Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Copak lze nenávidět kobru, lva, tygra, medvěda a další zvířátka? Nelze, ovšem pokud je mezi nimi a mnou mřížka.

A co když mřížka není? Tak je nenávist houby platná, pak je potřeba se bránit.

Ale nenávist jisté skupiny občanů, která se obrací proti všemu novému a neznámému, je iracionální. Je dána jejich vnitřním pocitem nesvobody, neschopnosti a malosti.

Ale nepleťme si nenávist s přirozeným odporem vůči něčemu ošklivému, zlému, škodlivému a tak. Takový odpor má vést k tomu, abychom se od zlého chránili mřížkou.

0 0
možnosti
Foto

Souhlas a velmi dobrá pointa na konci. Na konec o to by nám všem mělo jít především, že, o šíření islámu.

0 0
možnosti
PB

..... bych teda zrušil tu nutnou obranu, krajní nouzi, náhlej zkrat-afekt, aj tu nepříčetnost!,- vona ta moderní "nenávist" má něco do sebe,- kóóór, když je vyjádřena objektivně, vyváženě a justičně nezávisle,- .... zkrátka, taková skvělá "výběrová nenávist",-žejo?!

0 0
možnosti
Foto

Nejsem si úplně jistý, ale z některých formulací mám dojem, že zdrojem mohou být vlastní poznatky a zkušenosti, přímo niterní prožitky.

2 1
možnosti
JL

Nenávist? Ne! Pohrdání, ano. To je ten správný výraz.

3 0
možnosti
Foto

Výstupy z eulamentu neznám, ale k tomu, aby se člověk cítil v té správné partě přece nepotřebuje nutně dezoláty. Muže to být i naopak. Může ve své ješitnosti či žárlivosti sdělit ze svých domnělých výšin světu, že Miloš Vystrčil je nulka, a také se může cítit být v té správné partě. Třeba v partě přiburanělých nadutců a třeba současně i v partě Vámi zmíněných dezolátů.

5 3
možnosti
AT

Máte to trochu popletené. Nenávist cítím v drtivé většině ze strany těch skupin, které jste vyjmenoval. A na jejich nenávisti se rád vezete. Obráceně je to spíš výsměch.

5 4
možnosti
JR

J20a58n 94R16á30ž

5. 2. 2024 16:03

Koho podle Vás nenávidí ti, o kterých píšete? Ptám se ,abych pochopil na čí nenávisti se pan Jakl veze.

1 0
možnosti
Foto

A někteří tu nenávist proti sobě záměrně vyvolávají. Například ti, které si občané sami zvolili (a dobře platili) s důvěrou, že jim budou poctivě sloužit, anebo budou podle zákona a České ústavy spravedlivě soudit. Například politiky a soudce. Nestalo se tak - a pro? Lidé nechápou. A pak se ti dotyční diví, že je lidé mají rádi. P(Nenávidí). Pane Jakle, karma..

3 1
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 35,97
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik