Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O jakou zkušenost se chce autor s mladými podělit? Oni nabydou svých zkušeností, nejspíš úplně odlišných od našich, které budou jejich potomkům stejně plat prtné, jako těm našim. Doba a (technický) pokrok teď frčí tak rychle dopředu, že není nic staršího, než zkušenosti otců a matek, natož dědečků a babiček.:-)

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Kdyby stáří bylo znakem moudrosti, tak největším mudrcem by byl dubovej pařez.

1 0
možnosti
Foto

Pokud bychom bral jako etalon moudrosti pana Klause a Zemana, jsem - ač téměř prduch - pro mládí.

3 0
možnosti
MK

Jj, třeba taková Grétka, to je naděje pro lidstvo.

8 0
možnosti
MB

Ať vládne kdokoliv, pořád je to o budoucnosti. Tu budou zužitkovávat logicky děti - následní dospělci. Kdy ten předěl ovšem nastává? Zmoudřením a vyzrálostí? Ve středověku 14 let, od 16 století 20 let, za císaře Josefa 24 let. Mazaní komunisté - se nechali volit od 18 let. Úprava z r.1951, platná dodnes...

Následovalo klasické- "Děti plodily děti". Nízký věk oddávajících se. Praktická výměna vlastní odpovědnosti- za tehdejší sociální realitu. Primární starosti (obživy, bydlení) -přebírá režim. Zrod Husákovy generace.Totálně nepřipravena na jakékoliv změny, 1989. Jak se měly?, dobře už bylo... Můj názor :

Dítě se stává dospělým - až se samo rodičem stane. Začne řešit základ. Jak se uživit a kde bydlet. Zhruba touto optikou posuzuje realitu, poměry. Zda je mu bráněno, nebo naopak - už není ničím limitován. Popisovaný proces mu umožní neobyčejně vyzrát. Z původního romantického levičáka? Stane se odpovědně zarytým - "Pravicovým extremistou. K tomu jej dovede je tvořivost, bráněna reálným střetem. Se státní mašinerií! Od Stavebního povolování - další byrokracii konče. Začne se zajímat, co se děje s jeho Daněmi. Kam vlastně mizí? ,,,

Zjeví se odpovědný člověk, bývalý mládežník. Začne se projevovat i ve volbách. Očekává nápravu, zjednodušení a podporu svého úsilí. Uváděný věk 16 let? Nemožné, tak blbí nebyli ani ti komunisté ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Hmmm, tak zkušenosti a moudrost stáří....

To by mě zajímalo, jaké zkušenosti a moudrost stáří mají oposmluvní kumpáni Zeman s Klausem, že se ještě nedávno chovali jako Putinovi agenti. Nebo ty důchodkyně, které vítají bývalého spolupracovníka s StB se stejnou hysterií, s jakou by před šedesáti lety vítaly Beatles, kdyby žíly ve svobodné zemi.

Tyto zkušenosti mladí určitě nemají, ale zcela jistě by volili alespoň podle své hlavy a ne podle toho, co jim nakukají ošetřovatelky a ošetřovatelé v domovech důchodců. Jiná věc je, že se snížením hranice volebniho práva bych stejně snížila hranici trestné odpovědnosti. Když právo, tak i povinnost.:-)

A k tomu vašemu tvrzení, jak si kdysi dávno lidé vážili svých starců a pečovali o ně. Jste si jistý, že jich tehdy byla čtvrtina populace?;-)

5 0
možnosti
MB

Marie, témata-Jde nástup věku ruku s ruce s moudrostí? Podobně vzdělání - činí automaticky člověka lepším? To, že jsem něco odžil - pak vyprávím, mám ovšem pravdu? Je to vůbec přenosné a univerzálně platné? Klasika, "Nesahej na ten plyn-pálí"! Zřejmě se každý musí spálit. Je ovšem otázka, proč do toho pak vtahuje i další část společnosti? Klasika našeho Miloše, soudruha Bureše. Totéž u záhadného poslání Institutu VK ...:-)

1 0
možnosti
Foto

Karma.

Bavim se skamarady svych deti. Vetsinou studuji VS. "Prominte, ale ja jsem proevropsky". Slycham. Nedivim se. Jde o generaci, ktera nevidi rizika, protoze nema srovnani s komunisty. Neznaji hodnotu majetku a ceny energii jsou jim fuk, protoze ty plati mamka. Zajima je cestovani a diky rodicum cestovat mohou. Tim pomeruji totalitu. Nic jim nechybi. Proc by protestovali? Pokud nekdo z mladych brbla, tak jen ten, kdo si uz sahnul na praci a nema financni podporu od rodicu. Navic jsou od gymplu indoktrinovani a strasne duverivi. "Mami, ja se necham ockovat. Vzdyt by nam preci nedali nic spatneho." Atd.

Budou si to muset vybojovat, az pozdeji na zaklade zkusenosti.

7 2
možnosti
Foto

Vy srovnání a zkušenosti s komunisty máte, možná, a přesto se chováte jak se chovat.:-/

3 0
možnosti
LD

R^ Karma jako hrom. Viz. pčedvolební heslo koalice PirStan vraťte dětem budoucnost, stát bez korupce, budoucnost bez dluhů aj. Krásná, vzletná hesla, ovšem naprosto mimo realitu. Kdo jim skutečně věřil?

7 1
možnosti
JP

Není mladý jako mladý, někteří mají v 16 větší rozhled než většina dospělých. V průměru nemají horší znalostí než důchodci "zastydlí" v dávných časech nebo páprdové u piva.

3 4
možnosti
JV

V průměru, jo? V průměru si pletou Masaryka s Havlem, milý pane. Zkuste se jich zeptat.

6 0
možnosti
IL

I94v25a13n11a 22L33a67n49c24e

15. 12. 2022 23:25

Od šestnácti, to je opravdu blbost.Rv Ono je dost brzy v osmnácti,:-/ pubertˇáky většinou nic jiného nezajímá, než být: "in". A naprosto je nezajímá, jak rodiče na jejich značkové oblečení a boty vydělávají a šetří... Totˇ můj názor.

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS