Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

datura

7. 7. 2010 22:05
Zřízení podniku KUŘÁRNA

Navrhuji, aby se díky zákazu kouření nejen v restauracích zřídily provozovny s vynikajícím podnikatelským záměrem - a sice kuřárny. Prostě jenom pro kuřáky a jenom na kouření. Pak bych ale skutečně zakázala kouřit všude, úplně všude, kde to nekuřáky bude obtěžovat, takže i kadeřnictví i autobusové zastávky a hlavně před všemi vchody do obchodních center, škol, úřadů apod. Kuřáci se tak jako tak sdružují, nechodí na kávičku, ale na cígo, tak by tu měli legální možnost. Kšeft by byl určitě zaručen a nám nekuřákům by nikdo neotravavoval vzduch třeba zrovna na balkóně.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

8. 7. 2010 6:56
Re: Zřízení podniku KUŘÁRNA

a z jakeho duvodu by se v tech kurarnach nesmely podavat alkoholicke napoje, pripadne jidlo ? protoze vam se to nelibi a chcete vsechny kuraky dostat do nekurackych restauraci ? no to je tedy opravdu zavazny duvod ;-D

proti vzniku kuraren samozrejme nic nemam ... ale necht si majitel takove kurarny muze urcit, jake dalsi legalni sluzby bude ve svem podniku nabizet ... treba pivo ... treba utopence ... nebo treba i minutky a hotova jidla, kdyz o to bude mit klientela zajem.

kvizova otazka: zmeni se v takovem pripade neco, krome toho, ze ty kuracke restaurace budou mit jiny nazev, a to napriklad "kurarna s obcerstvenim" ?

0 0
možnosti
C

cany1313

7. 7. 2010 17:08
Láďo,

super článek,konečně to někdo popsal z pohledu provozovatele restaurace.

0 0
možnosti
MT

martin.tuma.cz

7. 7. 2010 16:10
Zpropadeni kuraci

Spise nez hospody by meli zakazat koureni na balkone. Staci kdyz nekdo vybani cigaro 3 patra pod nami a smrdi nam cely byt. Kdyz chce nekdo hulit v hospode, pro mne za mne, at to dela, za predpokladu, ze ten smrad a kour z cigaret tez v te hospode zustane. Budto ucinnou filtraci, nebo zadne vetrani, at si to uzijou se vsemi grady. Pokud si chce kurak nicit svoje zdravi, je to jeho volba. Ale at prosim ma ohled a nenici zdravi i dalsim lidem, kteri o to nestoji.

0 0
možnosti
C

cany1313

7. 7. 2010 17:06
Re: Zpropadeni kuraci

jasně,pro nekuřáky stát zařídí vily na okraji lesa.

0 0
možnosti
D

dlouhy_chobot

7. 7. 2010 16:01
netržní prostředí

Vřele souhlasím s výše uveřejněným textem. Jen bych v rámci zachování tržního prostředí chtěl, aby si člověk za každou vykouřenou cigaretu připlatil 1KČ ke svému zdravotnímu pojištění (pokud to tedy má být pojištění) a za každou hodinu v zakouřeném prostoru 10KČ, protože podle všech standardně dostupných informací kouření (i pasivní) opravdu zdraví škodí. Teprve potom by opravdu měly důvod vznikat i nekuřácké hospody a došlo by k narovnání současného diskriminačního stavu. Argumentace ziskem ze spotřební daně na tabák je lichá, nebot dle odhadů jsou náklady na léčení kuřáků cca 3-4 krát vyšší než zisk z této daně.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

7. 7. 2010 16:54
Re: netržní prostředí

jsem nekurak, ale cetl jsem zase jine "odhady", kde spotrebni dan z tabaku nekolikrat prevysovala naklady na leceni rakoviny plic, jakoz i dalsich nemoci, ktere MOHLY mit pricinnou souvislost s kourenim ... coz jeste neznamena, ze tomu tak i bylo.

0 0
možnosti
N

NTPT_V_EXILU

7. 7. 2010 15:52
Nekouřím , ale KARMA

0 0
možnosti
SY

Submarine Yellow

8. 7. 2010 9:32
Re: Nekouřím , ale KARMA

Nekoourim take, ale take karma!R^

0 0
možnosti
L

Lavet

7. 7. 2010 14:06
Zacnete kourit a prestante se poutat v aute

to je to spravne prirovnani. V zemich, kde to takhle funguje; je tento zakaz o aktivni ochrane obyvatel a ceste ke kulturni spolecnosti. U nas snad zakaz nehrozi, ale nejaka pravidla, ktera nyni vznikaji bych podporoval. Taky mi vadi, kdyz mi u obeda nekdo kouri, tak jdu nekam, kde se nekouri. Ne vzdy je clovek uspesny a restaurateri ve snaze se zavdecit vsem, resi kuracke prostory jen napisem nad stolem a ja smrdim stejne, jako bych sedel mezi nimi.

0 0
možnosti
JP

66-Fuck-Fascism

7. 7. 2010 12:09
Zrušit zákazy

Zrušit zákazy: cigaret, heroinu, kokainu, pervitinu.

Všechny zákazy jsou proti demokracii a nikoho nechrání.

Trh vše vyřeší a jen silní přežijí :)

0 0
možnosti
S

Shackall0

7. 7. 2010 12:55
Re: Zrušit zákazy

Jsem pro. Důležité ovšem je, aby heroinisté a spol nesli plnou odpovědnost za své činy (což se dnes příliš neděje) a

léčba nemocí, způsobených užíváním drog, nebyla hrazena ze zdravotního pojištění...

0 0
možnosti
AD

darny

7. 7. 2010 11:37
Dobrý

Co říct......, dobrý Láďo.

Tady těm diskutérům-regulovčíkům asi nic neříká vlastnické právo, nebo právo podnikat. Doporučuji všem soudruhům regulovčíkům buď navštěvovat cukrárnu (nikoli v Maďarsku - tam se také kouří) a nebo se odstěhovat např. do Číny, na Kubu, nebo Tchajwan.

Regulace čehokoli totiž škodí.

Někde jsem viděl příklad Irsko. Že ten chytrák ale už k tomu neuvedl pokles o 40% na tržbách? Nebo Slovensko, včera na Z1 - pokles tržeb po nařízení zákazu kouření o 17,35% meziročně v pohostinských zařízeních. Tak, a kdo to doplatí, ...stát?

Nakonec, kolik stát vybere na dani z prodeje tabákových výrobků? Jakožto kuřák, protože platím tak sprostou daň při nákupu tabákových výrobků chci tedy v případě regulace tuto daň neplatit, protože si nemohu "vychutnat cigáro u kafe", které budu muset vyhulit na hajzlíku. (Jak si tam k tomu ponesu kafe nevím a jestli mi bude chuntat ve spojitosti se smrádkem WC a desinfekcí také nevím.)

0 0
možnosti
L

Lavet

7. 7. 2010 14:14
Re: Dobrý

A jak jsou na tom uspory obyvatel? Ze jsou stejne? Neznamena to, ze trzby byly realizovany v jinem oboru a sortimentu? A co kdyz ten navic nenici zdravi? Nesnizi se v delsim obdobi i respiracni potize ve spolecnosti? A nesnizi se treba i nemocnost? Nejsou zrovna restaurateri zivnou pudou sede ekonomiky? Musim se smat, kdyz vidim hospodskeho majiciho ve sve hospode firmy obedy sro vecere sro bar sro, hlavne aby nebyl platce DPH. To same se spotrebni dani, lihoviny v hospodach jsou odhadovany ze az 50% z nich nejsou zdanene spotrebni dani. V kolika hospodach dostavate uctenku? Vubec bych nizsich trzeb zrovna tady nelitoval a nebral to jako argument. At se rozhodne majitel, ale dusledne, zadna polovicata reseni.

0 0
možnosti
C

CM3

7. 7. 2010 8:54
Přesně tak ....

R^R^R^R^

0 0
možnosti
M

MORHHO

7. 7. 2010 8:44
Velmi dobře napsané !

Pan Jakl má pravdu.... Zase.R^[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,25
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik