doufám, ničemu nevadí,

2 0
možnosti

Možná ještě nikdy jsem s vámi nesouhlasil a proto je dnes moje karma premiéra. Svět se mění. Jsem zastánce EU. Ale jako společnost se máme tak dobře, že si můžeme dovolit vymýšlet blbosti - názvosloví pro manžela a manželku apod. O přerozdělování nemluvě. Předpokládám, že za 20 let zde ještě budu, ale možná budu vzpomínat ne na zlatá 90. léta, ale na zlatá dvacátá. A možná už mi to bude jedno.

0 0
možnosti

Stará známá ODS ožila? V tom horším slova smyslu. Rakušané např. redukují počet úředníků, ale stát vč. veřejnoprávních institucí je i nadále výkonný (dělá pro lidi maximum užitečného), rakouští politici nerubají "požitky" obyvatelstva z veřej. financí či pojištění, ale umějí volit systém. prvky, které redukují to, co daňové poplatníky, pojištěnce, pacienty nebolí. Hlavně ale, abychom nedopadli jako Šváb v knize anglic. prozaika Iana McEwana, kdy politic. směr reversalismus "otočí tok peněz": zaměstnanec za svou práci platí svému zaměstnavateli, občané jsou povinni dát vše bankám, které jim z toho nic nenechají, pojišťovny raději emigrovaly do zahraničí..., ale pak přišel zcela "neomylný" premiér. Je to sice satira na brexit, ale mohlo by to postihnout i nás.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS