Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bobanov

6. 7. 2010 19:36
zdravotní pojištění

ja  tu  novelu výběru  provozovatelů zda budou mít kuřáckou či nekuřáckou restauraci beru jako takový mirnější krok státu jak naznačit že kouření prostě ničí zdraví a zabijí.   Tren zákazu kouření  se aplikuje skoro ve všech  západních zemích. Jenom tady jsme burani kteří kouří čím dál více..., Já osobně bych lidem kteří si vědomě poškozuji zdraví a mají nějaké příjmy zvýšil zálohy na zdravotní pojištění,... byly by to vratné zálohy uložene na osobním učtu ve VZP a pokud by nebyly  vynaloženy na lečení, byly by vráceny přibuzným či lidem ktereho si určíte. Tak jak je to nastavené ted vyber kuřáckou či nekuřáckou mi nepříjde špatný.....

0 0
možnosti
GG

gall4

6. 7. 2010 18:54
Nekuřáci tu nabízejí řešení

Plno odpůrců kouření v restauracích a hospodách tu píše, že restaurace není určená primárně ke kouření, ale ke stravování. Takže my z toho vychází, že vlastně úplně postačí změna názvu (a dalšího papírování) těchto zařízení na např. kuřácká hospoda, kuřácká restaurace a všechno bude úplně v pořádku...Majitel bude mít koncesi na kuřáckou hospodu (nebo nějaký Cigar Club) v jejímž rámci zřídí i kuchyni a bude nabízet stravování. Kdo nebude chtít ve svojí restauraci kouření, zřídí si pouze restauraci (jídelnu) a všem bude jasný do čeho jde.

0 0
možnosti
GG

gall4

6. 7. 2010 18:55
Re: Nekuřáci tu nabízejí řešení

Ale přijde mi trochu divný, aby stát zakazoval kouření plošně ve všech zařízeních, kde se nabízí jídlo, když navíc stát je ten, který z kouření má tolik peněz o který nechce přijít. Je to droga? Je to zlozvyk? Tak ať. To je alkohol a alkoholismus taky. Zakážeme snad, aby se ze stejných důvodů (a tady je myšleno těch zdravotních) přestával v hospodách podávat alkohol? Nekuřáci namítnou, že alkohol neničí ovzduší, ale ve spojitosti s alkoholem jsou taky další věci, které "obtěžují nebo ničí okolí".

0 0
možnosti
JP

johnpeters

6. 7. 2010 18:22
To mne,co by vinárníka,

nechává úpně klidným.Dokud si mohu zvolit možnost,tak je to v pořádku.Mně spíše vadí nemravné ceny proudu a vody,sprostě vysoké platy ústavních činitelů oproti běžné populaci,mizerná práce městské policie-odtahy vozů a slídění  v ulicich,na místo dohlížení na bezpečnost občanů,přebulelý státní aparát s množstvím všlijakých náměstků,poradců a tajemníků koholiv,a tak dále.A ještě poznámku k tomu sadu masu-nevěřím Vám,že o tom močení a kopání špičkou boty do žeber víte z televize...J.P.Hory Matky Boží.Už jsem Vás zval jednou-přijeďte na pokec,tajemníku!

0 0
možnosti
PH

Gibon

6. 7. 2010 14:15
Z ÚV do EU

Jako nekuřák 100% souhlasím s panem Jaklem. Když už chceme všechno podvazovat a zakazovat, proč jsme cinkali klíči na Václaváku. Těch zákazů jsme měli tehdy dost, ale mám takový dojem, že vlivem EU jich teď máme ještě víc. Alespoň tehdy byly rťutové teploměry a žárovky, které normálně svítí. Mám takový dojem, že se nám ti zakazovači přesunuli z ÚV do EU

0 0
možnosti
JN

ov_puskin

6. 7. 2010 14:01
A proc ne?

Mily pane, klidne si kourit zacnete, ale DOMA! Kde se svymi sebevrazednymi sklony nebudete nikomu smrdet a otravovat zivot. Dobrou chut!

0 0
možnosti
JV

CarX

6. 7. 2010 14:15
Re: A proc ne?

A co když k němu domů přijde návštěva - nekuřák. Nemá tato návštěva právo na pobyt v nezakouřeném prostředí?

0 0
možnosti
S

sůva

6. 7. 2010 13:56
Stát neprovozuje,ale kontroluje...

-proto tu je,existují kontroly kvality výrobku,vody,ovzduší,hygienické normy. V hospodě by neprošel stav ,kdy by v ovzduší byl třeba dioxin,metan,radon - a majitel by musel stav napravit či zavřít( donucen státem).Stejně tak vím,že rohlík nebude obsahovat písek ,lékař je opravdu lékař - to mi musí ohlídat stát. Proto ta premisa o zcela svobodném soukromém podnikání není bez chyby,stát mně jako spotřebiteli pod trestem vůči podnikateli garantuje ,že produkt je pravý,hygienicky nezávadný ap.Ale myslím jako kuřák , že rozdělení na zařízení kde se smí a kde se nesmí kouřit by měla plně stačit všem.

0 0
možnosti
S

sonic

6. 7. 2010 15:15
Re: Stát neprovozuje,ale kontroluje...

"to mi musí ohlídat stát" – ale tak ať vám to hlídá, ale proč to musí hlídat i mně? já jsem svéprávný a žádnou chůvu nepotřebuju.

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 13:50
Malý test, zda se vyplatí nekuřácká hospoda

Milí nekuřáci, chtěl bych otevřít nekuřáckou hospodu, protože vidím velkou díru na trhu. Nevím ale, zda se mi zaplatí náklady a provoz. Tak schválně, kolik byste tak asi byli schopni denně/týdně utratit? Teď, prosím, hovořte, chtěl bych nějaká čísla. KOLIKRÁT týdně chodíte do hospody a kolik tam asi průměrně utratíte. DĚKUJI :-)

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 18:03
Re: Malý test, zda se vyplatí nekuřácká hospoda

NIC? Žádná reakce? Nekuřáci, vy nechodíte do hospod, nebo se stydíte za svou směšnou týdenní útratu, kdy "platíte" stravenkami a nedáte si k jídlu ani žádné pití? Myslím, že tohle svědčí o všem a nedivte se, že nikdo kvůli vám nebude otvírat nekuřáckou hospodu ;-D

0 0
možnosti
CM

demon5

6. 7. 2010 13:15
Add

Pane Jakle,

jakym argumentem zpochybnite pravo zametnance-nekuraka na praci v nezakourenem prostredi?

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 13:19
Re: Add

Každý zaměstnanec se může svobodně rozhodnout, zda bude pracovat v kuřácké firmě. Když kamarád hledal obsluhu do svého cigar clubu, kde se kouří doutníky, dýmky, cigára, pije dobrá whisky, tak každý nový zaměstnanec si toho byl vědom a svobodně se mohl rozmyslet, zda tam bude pracovat nebo půjde raději někam do cukrárny, kde se nekouří. Pracují tam samí kuřáci. Ještě nějaký problém máte? 8-o

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 13:02
Rada pro majitele kuřáckých hospod

Jelikož se to začíná na internetu nějak množit příspěvky fanatických nekuřáků, kteří si neuvědomují, že do kuřáckých hospod nemusí chodit (veřejný prostor, zastávky MHD, státní instituce jsou něco jiného, tam ať je zákaz kouření), tak jedna rada, jak to vyřešil majitel restaurace v ulici:

-

Na dveře vyvěsil cedulky "Soukromý (kuřácký) klub", "Vstup od 18ti let". No a je vymalováno. Pouští tam každého, má polední menu, vaří se tam i celý den kvalitní minutky, ale nikdo se nemůže rozčilovat, že se mu kouření nelíbí, když tam jde na oběd nebo na pivo. Je to soukromý klub, můžete jít jinam !!!!!

0 0
možnosti
S

sůva

6. 7. 2010 14:01
Re: Rada pro majitele kuřáckých hospod

To je docela super rada , jde prakticky aplikovat na vše , členství zaručuje , že tam nebudou notoričtí opilci,nepřizpůsobiví hosté a prudící nekuřáci ,fakt dobrý.

0 0
možnosti
PP

Roumen

6. 7. 2010 8:57
Může člověk...

Restaurace neni kurarna, ale jidelna. Ucelem je se najist a napit. Podobne striptyzovy bar je misto, kde se svlikaji tanecnice, sklenik je misto, kde se pestuji kvetiny a diskoteka je misto, kde se pousti hudba nahlas. Kdo by zakazoval hudbu na diskotece, svlikani na striptyzu a kytky ve skleniku, mel by zakazovat vareni v restauraci a ne koureni. Pan Jakl je demagog.

Smi se na Hrade kourit?

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

6. 7. 2010 13:01
Re: Může člověk...

A co je potom "Kuřácká restaurace"? Stále to je ta vaše jídelna? Jestli chcete jídelnu s táckama, tak si do ní choďte, do kuřácké restaurace nemusíte chodit. Demagog jste vy a asi se vám stýská po firemní katýně, že? Doporučuji se nechat zaměstnat v Kolbence nebo v nějaké fabrice, kde nabízejí tu nekuřáckou "jídelnu" 8-o

0 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,24
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik