Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

petacx

20. 3. 2008 17:58
proc mame tolik podvrhu kolem "globalniho oteplovani" ?

8-o Globální oteplování – mnoho povyku pro nic ? 8-o

to radeji nectete JE TO HODNE SILNE KAFE !

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekologie-globalni-oteplovani-mnoho-povyku-pro-nic-fw1-/p_veda.asp?c=A080319_204955_p_veda_wag

0 0
možnosti
AW

freeLook

19. 3. 2008 18:19
Takze skeptici co maji porad vymluvy na cykly....

8.9.

Paleoklimatologické informace potvrzují, že oteplení v posledních 50 letech je neobvyklé v rámci nejméně posledních 1300 let. Polární oblasti byly dlouhodobě zřetelně teplejší než dnes, naposledy před 125 000 lety. Redukce objemu polárního ledu způsobila zvýšení hladiny oceánů asi o 4 až 6 metrů oproti dnešnímu stavu.

8.10.

Pozorované oteplení je krajně nepravděpodobné bez změny vnějších podmínek klimatu (tzn. do klimatu muselo zasáhnout něco vně systému). Je velmi nepravděpodobné, že jde jen o důsledek přirozených procesů. Pozorované změny jsou ve významném statistickém souladu s očekávanou reakcí na změny vnějších podmínek, ke kterým doposud došlo, včetně vyšší koncentrace skleníkových plynů. Naproti tomu poznatky nepotvrzují shodu s vývojem hodnot u faktorů, které by se nabízely jako alternativní příčiny (výkyvy slunečního záření, sopečná aktivita).

0 0
možnosti
AW

freeLook

19. 3. 2008 18:19
Re: Takze skeptici co maji porad vymluvy na cykly....

8.11.

Podle IPCC většina pozorovaného zvýšení globálních průměrných teplot od poloviny 20. století je velmi pravděpodobně (s pravděpodobností vyšší než 90 %) důsledkem nárůstu koncentrací skleníkových plynů. Jinými slovy, emise jsou velmi pravděpodobně hlavní příčinou dosavadního oteplování. Lidské vlivy jsou rozpoznatelné i u dalších aspektů klimatu, včetně ohřevu oceánů, průměrných teplot nad kontinenty, teplotních extrémů a pole větru.

0 0
možnosti
JA

Klafonius

19. 3. 2008 17:33
Odpověď na otázky pana Jakla

Máte spočítanou cenu lidského života, milý pane Jakle? Trh může být plně svobodný pouze tehdy pokud v něm bude lidský život pouhá položka (a občas se odepíše do ztrát že). Nebo už jsme teď pro vás jen položky? Peníze. Peníze. Peníze. Nekontrolované tržní hospodářství spěje jedině k čisté formě komunismu. Zamyslete se nad tím.

0 0
možnosti
B

beechcomber

19. 3. 2008 14:57
yesman

a slyšeli jste od pana Jakla (Hájka, Weigla) někdy něco, co by bylo v rozporu se zamrzlými názory VK? lidičky, nenechte se takovými niemandy znervóznit, vždyť se jenom držej sesle ...

0 0
možnosti
D

dutina

19. 3. 2008 13:34
Všichni co haníte ,přečtěte si projev

prezidenta Klause jenž měl na klimatologické konferenci,který je na jeho www stránkách ,a pak snad pochopíte o co mu jde.Jinak co je schůdnější : zastavení odslesňování deštných pralesů ve světě nebo nerealizovatelné snížovaní emisí ? Ptejme se ostatních občanů ,chcete snižovat emise za cenu: mnohonásobného růstů cen energií ,potravin, prakticky veškerých životních nákladů?A to nebude pak virtuálí realita ,když se to bude realizovat ,jak si to přejou enviromentalisté.to bude krutá realita ,která postihne všechny.Musí se hledat schůdné cesty  např. náhrada uhelných elektráren za jaderné, to má smysl ,( alternativní zdroje potřebu energií nikdy nenahradí.)

0 0
možnosti
AW

freeLook

19. 3. 2008 14:03
hodne manipulativni prispevek.

jake nerealizovatelne snizovani?

Ptejme se ostatních občanů ,nechcete snižovat emise a primitivni konzumni standardy za cenu: mnohonásobného zhorseni kvality zivotnich podminek, umirani tisicu nebo milionu lidi a nevratne likvidace prirody?

jinak s posledni vetou bych souhlasil...

Lobby je na obou stranach. na jedne ropne spolecnosti a na druhe podporovaci pseudoekologickych technologii...

0 0
možnosti
AW

freeLook

18. 3. 2008 19:52
Nechce pan jakl treba vysvetlit...

...Hawkingovi kvantovou fyziku?

dle jeho zpusobu prezentace by urcite toho "blbecka" taky uplne setrel ;-D

0 0
možnosti
PT

Howard

18. 3. 2008 17:16
Ma Jaklova svoboda hranice?

Chtel bych vedet, jestli svoboda pana Jakla ma nejake hranice.

Ono kvuli tomu, ze on, pan Klaus a nekolik malo dalsich popira vysledky prace klimatologu, kteri v danem tematu jsou vzdelani a venuji se mu cely zivot, se prece jiz nastartovane procesy nezastavi.

Ono kdyz uz mam nekomu verit, pak budu verit cloveku, ktery o danem tematu neco vi a ne ktery se jen ohani vlastni svobodou na cokoliv (proc ne treba i svoboda uzivat drogy nebo na euthanasii ci mnohozenstvi?)

Taky je celkem sranda, ze Jakl verne papouskuje Kluasuv nazor, ze globalni oteplovani vlastne neexistuje, i kdyz naprosta vetsina odborniku na dane tema jiz o tom ani nediskutuje, neb to povazuje za fakt. Smesne a smutn zaroven...

0 0
možnosti
AW

freeLook

18. 3. 2008 17:30
Re: Ma Jaklova svoboda hranice?

kdyz nejsou rozumne argumenty, tak je preci nejjednodussi pouzit straseni totalitou a pri tom se ohanet svobodou... je to mnohokrat osvedceny trik jak manipulovat masy...

0 0
možnosti
Ú

účastník

18. 3. 2008 15:49
ono nejde až tak o oteplování

ale o klimatické změny.Nevšimli jste si těch častých extrémů?Povodně, vichřice,vedra,mrazy.Všimněte si,jak např. lidové pranostiky, vypozorované našimi předky a potvrzené staletími, dnes náhle ztrácejí na platnosti.Stačí přece selský rozum a trochu všímavosti,aby bylo jasné,že se s počasím něco nedobrého děje. A je od Jakla vrchol cynismu,když tvrdí,že pokud se to nevyplatí,tak se na přírodu i životní prostředí vykašlem. Zato ho bůh (nebo budha nebo příroda nebo co je kde jiného) musí potrestat!

Ono v počátcích planety tu skutečně bylo plno metanu i CO2,ale taky tu nebyl život.A doby ledové trvaly miliony let,zatímco dnes likviduje člověk planetu během desítek let.Rozhodující je v podstatě 20.století, resp. jeho 2. polovina, s rozvojem průmyslu.To co se miliony let ukládalo do fosilních zdrojů, dnes během "pár" let vytáhneme na světlo a spálíme.To přece logicky nemůže zůstat jen tak bez následku,to se nutně musí někde projevit.

0 0
možnosti
H

halohalo

18. 3. 2008 16:42
Re: ono nejde až tak o oteplování

Přece je známo, že "poručíme větru-dešti" dávno neplatí. I příroda se chová po sametu více svobodně. 8-o

0 0
možnosti
H

halohalo

18. 3. 2008 13:30
strmý nárůst CO2

cit..Zvýšená hladina CO2 v atmosféře pravděpodobně není spouštěcím mechanismem nárůstu teploty, ale je důsledkem předchozího nárůstu teploty. Lze říci, že tato situace je obdobná uvězněnému CO2 v láhvi šampaňského. Pokud zahřejeme láhev šampaňského, tak se CO2 bouřlivě projeví při otevírání láhve. Na Zemi je podobně CO2 uvězněno v mořích (korály), takže nárůst teploty může CO2 uvolnit zpátky do atmosféry, což vede k opětovnému nárůstu teploty...;-€

0 0
možnosti
AW

freeLook

18. 3. 2008 15:52
http://aktualne.centrum.cz/video/?id=106770

Poprvé za stovky tisíc let se arktická Sibiř rozehřívá. Vědci varují: tento proces může uvolnit miliardy tun uhlíku, které se rychle mění ve skleníkové plyny. Ty v atmosféře urychlují jev zvaný globální oteplování.Na Sibiři za posledních 40 let vzrostla teplota o 3 až 4 stupně Celsia. Charakter krajiny se od té doby prudce mění. Místo zmrzlé rašeliny se na některých místech objevuje bahno a mělká jezera, která následně vysychají.

0 0
možnosti
D

dutina

18. 3. 2008 12:12
Evropská Unie neví

 sama co chce ,na jednu stranu bojuje proti emisím CO2 ale když ,má říct jasné stanovisko , že nynější uhelné elektrárny ,které jsou největšími producenty CO2,musí nahradit jadernými ,které mají nulovou produkci emisí ,to už z důvodů ,které p.prezident Klaus popsal nechce ,udělat nemá tedy spíše on pravdu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 450
  • Celková karma 36,60
  • Průměrná čtenost 4017x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik