Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Diky za tento clanek pane Jakle. Nechodim na blogy od te doby, co mistni geniove zarizli Ladu Vetvicku, dneska jsem udelal vyjimku a zjistil jsem, ze jste asi jediny, kdo se tady da jeste cist.

0 0
možnosti
Foto

Reakce jedné paní jen potvrzuje, co je zde psáno.

0 0
možnosti
JK

Neviděl bych to tak kriticky. Co se fyzického zdraví týče, nikdy na tom mladá populace nebyla lépe, tedy v průměru. To je samozřejmě trošku problém, protože je velká skupina dětí a dorostenců, kteří se hýbou dostatečně, a pak je taky dost těch, kteří nedostatečně. Ale u mladých lidí to není nic až tak kritického, tam je podstatná dostatečná výživa a to je o.k., málokdo trpí podvýživou, ve smyslu např. jednostranné stravy /jenom hranolky a smažák, 2x denně, třeba/. Pravidelný pohyb potřebují hlavně staří lidi, vidím to na sobě /pro změnu zase až tak nezáleží na kvalitě stravy:-) metabolismus starýho člověka spálí všechno a bez odmlouvání/. Co se týká "všeobecného rozhledu", tak mladí jsou na tom stejně špatně jako staří. Jasně, můžou si to najít na netu, dřívější generace si to mohly najít v knížce. Ale nikdo nic nehledá, lidi se chtěj bavit, a o víkendu si "vylejt" hlavu. Starší generace to tak za mlada měla a mladší má taky, možná že s tím chlastem jsou dost pozadu, moc tomu nedávají, mnozí. - - - - Jestli něco vidím jako problém, tak je u mladých holek tlak "na prestiž" plynoucí ze sociálních sítí. Co mám známé mezi mlaďochama, tak si spousta průměrných kluků stěžuje na to, že ačkoliv o sebe dbají, mají zaměstnání atd. tak jsou i pro nepříliš pohledné holky "neviditelní". Prostě na netu je "reklama" na tak velké množství atraktivních chlapů, že při srovnání s nimi obyčejný kluk dost dobře nemůže obstát. Jasně, je to celé iluze, ale těm mladým holkám /dnes je to kategorie do cca 35 let - a bacha, opravdu nekecám, ač v devadesátkách to byly dvakrát rozvedený baby, dneska se teprve "rozkoukávají"/ to nelze vysvětlit, protože ony se sdružují v tom holčičím "jamboree" a tam se vzájemně ve svých ambicích na ulovení 100% free-cool-in samce podporují. - - - - To je asi jediná podstatná změna, co tak pozoruji. Jinak nic, mladí nebo staří, všechno to je hloupé jako vždycky, ostatně stačí mi, abych se podíval do zrcadla a hned vím, že vše je pořád při starém.

1 0
možnosti
Foto

Ty chytre krabicky ale nekdo musi umet vyrabet a programovat. A soucasna generace je tezce digitalne negramotna = umi krabicky pouzivat, ale mysli, ze uvnitr jsou skritkove. Kyz se studentu technickeho oboru zeptam, na co se pouzivaji polovodice, casto se ozve hluboke ticho ....

4 0
možnosti
VB

„Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své učitele.“, to se připisuje Sókratovi.

Utěšuji se tím, že tisíce let lidi lkají nad nastupující generací a lidstvo je pořád tady. Dokonce morálnější, etičtější než kdy jindy. To jsou fakta.

Jako člověk, jednotlivec mám ale subjektivní dojem, že máte naprostou pravdu. Ale to asi bude úděl těch, co již budou odtažitě od okolí sedět na verandě v houpacím křesle s brokovnicí přes kolena, sledovat dění a remcat.

0 0
možnosti
Foto

Článek jsem jen tak prolétl, nedá se to číst. Co mě zaráží, je bohorovné vydávání vlastních dojmologií za fakta.

Je mi 41 a po anabázích v korporátech učím 4. rokem na základce. Jen tak pocitově, dětí, které si o přestávce otevřou knížku, je o chlup více, než to bývalo za mých školních dob v 90. letech.

Co se týče dávání do souvislostí depresí a dalších psychických poruch s chytrými telefony, je to naprostá blbost. Jednak se dříve více čumělo na televizi a také od 90. let existovaly různé gameboye a další handheldy, což byl ekvivalent dnešních smartphonů. Krom toho, nárůst diagnóz psychických poruch souvisí spíše s vyšší dostupností související péče. Stejné je to třeba s poruchami učení. To, že se o nich dříve nevědělo, neznamená, že neexistovaly.

Co mě rozesmálo, je lkaní nad ztrátou fyzické síly. Pane Jákle, to, že se nedře v dolech a u pásu, neznamená, že mladí lidé nemají fyzickou aktivitu. Třeba tady v Říčanech snad neexistuje dítě, které by nedělalo nějaký sport, krom toho půlka kluků a snad třetina holek hraje Rugby, takže alespoň tady bych se ztráty hrubé síly nebál. Spíš se bojím ztráty zdravého úsudku u generace 60+, která v této zemi pokazila, co se dalo.

5 11
možnosti
AG

A33l45e72x 10G63r70e65g13o27r

23. 9. 2023 13:23

Bože a tohle učí naše děti.

Vždyť vy jste vůbec nepochopil o co v článku jde.

8 0
možnosti
JU

>>Tak na co dnes inteligentce, vzdělání, všeobecný přehled, umění komunikace?<<

Jak trefné, udělat překlep ve slově "inteligence", když zrovna kritizuji neschopnost dnešní mládeže soustředit se a/nebo nedělat gramatické chyby... Podepisuji se pod názor pana Žáčka, chtělo by to méně zapšklosti...

0 0
možnosti
OP

Jestli si autor myslí, že on patří do poslední generace, kterou popisuje, tak to ani náhodou. A dalo by se o něm psát podobné chytrosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,17
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik