Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

mh_ringo

25. 4. 2008 10:09
Me je treba protivna

filmova produkce CT, proc ty jejich perverzni psychopaticke uchylarny jeste povinne platit?

0 0
možnosti
SS

Starej Sviňák

25. 4. 2008 10:04
Jeste se zopakuji

Prazsky dotacni system, pokud by byl zaveden, nasmeruje spolecnost tak, jak ji videl film "Idiokracy" - proste odebranim smysluplne alternativy, jez bez podpory nevznikne. Aniz bych prilis fandil tem 8 zminenym divadlum, ostatni kultura potrebuje nejakou podporu a spis bych se soustredil na cilene projekty jednotlivych nastudovani

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 4. 2008 10:10
Re: Jeste se zopakuji

a co brani vam a podobnym "kulturnim obcanum", aby jste si tu alternativu podporovali, kdyz je podle vas tak prinosna ? ovsem slovem "podporovali" myslim z vlastnich zdroju, nikoliv i z moji kapsy, kdyz me je cela slavna "alternativa" zcela a uprimne ukradena ?

0 0
možnosti
S

soriso

25. 4. 2008 10:02
souhlas

Nicméně řekl bych, že  by bylo vhodné oddělovat peníze na údržbu, opravy a provoz "chrámů kultury" od peněz na výpravu, platy, reklamu či autory. S tím, že o tyto subvencované stánky kultury by museli umělci / soubory soutěžit, stejně jako např. o granty ve vědě.

Platit  vyvoleným, aby si mohli tvořit umění, které ocení jen hrstka lidí, je nesmysl...  To můžou dělat mecenáši, ale proč bychom na to měli přispívat všichni?

0 0
možnosti
MH

mh_ringo

25. 4. 2008 9:50
Ma naprostou pravdu

a jak tu nekdo planta veci jako obrana statu a pod. - jiste, do toho poplatnik nema co kecat, protoze sam se branit nemuze a nerozumi tomu, tak to za nej musi za jeho prachy obstarat stat. Ale kultura? Sorry, ale to je banda prizivniku, kteri si mysli ze je to kultura, to co delaji a ja si to myslet rozhodne nemusim a uz vubec nemusim uznavat vkus daneho umelce, protoze mam vkus uplne jiny. Je to jako bych si mel povinne kupovat dead metalove CDcka, jen proto, ze nekdo rekne ze je to kultura.

0 0
možnosti
B

berry1950

25. 4. 2008 10:09
Re: Ma naprostou pravdu

Bohužel vyjadřujete většinový, i když podle mne nesprávný názor, že umění a kultura je jen otázkou vkusu. Řadě lidí třeba připadne návrh nové knihovny na letné nevkusný, ale to z autora nedělá "nýmanda" a neopravňuje pražskou radnici k vyhýbavým průtahům, opřeným právě jen o kritické názory neználků.

0 0
možnosti
B

berry1950

25. 4. 2008 9:29
arogance

nechápu, jak veřejný činitel jakým tajemník prezidenta bezpochyby je, může vůbec používat  tak arogantní slovník. Jsem daňový poplatník jako on a nemyslím, že bych měl mít právo rozhodovat jako soukromá osoba o tom, kam daně umístíme například v oblasti obrany státu, základního výzkumu, vysokého školství nebo medicíny. Prostě proto, že se v tom nevyznám. Pan Jakl by si měl uvědomit, že má možná kvalifikaci k řízení diplomatického protokolu, ale pro oblast managementu kultury. Své privátní názory ať prosím podepisuje "Jakl" a neplete sem svou politickou funkci.

0 0
možnosti
AK

Hakim

25. 4. 2008 9:57
Re: arogance

No, já bych si to přečet ještě jednou a pak bych si šel za rok nafackovat...:-/

0 0
možnosti
IK

Vidal

25. 4. 2008 8:48
Nápad na rozvoj kultury

No jasně. Divadlo ABC a Rokoko je na nejlukrativnějším pozemku v ČR. Potřebovalo by totální rekonstrukci a miliony nevydělává. Proč investovat "naše" peníze? Já bych tam postavil casino spojené se službami pro pány a z Rokoka bych udělal podzemní garáže pro hosty (na Václaváku se nedá parkovat). Vydělané peníze bych danil a všichni bychom se měli lépe. Také galerie, kam nikdo rozumný nechodí bych využil komerčně. Drahé obrazy bych prodal, pořídil kopie a nechal je tam vyset a udělal bych z toho hotely atp. pro turisty, na kterých se dá vydělávat. A kdo zatouží po kultuře, může na Ledeckého nebo Lucku Bílou.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 4. 2008 9:04
Re: Nápad na rozvoj kultury

porad stejne ... kdo CHCE, necht si podporuje jakou kulturu uzna za vhodne ... treba vami uvedena divadla, galerie, nebo treba toho ledeckeho ... a kdo NECHCE, necht si podporuje zase svoje zajmy a konicky, ktere nemaji s nejakou kulturou ani "kulturou" ni zbla spolecneho.

0 0
možnosti
LK

Kocek.

25. 4. 2008 8:44
Nepřispívejme na nic...

Žádné peníze na zbytečné věci jako je nemasová kultura a základní výzkum!!! Podpořme hojně navštěvované muzikály, kde nám hezky zazpívá Lucka Bílá s Helenkou Vondráčkovou... JUpíííí

A podporujme jen aplikovaný výzkum hehe

Max Planck by neměl dostat ani korunu, nač v jeho době potřebovali kvantovou fyziku ;-D(mnozí ji asi nepotřebují ani dnes....)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

25. 4. 2008 9:01
Re: Nepřispívejme na nic...

a co treba takhle: at si kazdy podporuje ze SVYCH penez to, co uzna za vhodne ... vy budete kuprikladu podporovat divadla a galerie, nekdo jiny napriklad tu helenku, nu a me zbydou penize zase na ty moje konicky, ktere jsou pomerne SILNE vzdaleny obema predchozim skupinam. R^

0 0
možnosti
J

jirikyr398

25. 4. 2008 8:18
tatíček

To Vám dal do pera Váš tatíček Klaus????

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

25. 4. 2008 8:06
Konečně se dozvídám

že politici jsou kulturní lidé. Přece také chtějí veřejné (naše) peníze a tak se prý pozná kultura.

0 0
možnosti
GR

geroc

25. 4. 2008 7:57
Pražská "kultura".

Já p.Jakla nemusím ale pod tohle se podepisuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 444
  • Celková karma 36,28
  • Průměrná čtenost 4071x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik