Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

haes

7. 7. 2010 8:31
Laissez Faire

Laissez Faire - to je všechno, co k tomu dodat.

0 0
možnosti

haes

7. 7. 2010 8:27
Milton Friedman

Milton Friedman - Preco by sme mali legalizovat drogy + slovenske titulky

http://www.youtube.com/watch?v=YzmTGeXo0j4&feature=player_embedded

0 0
možnosti
M

mira778

7. 7. 2010 7:47
alkohol taky skodi zdravi

a ten bude povolenej ale koureni ne. fakt divny. a tak bych mohl pokracovat. at si nekuraci chodi do nekurackejch hospod. kdyz po nich bude poptavka tak urcite nejaky vzniknou. kdyz ale vetsina zakazniku kouri tak nechapu proc to zakazovat. a to jsem nekurak.

0 0
možnosti
PP

Roumen

7. 7. 2010 8:43
Re: alkohol taky skodi zdravi

To je fakt divny. Alkohol skodi tomu kdo pije. Koureni skodi tomu kdo kouri a vsem okolo.

0 0
možnosti
MB

brlayz

6. 7. 2010 23:58
Pan Hradní Jakl

se znovu pokusil z libovolně vybraného tématu vytvořit variaci na myšlenku volného trhu. Bravo, znovu se povedlo. Spousta jednodušších jedinců křičí: "Hurá, karma!" Ovšem "zdravý" rozum pláče. Pan Jakl se totiž podvědomě opírá o velmi starou, ovšem neméně mylnou myšlenku, která hlásá smoregulaci trhů a tržního prostředí. Přesně v ajně se svým "tatínkem" z Hradu. Už milionkrát bylo dokázáno, že trhy se prostě samy neregulují. Ba co víc .. snaží se zbavit veškeré regulace proto, aby mohly akumulovat kapitál a příslib akumulace kapitálu na úkor trhu samotného. V případě kouření jde o podporování závislosti na nikotinu, které přináší sekundární zisky v podobě prodeje alkoholu (my kuřáci víme svoje - cígo bez piva je jak sex bez ženy). Regulace v podobě zákazu kouření v hospodách je tedy vítanou věcí nejen pro nekuřáky, nýbrž i pro kuřáky - zejména v zimních měsících by kouřili mnohem méně. A velká část z nich by možná přestala kouřit úplně,jak se potvrdilo v Anglii a Irsku a dalších zemích

0 0
možnosti
MBI

nebolševik

7. 7. 2010 9:14
Re: Pan Hradní Jakl

pane brlayz, blábolíte. Jediné, co lze historicky - a nevývratně - dokázat je to, že nefunguje regulace trhu. Všechny zákazy, příkazy a různá, více či méně blbá nařízení se pravidelně změní v pravý opak toho, co bylo zamýšleno. Pro nedostatek místa jen jeden důkaz: americká prohibice v letech dvacátých. Dlužno ovšem dodat, že "regulační" snahy nejsou naprosto nic nového. Dočtete se o nich v Platónovi, který měl také náramnou starost o zdraví a blaho lidu, anglický král Jakub II vydal své slavné "ohrazení proti tabáku" - to všechno už bylo a dnes to je zapomenuto, protože svět si jde svou cestou a bude to tak dělat i dál - i kdyby se (řečeno s klasikem) redaktor Světa zvířat třeba potento ... (Jen bych Vám, a ostatním regulovčíkům taky, přál striktně vyžadované a kontrolované nařízení vytírat si zadek levou rukou, případně pravou, jste-li levák. S příslušnými sankcemi za nedoržování.)

0 0
možnosti
EK

fitzie

6. 7. 2010 23:06
tak to byste se měl ještě

zasadit, aby ve  službách zrušili kontroly z hygieny. to je omezení podnikání. třeba na takových koupalištích nebo v cukrárnách je to vyslovená šikana.

taky si myslím, že by měly být zrušeny živnosti vázané - taky omezení podnikání.

ještě lepší by bylo zrušit povinnou kvalifikaci pro určité profese. už dlouho toužím jezdit jako doktor se záchrankou, ale nechce se mi studovat. proč to nenechat na lidech? ať si vyberou!

a napřesrok bych se vrhla na advokacii.

0 0
možnosti
M

mira778

7. 7. 2010 7:42
Re: tak to byste se měl ještě

vy to tady uvadite ironicky, ale treba ja se vsim souhlasim.

0 0
možnosti
SO

skeptický optimista

6. 7. 2010 23:05
Kouření, salmonela a polychlorované bifenyly

Kouření, salmonela a polychlorované bifenyly. Co mají společného? Všechny škodí zdraví. V čem se liší? Nikdo nezpochybňuje zákaz podávání salmonely a polychlorovaných bifenylů v restauraci. Na rozdíl od kouření. Přitom by se v jejich prospěch daly použít stejné argumenty, jako pan Jakl používá ve prospěch kouření v restauraci. To samé se dá říci o plivání na zem, defekaci na podlahu (ta dokonce ani neškodí zdraví a přesto se to v žádné restauraci nesmí). :-)

0 0
možnosti
GG

gall4

7. 7. 2010 3:54
Re: Kouření, salmonela a polychlorované bifenyly

A co třeba alkohol, zakážeme alkohol? Taky prokazatelně škodí zdraví. Budeme chodit do hospody na limču. A rovnou by nám tam mohli zakázat i bůček. A do hospody pěkně pěšky, pít se tam sice už nesmí, ale přeci nebudeme cestou zamořovat ovzduší, to taky škodí zdraví...

0 0
možnosti
JP

66-Fuck-Fascism

6. 7. 2010 22:50
Jakl, nevyhrožuj a začni kouřit PKD

Milí pane jelimane. Váš tupý pohled ekonoma postrádá hloubku. Je to jakobyste řekl nezakazujme šukandu dětí za peníze, vždyť o tuto službu je zájem!

Radím Vám dobře, nevyhrožujte, že začnete kouřit, ale raděj rovnou začněte. O tuto službu je totiž zájem :-).

0 0
možnosti
JP

66-Fuck-Fascism

6. 7. 2010 22:54
Re: Jakl, nevyhrožuj a začni kouřit PKD

Mám rád Klause, ale to jakými "experty" nakouření se obklopuje... to mi plíce neberou.

A to říkám jako mnohaletý kuřák cigaret.

0 0
možnosti
SH0

sir Humphrey 001

6. 7. 2010 22:19
Karma

[>-]R^

0 0
možnosti
MN

martin1234

6. 7. 2010 20:50
...

Vždy platilo - hospoda = zakouřeno. Nikdo neměl odvahu udělat nekuřáckou restauraci. Nekuřáci to nějak přetrpěli a tím to bylo vyřešeno. Dokud na to nebude zákon, provozovatelé nekuřácký provoz nebudou chtít riskovat. Největší huliči bývají stejně štamgasti, co vypijí pár piv a zahulí celý lokál. Když si místo něho dají dva lidi večeři, vydělá se na tom. Navíc - nevšiml jsem si, že by kuřácké hospody byly zakázané - mají být jenom označené, tak co se všichni vztekáte? Podívejte se na starší filmy nebo knížky - dřív se hulilo všude, i u doktora v ordinaci, trend jde dál.  

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 20:25
Nekuřáci, auta vám nevadí??

Mám takový pocit, že nekuřáci jsou trochu retardovaní, když protestují proti kouření v kuřáckých restauracích, ehm v restauracích, kde je dovoleno kouřit, ale nevadí jim vůbec smrad z aut a jejich výfuků v ulicích měst. CHÁPETE, nekuřáci, že čuchat čmoud z výfuku nějakého náklaďáku na zastávce MHD nebo na přechodu je stokrát / tisíckrát horší, jak pasivně čuchat cigaretu, navíc v prostorách, které jsou vyhrazené pro kuřáky a kam nemusíte vůbec chodit?

-

PROČ neprotestujete proti autům v ulicích a necháváte se ovlivňovat tou ubohou propagandou, že zrovna pasivní kouření vám škodí zdraví, když se můžete jednoduše chránit? TO vám opravdu nevadí čuchat ten smrad na ulicích, kde se bránit nemůžete? 8-o

0 0
možnosti
OU

6. 7. 2010 22:02
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,25
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik