Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tentokrát zajímavá úvaha. Ale mnoho otazníků je možná zbytečných. Nelze brát každý jednotlivý problém jako zásadní měřítko. Jako systémové považuji ty, kteří ctí hlavní zásady demokratické společnosti, tj. svoboda, demokracie, právo, ústavní systém, ochrana soukromého vlastnictví, volnost pohybu, svoboda projevu apod. Jako antisystémové považuji ty, kteří se pod rouškou větší svobody a nacionalismu snaží tento systém rozvrátit a dostat nás opět do područí Ruska.

0 0
možnosti

Hezky. To ale není nesystémové. Na to přece mame paragrafy.

0 0
možnosti

..... nic novýho pod sluncem!,- všechny historicky nefunkční(!) systémy byly postupně zničeny, rozvráceny a nahrazeny!,- zda pak bylo lépe či hůře, ponechme stranou, ale vždy za tím stál "antisystém" (vzpoury, sociální bouře, povstání, revoluce, války, svrab a neštovice to jenom potrhly). Ve zdánlivě fungujícím systému se náhle objevil problém,- silně rezonující, prohlubující se společenský problém, který postupně destruoval dosud přijatelné, osvědčené, platné a hlavně fungující společenské NORMY! ....... kupodivu, za narušení společenské "normality" stáli vždy a za každých okolností, neschopní (či všeho schopní) vladaři, králové, císaři, vůdci, lídři,- obklopeni politickou suitou zkorumpovaných přitakávačů a servilních hlupců!,- a to je ten "antisystém"!,- to jsou ONI sami

0 0
možnosti

Také jsem extrémní pravicový volič, protože chci jednoduše štíhlý stát a ručení za svá rozhodnutí, jako svou povinnost. Mediální prohlašování, že naše společnost je stále složitější je pouhým výmyslem levicových falešných progresivních altruistů a dnešní reprezentativní politickou elitou. Chápal bych to tak, že pokud si stále více nárokuji od státu než-li pravicový volič, tak musím být též dle toho jinak zdaněný. To by nemusel být až tak neuskutečnitelný požadavek, ale žádná ze stran se k tomu nechce odhodlat. Myslím si, že potom by se lidé na politiku rozhodně dívali jinak.

7 0
možnosti

J11a12n 37R70á63ž

8. 8. 2023 15:37

Já se taky hrdě hlásím mezi antisystémové občany. Systém, který je zaveden v západní Evropě a úspěšně je zaváděn u nás nemám rád stejně, jako jsem neměl rád systém, který tu byl před rokem 1990. Tehdy jsem byl označován jako antisocialistický živel. Ale ono je to v podstatě jedno, že ano?

8 0
možnosti
Foto

Nezbývá než doufat, že nás antisystémových bude čím dál tím víc. To naše jediná naděje...

2 0
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,19
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik