Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

_Clayman

18. 3. 2008 11:13
Jasně. A živočišných druhů

a) ubývá, ale ekonomický dopad je pozitviní. Je v tom případě na místě něco dělat? Slavit!

Koho chleba žereš, toho píseň zpíváš, Jakle. Ve stínu starýho zapomínáš, že nejde jen o ekonomiku.

A nejde o taky jen o horizont padesáti let. Z ekonomického hlediska by se možná dalo nic nedělat třeba ještě dvěstě let, a začít až potom. O to drsnější pak budou ty opatření z ekonomického hlediska, a o to méně účinná z ekologického, protoře některé škody budou už nenapravitelné. Berte to jako důchodovou reformu - nikdo nemůže s jistotou říct, kolik těch důchodců vlastně za třicet let bude, protože průměrný věk je jen odhad, ale musí se to začít řešit s předstihem.

Klaus tak trochu prosazuje, abychom se chovali na zemi jako nepřizpůsobivý občané - chceš udělat oheň, spal nábytek, stejně ho nepotřebuješ. Pak okení rámy. To je přece svoboda! A co uděláme pak? Obrátíme se na meziplanetální soud v Alpha Centauri s žalobou o diskriminaci?

0 0
možnosti

agnofon

18. 3. 2008 10:40
to se nam tu zase sesla

zajimava banda globalnich oteplovacu;-DRv

jakl rulez:-)

0 0
možnosti
VI

všeználek II

18. 3. 2008 10:09
ostatně soudím

A ostatně soudím,že v zadnici neomylného Vašíka Ješíka je nejtepleji.

0 0
možnosti
VK

eso-v-rukavu-rymr

18. 3. 2008 10:04
hradni eunuch jakl by si mel precist tohle

http://www.stranaos.cz/storage/PNovacek_Ziva_planeta_cely_text.pdf

0 0
možnosti
K

K-D

18. 3. 2008 11:27
Re: hradni eunuch jakl by si mel precist tohle

Metodicky velmi zajímavé

1. nejdříve stanovisko

2. vytržení čístí Klauzových názorů z kontextu

3. jednostranná kritika

Ačkoli mám výhrady k řadě stanovisek V. Klauze, je práce Nováčka kejháním potrefené husy.

0 0
možnosti
JC

Jose Chroustal

18. 3. 2008 9:34
Nebuďte stejný arogentní pitomec jako váš starej.

Vvypadal jste na celkem rozumného člověka. Tak nám netvrďte, že nevíte, že stav životního prostředí této planety je amarmující a vyžaduje okamžité zásahy globálního rozsahu, pokud má být  tato planete k žití i pro příští generace. Nebuďte jako tenista hlasnou troubou průmyslové lobby, největších znečišťovatelů.

0 0
možnosti
JC

bower

18. 3. 2008 9:20
penize nebo zivot

Myslim, ze p. Jakl ma pravdu v tom, ze dokud bude neekonomicke chovat se ekologicky, k mnoha zlepsenim stavu nedojde. Tj. pokud bude levnejsi spalovat uhli nez vyrabet energii jinym zpusobem, budou mit firmy zajem spalovat uhli (apod.). Jina vec vsak je, jak spocitat, co je levnejsi. Pani ekonomove zkratka do nakladu napr. za tezbu uhli daji jen cenu, za kterou uhli vytezi + neco malo na rekultivace. Nikde zdaleka krajina nebyla uvedena do puvodniho stavu. Kolik se na tomto "usetrilo"? Podobne je to se znecistovanim ovzdusi. Proc musel CEZ odsirovat uhelne elektrarny? Vzdyt naklady na vyrobu energie vzrostly skoro 2x. Neni to rovnez omezeni svobody podnikani? To nejsvobodneji je asi v na ostravsku, kde v ramci podpory podnikani se na nejake limity nehledi. Vzdyt kolik ma cenu lidsky zivot? To lze tezko spocitat. A opravdu se neotepluje, dnes dokonce snezilo...

0 0
možnosti
ST

suchar

18. 3. 2008 9:50
Re: penize nebo zivot

ČEZ odířil, a co ostatní např. Dánsko, Rakousko nechce atom.elektrárny, ale tahá uhlí z Polska do své uhelné a ještě kupuje elektinu z JE Dukovany, kropí vodou Alpy kvůli turistům, atd. takže je třeba ten pohled mít hodně široký a hluboký. Mimichodem by mě zajímalo kdo a jak zastaví kácení pralesů v Brazílii

0 0
možnosti
H

halohalo

18. 3. 2008 2:10
Před 200miliony let

auta nejezdila a také se oteplovalo. A na zemi nebyly průmyslové zdroje znečišťování ovzduší. Oteplování je způsobené pravidelnými cykly zima-teplo. které na naši planetě probíhají BEZ vlivu člověka. Takže žádná opatření ze strany člověka nejsou nutná. ;-(

0 0
možnosti
AW

freeLook

18. 3. 2008 4:00
Re: Před 200miliony let

ano, zmeny klimatu v historii zajiste probihaly. je ale jen nahoda, ze v prubehu poslednich 50ti let ty zmeny probihaji mnohem(bez zapricineni meteoritu ci vybuchu sopek) rychleji?

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

17. 3. 2008 22:57
Kdyz asi pred 20 000 lety

se zacalo oteplovat, ledem pokryta Evropa a Kanada se promenily v zeleny raj. Kdyby ti dnesni "ekologove" v te dobe zili, urcite by zahajili silnou akci pro zabranu oteplovani. Mozna by jezdili sanemi k severnimu polu a vozili by vice ledu na Moravu ku Vestonicim.

0 0
možnosti
P

philipe

17. 3. 2008 23:03
Re: Kdyz asi pred 20 000 lety

Trochu jste to popletl. Ne před 20 tisíci ale 200 miliony roky. Pozn. jen na okraj.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

17. 3. 2008 22:46
Vynikajici

Ono se sice asi trochu otepluje, nekde na Sahare nebo nizkych oceanskych ostrovech to bude horsi, ale v Prince George (BC, Canada) budou mozna pestovat broskve a merunky, lesy porostou o 100 km vice na sever (chapete, kam mirim) - jestlize to mirne oteplovani bude dale pokracovat, coz nikdo nevi.

0 0
možnosti
P

philipe

17. 3. 2008 23:13
Re: Vynikajici

To je všechno možné ale nezapomínejta, že stoupne i hladina oceánů o nějaký ten metr. Co pak? Jo, Islanďani chtějí zakládat farmy na rajčata a jahody. Co budou dělat Beduíni na Sahaře? a Holanďani ve svých proláklinách?

0 0
možnosti
FK

Ferda Mravenec

17. 3. 2008 22:43
Ze by Sternova zprava?

Mozna by to chtelo vice sledovat i media a analyzy, ktera se neztotoznuji s nazory pana Klause.

Sternova zprava je pomerne dobrou CBA (= analyza vynosu a nakladu), ktera odpovida na vetsinu otazek pan Jakla. Sice jsou nektera fakta, se kterymi zprava operuje sporna ( napr. pouzita diskontni sazba), ale ve srovnani s knizkami pana Klause se alespon drzi renomovanych zdroju. K nahlednuti je na:

http://www.hm-treasury.gov.uk/independent_reviews/stern_review_economics_climate_change/stern_review_report.cfm

0 0
možnosti
P

philipe

17. 3. 2008 23:38
Re: Ze by Sternova zprava?

S názory p. Klause se prakticky neztotožnuje nikdo. Tedy nikdo z těch, kteří této problematice rozumí. O analýsách mluví p. Jakl, že. Tady jde hlavně o výsledky experimentálních studií a o statistické údaje.

Analogie a analýsa není jedno a to samé. Ty analýsy mohou dělat ekonomové poté, až je někdo vyzve.

0 0
možnosti
  • Počet článků 450
  • Celková karma 36,61
  • Průměrná čtenost 4017x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik