Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Kde se ten text zase vynořil? Už tady byl před cca 10 dny? Pod původní text jsem dával příspěvek a zde není.

Na Jakla se nevztahují pravidla idnes?

Věcně. Jakl vyzývá, neobracejte se na policii, nějak jde vše mafiánsky "řešit". Za další, určitě nechci být zahrnován do tzv. V4, čtyřky východoevropských exotů. Slovensko se do téhle party již moc nehlásí, tak ji oputme také.

1 1
možnosti

Toto je dosti hloupý a zaslepený názor. V mnohém podobný spor mezi Slovenskem s Maďarskem (

Gabčíkovo-Nagymaros

) skončil u Mezinárodního arbitážního soudu v Haagu. To bylo taky vzdání se suverenity? Nebo to byl smír? (Krom toho, že ten spor doutná dodnes.)

1 1
možnosti
KV

Srovnávat plánovanou těžbu v dole Turow s hořící skládkou v Heřmanicích, je nesmysl. Smysl by to mělo v případě, kdybychom tu skládku zapálili úmyslně s tím, že tam budeme dalších 20 let vozit odpadky, aby nevyhasla. :-)

1 1
možnosti
IM

I25v85a90n 28M97i68n29á57ř

6. 10. 2021 11:13

Bylo by velmi nešťastné, kdyby tento spor měl poškodit naše vzájemné - tradičně dobré vztahy s Polskem.

1 0
možnosti

Tradičně dobré? Za dvacáté století jsme vedli spolu jednu válku, druhý spor o území vyřešil až SSSR (A není to vše, vztah třeba za První republiky byl celou dobu stav napjatý.). A i věčné spory o to, kdo komu dováží šmejdy nejsou zrovna dobré vztahy.

0 0
možnosti

Tady je každá rada drahá. Jedna věc je však jistá - pro Brusel není lepší zpráva, než když se rozhádají dva členové Visegrádské čtyřky.

8 0
možnosti
DD

V4 je jednotná, jen když se hádá s EU.

0 0
možnosti
JR

Největší sranda na tom je, že i kdyby Poláci začali pokutu platit, tak ji nedostane Česko, ale peníze zůstávají v Bruselu:-)

2 0
možnosti
VB

Když soud dá někomu pořádkovou pokutu, dostane ji státní rozpočet.

0 0
možnosti
PD

Autor trpí nějakou ztrátou paměti? Turów se řeší až příliš dlouho bez nějakého posunu. Polsko prostě nic řešit nechtělo. Ale teď za nic nedělání bude navíc platit. Aspoň mají motivaci. Jejich návrh na platnost smlouvy 2 roky ve srovnání s délkou těžby, kdy se situace bude dál zhoršovat, je ukázka vyčůranosti.

6 1
možnosti
MS

M75a72r34c60e71l 13S13u49p

6. 10. 2021 8:32

Přesně vystiženo ! Díky za článek !

1 0
možnosti
JSS

Tenhle případ o vyčuranosti unie je další případ, že jsme jen přívěšek. poláci důl neopustí a musí se ale podřídit dlouhodobě, že ustoupí vzdáleností a dále musí zajistit vodu, pokud se zdroje zeslábnou.

1 1
možnosti

Přívěškem jste jen vy sám.

0 1
možnosti
KS

Ten důl se řeší od roku 1990 a Poláci byli naprosto hluší. Začalo to stékáním kaolinu z hald hlušiny do Višňové. Poláci nevěřili, že Češi nasadí nejtěžší kanón, ale nic jiného nezbývalo. Teprve poté začali vnímat, co říkáme.

4 0
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 35,93
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik