Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

HammerLang

8. 7. 2010 22:30
Konec konců o tom kolik je kuřáků prasat

se lze přesvědčit na každé zastávce podle nánosů vajglů. Proč by se jako prasata znepříjemňující jiným život neměli chovat i jinde, že?

0 0
možnosti
OP

meneo

9. 7. 2010 14:35
Re: Konec konců o tom kolik je kuřáků prasat

Konec konců - mezi kuřáky je stejné % prasat jako mezi nekuřáky - a nemusíme se o tom ani přesvědčovat.

0 0
možnosti
H

HammerLang

8. 7. 2010 22:24
Tak to většinou bývá, lidé si hájí své závislosti

i kdyby jim sebevíc škodily. O páchnoucích kuřácích to platí dvojnásob.

0 0
možnosti
KV

_-1-_

8. 7. 2010 21:33
A proč takové pokrytecké troškaření, páni politici?

Jestliže kouření škodí zdraví a kuřáci ho svým kouřením poškozují i nekuřákům, tak je potřeba s kouřením zatočit pěkně od podlahy ................. Zákaz kouření v práci, na zastávkách, na nádraží, v obchodech a teď v restauracích ... pche.

Páni politici, nebuďte pokrytci a pořádně do toho řízněte ........ Zakažte v Česku prodej cigaret, zakažte dovoz cigeret a ZAKAŽTE KOUŘIT. Tresty za porušení zákazů uzákoňte pouze nepodmíněné .........

Frajeři, zákonodárci, tak se ukažte! Co všechno si troufnete zakázat! :-P

0 0
možnosti
RK

semelik

31. 7. 2010 12:13
naprostý souhlas - zákaz tabákových výrobků komplet

taková naše česká prohibice.

A kuřáci budou dále odvádět tzv. tabákovou daň - státní rozpočet nebude ochuzen a kuřákům se výrazně zlepší zdraví.

Geniální idea, co na to Věci veřejné???

0 0
možnosti
JB

beda venerabilis

8. 7. 2010 17:11
Zákaz kouření?

Nekouřit někomu pod nos je přirozeným příkazem slušnosti.

Zákaz kouření, pokud to někoho obtěžuje, vyplývá už z § 127 odst. 1 občanského zákoníku. Vedle tohoto paragrafu je veškerá "anitkuřácká" legislativa nadbytečná.

Kuřáci jsou ovšem závislí na nikotinu. Jedním ze znaků závislosti, je, že narkoman dává přednost přístupu ke svému narkotiku před společenskými normami. Kuřáci sice kvůli cigaretě nevraždí jako závislí na tvrdých drogách. Ale člověk který se jinak pečlivě sprchuje, nesvačí na veřejnosti syrečky nebo česnek, aby neobtěžoval zápachem, není schopen pochopit, že jeho kouř může někomu vadit. A bývá zpravidla hodně protivný, když mu to někdo naznačí. Vynucované zákazy jsou (zdá se) jedinou cestou jak se s narkomany srovnat. V protialkoholních a jinak odvykacích zařízeních spočívá terapie také na dost totalitním režimu.

0 0
možnosti
P

psiiik

9. 7. 2010 8:40
Re: Zákaz kouření?

Vy musite byt zabavny a uvolneny spolecnik ... ;-D

0 0
možnosti
KS

Equus

8. 7. 2010 15:38
Problém trochu jinde

Problém je hlavně v tom, že kuřáckých je 99% restaurací. A protože nekuřák, kterých je v populaci asi 70%, nemá na výběr, přijde se najíst i do té kuřácké. Osobně mi ale přijde zvláštní otevírat restauraci pro 30% populace. Restauratéři se ohánějí tím, že většina návštěvníků hospod kouří. Ale to jsou pivaři a na pivu hospodský vydělá o hodně méně než na jídle pro nekuřáky.

0 0
možnosti
JV

CarX

8. 7. 2010 20:40
Re: Problém trochu jinde

Vida, chopte se příležitosti, zrealizujte nekuřáckou hospodu a neřešte zákon o zákazu kouření. :-)

0 0
možnosti
LJ

Boshinken

8. 7. 2010 15:12
Demagogie

Koureni zabiji. To je nepochybne. Strelne zbrane zabiji. To je pochybne. Proc tedy regulujeme, kde se smi strilet a kde ne ?  Kdyby jste pak koupil kulku na ulici, tak je to vas problem. Nemel jste tam chodit, vzdyt vite, ze se tam muze strilet. Nebo ne ?

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

8. 7. 2010 18:36
Re: Demagogie

Problém jen je, že nekuřáci lezou na "střelnici" a strašně se diví, že se tam kouří :-/

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

8. 7. 2010 9:04
buzerujte kuřáky

kuřáci se musí všemi možnými cestami buzerovat, znepříjemňovat jim život připomínat jim že normální je nekouřit. Stávají se čím dál tím otrlejší, od jejich drogy je není snadné odradit. Neuvědomují si jak znepříjemňují život nekuřákům, a to nemyslím v hospodách ale všude!. Rv

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

8. 7. 2010 13:16
Re: buzerujte kuřáky

Máte pravdu, Tome. A proto vzhůru do národně sociální demokracie

http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010070601

0 0
možnosti
DC

Daniel Ch

8. 7. 2010 9:01
.

Znáte pane Jakl, nejaký jiný rakovinotvorný výrobek který se smí prodávat? Já ne!

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

8. 7. 2010 13:12
Tak na to se, pane Danieli, zeptejte STÁTU!

Tady jste mimo mísu.

0 0
možnosti
JH

tlachal

8. 7. 2010 0:20
mám zahrádku, je moje

když začnu pěstovat konopí, mám problém, má práva jsou také omezována a to na zahrádku nikoho kromě rodiny nepouštím.

Ale k restauraci:

Chci si dát oběd v restauraci. Provozovatel je omezen už tím, že by měly být splněny hygienické normy. Ovšem nevím, zda hygienická norma dovoluje podávat obědy v toxickém prostředí. Další věc je, zda nezávisle na provozovateli má někdo právo mě napadat toxickými látkami při jídle. Otázka je zda mám právo se adekvátně bránit. (Například obvykle nosim pepřový sprej).

Dále se domnívám, že by do toho měly zasahovat radnice. Jestiže omezují provozovatele herních automatů a snaží se omezit prostituci z určitých oblastí, pak by měly jistě začít omezovat všemi prostředky i restaurace, kde se dovoluje používat drogy na bázi nikotinu... Radnice by se měla snažit zajitit adekvátní služby pro všechny občany nikoliv jen pro minoritu....

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

8. 7. 2010 6:59
Re: mám zahrádku, je moje

pestovani konopi je pokud vim nelegalni, at jiz takovou cinnost provozujete kdekoliv na uzemi cr ... kdezto konzumace tabakovych vyrobku legalni je. pokud na sve zahradce budete pestovat neco, co neni nelegalni, nikdo vam nerekne ani startka.

0 0
možnosti
R

r.letec

7. 7. 2010 23:57
Ach jo pořád stejné

Taková malá bajka.

Byl jeden pán a ten měl autobus a vozil lidi z místa A do místa B. A protože byl kuřák, tak si řekl, že autobus bude kuřácký. Na okna vylepil cedulky "Kuŕák" a za chvíli měl svoji klientelu, které v autobusu podával kávičku, protože o tu jde a cigárko k ní je bonus. Jednoho dne ale přišel zákazník a začal se rozčilovat, jak je to možné, že autobus je kuřácký a že on chce jet taky do místa B, ale neilbí se mu, že se v autobusu kouří. Tak mu pán řekl, že tedy když se mu to nelíbí, tak ať jede nekuřáckým, který odjíždí zítra poobědě (málo zázkaníků, chápete) nebo ať si koupí autobus, udělá ho nekuřáckým a jezdí s ním. Zákazník potřeboval jet, tak nasedl, ale celou cestu trpěl a přemýšlel, co s tím. A přišel na to a byl převelice ŠŤASTNÝ. Zakáže za pomoci státu v autobusech kouřit. A stalo se. Takže autobus jezdí dál z místa A do místa B, kávička se už nepodává, protože kávička bez cigárka, to není ono a cestující kouří při zastávkách.

Za autobus dosaďte co chcete :)

0 0
možnosti
S

stepan.h

8. 7. 2010 11:32
Re: Ach jo pořád stejné

Jaksi jste neuvážil, že kuřáku je dle průzkumů asi 26% takže autobus, který by měl málo zákazníků by byl ten kuřácký, pokud nemáte nějaké vysvětlení, že kuřáci jezdí více autobusem :-)

Stejně jako má stát právo omezit třeba rychlost na silnicích, nebo požadovat v restauracích určité hygienické normy, tak úplně stejně má právo omezit kouření. Dokonce si troufnu tvrdit, že omezení kouření by bylo mnohem prospěšnější než mnohé hygienické normy.

To že jste vlastník nečeho vám přece nedává právo dělat si tam co chci!

0 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,24
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik