Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

PrezdivkaJizExistuje

27. 4. 2008 11:21
Cirkev

Pane Jakle,

tak prestaneme dotovat kulturu, kdy uz prestane stat uplne dotovat cirkev?

0 0
možnosti
MM

palmic

27. 4. 2008 15:19
Re: Cirkev

Kdy uz prestaneme my vsichni dotovat vyslouzile politiky, letadla, firmy dohodle na provizi s kontakty ze statni zpravy atd... Je toho moc a realita je urcite jeste daleko horsi. No comment

0 0
možnosti
FO

Frank Open

27. 4. 2008 9:53
Deformovaný svět

lze vůbec ohodnotit vliv kultury i šoubyznysu na život?!? Ano, ale bohužel v současné době velmi záporně, neboť i to co považováno dříve za kulturu kvalitní je dnes doprovázeno mediálním světem a silně znehodnocováno. Život většiny se stává brutálnějším a prázdnějším. Protože k moci se dostávají méně kvalitní rodělovači našich peněz a popilisticky rozhazují naše daně!

I Váš šéf na Hradě je toho příkladem, když např. jede za státní peníze dělat PR své Modré planetě aj. Dokonce se dodnes nestydí za rozkradenou zem ČR s.r.o.,v normálním světě již v konkurzu a s opatrovníkem či správcem, který Vašeho šéfa nahradí!

Pane Jakle chcete být spravedlivý? Tak to řekněte na poradě a nebuďte servil! 

0 0
možnosti

Shimi45

28. 4. 2008 22:36
Re: Deformovaný svět

Franku, Franku, nejsi Ty nějaký zapšklý ?

0 0
možnosti
J

jezzevcik@seznam.cz

27. 4. 2008 0:46
Re: je umělec a umělec

Jistěže ne, ta dostala něco mnohem cennějšího - licenci. A ne právě dvakrát čistě.

Nicméně, nešlo mi o novu, nýbrž o poukázání na nesmyslnost

tvrzení, že si zaslouží přežít jen to, co si na sebe vydělá a co má dostatečné publikum –

v případě, že bychom na to přistoupili, zjistíme jednoho dne, že už neexistuje nic jiného než mainstream s příchutí destilované vody.

0 0
možnosti
NU

Lessfax

27. 4. 2008 21:16
Re: Re: je umělec a umělec

To je nesmysl. Chodím na koncerty kapel, které zná minimum lidí. Nečerpají žádné dávky. Přes týden jdou do práce a o víkendu si třeba střihnou koncert. A klidně s dobrovolným vstupným. Protože je to baví a lidi to baví. :-P

0 0
možnosti
L

Luxintenebris

26. 4. 2008 16:53
Děkuji

Děkuji. Napsáno naprosto přesně.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

26. 4. 2008 10:00
když někdo něco chce a potřebuje

rád za to zaplatí tržní cenu. granty a dotace jsou pouze pro věci, které nikdo vlastně ani nechce nebo nepotřebuje. níže tady někdo tvrdí, že "ucházet se o grant není lehké a že podat projekt je stejná práce, jako každá jiná". nesouhlasím. pokud musíte na svou činnost žádat o grant, je to práce, o kterou nikdo nestojí. žádost o grant je žádost vládě, aby násilím přinutila lidi, kteří na rozdíl od žadatele dělají něco užitečného, zaplatit za neužitečnou činnost. stát totiž žádné peníze nemá, on je musí násilím vyždímat z daňových poplatníků.

0 0
možnosti
CC

cekon

26. 4. 2008 10:15
Re: když někdo něco chce a potřebuje

není to tak jednoduché, jsou témata, která si dotaci - naše daně zaslouží. Asi by se to mělo dělat na bázi sbírky garantované státem - tedy žádná levárna. Lidé by pak svobodně rozhodli, zda podpoří to či ono...

0 0
možnosti
JS

filmaker

26. 4. 2008 9:49
milovníci podržkování

já to miluju, jak maj vždycky tyhle účelový články o tom, jaký jsou umělci vlastně svině karmu přes 40cet bodů!

plebs si odjakživě rád podržkuje na ty, který něco uměj.

to že skutečný voly z vás dělají pánové jako je Richter a že to opravdové zneužívání "vašich" daní (o kterým neustále všichni vykřikujete) se děje někde úplně jinde už plebejskému mozečku nedochází...

ale to je vlastně v pořádku. trubku nepředěláš.:-):-)

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

26. 4. 2008 10:01
je umělec a umělec

jsou takoví, kteří umějí dělat věci, o které publikum má zájem.

0 0
možnosti
CC

cekon

26. 4. 2008 9:01
Zeptejte se svého šéfa

proč musíme platit více za elektřinu a jeho synáček pak dostane 100 milionů od šéfa ČEZu na "školu" těsně před opětovným jmenováním do funkce. Chceme Vaše prachy zdá se platí nejen v kultuře.

0 0
možnosti
JJ

Yurek

26. 4. 2008 23:26
Re: Zeptejte se svého šéfa

Co s tím má společného jeho šéf?

0 0
možnosti
PJ

patockajan

25. 4. 2008 15:37
Utopický liberalismus

Víte, já bych navrhoval - dobrá, dejme na tyto státem dobře placené likvidátory státu  - Klause, Jakla, Schwarze a spol. Zrušme na rok financování všech veřejných aktivit. S tím, že já se na ten rok odstěhuju někam do civilizovaných končin.  Otázka je, jestli bych se měl kam vracet.

Potíž je, že tito salonní liberálové či libertariáni sami vědí, že jsou jejich návrhy utopické a nikdo nikdy to nebude naplno realizovat. A proto horují pro ústup státu jen tam, kde se to jich samotných nemůže dotknout.

Jak tady někdo napsal, ano, zrušme Národní divadlo, když se neumí uživit tržním vstupným a udělejme z něj třeba tržnici. Že se před našimi předky a hlavně potomky budeme muset stydět, to je, myslím, jasná věc.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 5. 2008 16:25
Re: Utopický liberalismus

Stačilo by dát občanům na výběr: Buď minimální daně a pojistná, pak si všechny služby platit v plné výši, důchod dostaneš minimální, ošetření na úrovni první pomoci. Nebo plné daně a pojistná, a pak budeš mít nárok na komplet servis. Byla by to fér volba pro ty, co nevěří v dobročinnost státu a efektivitu jeho institucí.

0 0
možnosti
B

berry1950

25. 4. 2008 14:47
dotace?

Přečetl jsem si teď článek pana Jakla znova, abych se vrátil k podstatě. A došel jsem nedobrovolně spolu s ním k názoru, že věc se dá vyřešit celkem snadno: zrušme daně, zrušme veřejné výdaje! Vždycky se najde někdo, kdo určitý produkt nepotřebuje. Já nepotřebuju pana Jakla ani radnici, která stejně dotační priority neumí stanovit. Třeba mi pak zbudou nějaké peníze i na nedotovanou vstupenku. Jen by mne zajímalo, jak si s tím poradí kritici dotací do kultury, nebudou-li dotovány ani jejich zájmy (sport, doprava, služby ...). Kultura (a nejde rozhodně jen o divadla) není nadstavba, přílepek života pro rozežrané, co nevědí kam s penězi. Je stavebním kamenem kvality života. Nežiju proto, abych si mohl něco dopřát. Dopřávám si to, abych mohl žít.

0 0
možnosti
V

vaclavcoll

25. 4. 2008 18:14
Re: dotace?

Vážený pane "Berry1950"! děkuji za vaše slova...podepsal bych každé z nich. Ti co nám vládnou jsou bohužel jiného názoru...

0 0
možnosti
JA

jiand38

25. 4. 2008 13:58
Nedotovat 2

Vyjádřím to asi takhe: je mi úplně jedno,jestli vodník v Rusalce zpívá basem,nebo fistulí...když se někomu líbí bas,ať mu zaplatí za bas,když fistule,tak za fistuli.Když někdo operu nemusí, proč ji má platit ?

0 0
možnosti
PM

premek27

25. 4. 2008 14:03
Re: Nedotovat 2

protože nežijeme ve světě sami, ale s ostatními lidmi, kteří na tu operu půjdou. Protože jsou určité tradice, které nás odlišují od států jako Súdán, Irák a další.

0 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 34,89
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik