Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jméno ta energetická nouze má Grýn dejl a Fialová vláda ;-);-);-);-);-)

0 0
možnosti
Foto

KARMAR^. Zdravý rozum, ideologie a politické zájmy se bohužel někdy vylučují.

3 0
možnosti

to je ale nepříjemné poslouchat, takže je to pravda :-)) Nikdo neslyší rád pravdu, že je vůl.

3 0
možnosti

;-D... koukám že tu mizí příspěvky...

0 1
možnosti

Tak ne, omluva, přehlédl jsem se...

0 1
možnosti

"... maximálně napomoci co nejrychlejšímu ukončení bojů a nastolení míru. A ukončení sankcí."

Hlavně ta druhá věta ukazuje na orientaci autora...

3 3
možnosti
Foto

Kdybychom předpokládali, že "těm nahoře" jde o naše blaho, pak ano, je to postavené na hlavu. Vzhledem k tomu o co jim jde opravdu je to logické a jde to podle plánu.

4 0
možnosti
Foto

Autorovo řešení je je sice dočasně možné, ale dlouhodobě nesmyslné. Uhlí se už skutečně přežilo a vhodné je pouze jako záložní zdroj.

Koneckonců i jeho guru Václav Klaus zdůvodňoval dostavbu Temelína jako způsob, jak se zbavit špinavého uhlí. Je jen věčná škoda, že víc nehoroval pro jeho postavení v původně plánované velikosti.

3 1
možnosti

Jaderná energie je stále ta nejdražší a nejvíce bezpečnostně riziková (např. švédská bezpečnost. služba letos v lednu šetřila "velké" drony nad 3 jader. elektrárnami, navíc je průběžně provázejí problémy (odstávky, šetření kontrol. mechanismů - podezření na nízkou úroveň bezpečnosti). Německá města a obce, která přešla na různé obnovitel. zdroje (často se vyrábí elektřina a teplo z odpadu z farem, nejlevnější zdroj), mají nyní pohodu - nejsou závislá ani na Putinovu plynu, ani na celosvět. výkyvy cen či dodávek surovin / energií. I některá česká města již přišla na to, že levněji lze pro občany i firmy zajistit energie z centrál. obecního zařízení (spalovna odpadu, čistička odpad. vod), aniž by si lidé či firmy museli sami něco pořizovat (mohou ev. zaplatit jen připojení na zdroj vytápění apod.). Němečtí odborníci (Tagesschau.de) radí odpojit se od Putina, posílit obnovitel. zdroje, hledat ve světě více zdrojů (např. Izrael je schopen v Evropě nyní nahradit 10 % ruského plynu a v r. 2023 zvýšit dodávky) - pak se ve světě ceny ustálí, ev. i klesnou (jako klesla cena ropy). Dánsko zajistilo už v 60. letech v některých městech výrobu elektřiny a tepla z domácího odpadu (jeden zdroj pro velké sídliště apod.). Mysleme tedy více na výhody spotřebitelů než na výhody energetické lobby.

3 9
možnosti
Foto

Když svého času začali lidé šetřit vodou, její cena stoupla. V rozporu se zákony trhu. S energiemi to bude podobné. Tak co tu je špatně?

3 1
možnosti
Foto

Jedna z příčin je Václav Klaus st. a IVK. :-)

6 11
možnosti

J41i53r81i 33B73o58r

13. 9. 2022 10:53

Jen kolovrátku zpívej....

4 7
možnosti
  • Počet článků 444
  • Celková karma 36,22
  • Průměrná čtenost 4071x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik