Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

marvinka

6. 7. 2010 8:14
Nevím,

Je tolik nařízení a zákonů, že jeden navíc by mně osobně nevadil. A tento se mi zdá rozumný, alespoň by neohrožoval zdraví nekuřáků, což není nepodstatné. Druhá strana mince je, že tam nekuřák opravdu chodit nemusí..

0 0
možnosti
S

Seeker-M

6. 7. 2010 7:39
Regulace

Stát reguluje tolik oblastí života, že mi není jasné, proč zrovna kouření, kde mi ta regulace připadá jako jedna z těch rozumnějších, vzbuzuje tolik emocí.

Jsem společníkem ve firmě a pokud bychom měli znát a dodržovat všechny zákony a vyhlášky, které se na nás vztahují, museli bychom na to najmout extra člověka. Ani u daní, kde se opravdu snažíme, nemáme jistotu, že na nás berňák něco nevyšťourá. Oblíbené téma jsou firemní auta - zeptejte se tří účetních nebo auditorů na to, jak zaúčtovat náklady na auto, a dostanete čtyři názory.

Jsem nekuřák a do restaurací moc nechodím, takže je mi to spíš jedno. Kdyby to ovšem bylo na mě, navrhl bych kuřákům následující dohodu: my nekuřáci vám necháme vaše hospody a putyky, kde si můžete kouřit do alelujá, a vy za to nebudete chodit hulit do pražských parků. Když potkám v kunratickém lese během hodinové procházky jen čtyři kuřáky, je to jeden z těch lepších dnů. Člověk pak má (samozřejmě iracionální) tendenci jim to osolit aspoň v těch hospodách.

0 0
možnosti
HN

Hančka

6. 7. 2010 0:39
Divím se a žasnu!

S údivem jsem se pročetla  článkem pana Jakla (byl ještě šílenější, než jsem čekala) a bohatou diskusí (takovou jsem opravdu nečekala).

Jsem silná nekuřačka a do podniků, kde se kouří chodím zcela výjimečně. Opravdu nekuřáckých kaváren a hospod je pořád velice málo (konkrétně v Brně) a jsou neustále plné, až přeplněné. A nemůže to být jen tím, že jsou nekuřácké. Musí vařit vynikající kávu, čepovat dobré pivo, mít skvělou kuchyni, příjemný personál...  Na lámání chleba by došlo teprve tehdy,  až by se porovnávaly pouze služby (s vyloučením kouření, což není služba, ale úlitba). Ty nekuřácké by musely být ještě lepší, protože by se jim zvýšila konkurence a ty, co bývaly kuřácké a nabízely skvělé služby dříve, by bez problémů přežily. Ostatní by zanikly. Ruka trhu, pane Jakle. 

Hana Němcová

0 0
možnosti
JK

truepapas123

6. 7. 2010 8:16
Re: Divím se a žasnu!

...tak proč ty nekuřácké u Vás v Brně valem nepřibývají, když je taková poptávka?

0 0
možnosti
OU

5. 7. 2010 23:37
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Z

Zofcz

5. 7. 2010 23:59
Re: Normální je nekouřit

Naprosto jste nepochopil text.

Tady se nebavíme o právech či neprávech kuřáků/nekuřáků. Tady se bavíme o právech majitele hospody dělat si svůj byznys jak uzná za vhodné, tady se bavíme o právech člověka vlastnící tu hospodu. O právech člověka si říct, že v mojí restauraci budou platit moje pravidla, když státu platím poctivě daně. Je to pouze další čirý populismus a deformování trhu nesmyslnými líbivými státními zásahy.

Navíc ty řeči o tom, že si nekuřáci nemají kam zajít napivo? Nenechte se vysmát, obchodník není idiot (kdyby byl, zkrachoval by a nebyl by dál obchodník), kdyby věděl, že nikde jinde není jiná restaurace (tj, konkurence) a odehnal by si nekuřácké zákazníky, připravil by pouze sám sebe o zisk. Nabídka a poptávka.

0 0
možnosti
JP

Jiný Pohled

5. 7. 2010 20:25
Děkuji za chytrý příspěvek!

Plně souhlasím s názory autora článku! Jestli nějaký nekuřák má problém s kouřením, tak ať jde na oběd do nekuřácké restaurace a tečka.

0 0
možnosti
OU

5. 7. 2010 22:22
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
H

hele77

5. 7. 2010 20:20
Toť hlas rozumu

proti té bolševické zakazovací demagogii. Tady nejde evidentně o nějaké kouření ale o naše elementární svobody.

Osobně rovněž nekouřím, v restaracích rád pozoruji třeba dámy jak spokojeně klábosí a labužnicky vtahují kouř, kdo tohle  chce těm lidem zákázet aby takto v klidu a pohodě mohli posedět se známým u sklenky a cigarety to je nechutný bolševický sobec, chtít tohle dokonce zakázat v zahulených pajzlech kam tenhle militantní netolerantní póvl nikdy nepřijde to už je podle hesla "Kdyby tak Bůh dal a sousedovi chcípla koza"

0 0
možnosti
E

echo.3

5. 7. 2010 18:43
Jaklovstina

:-)

Kde na toto pan Jakl bere cas, je mi stale zahadou.

0 0
možnosti
VH

vendisman

5. 7. 2010 16:41
Kouření v době oběda

Pan Jakl, jako obvykle vystupuje v opozici. Je to jeho role kterou zastává ve svém úřadu poctivě a svědomitě, bez ohledu na téma.

Osobně jsem nekuřák, ale nemám nic proti tomu zajít si do hospůdky či restaurace. Pokud jdu večer s přáteli na pár orosených piv, nebo sledovat sportovní utkání, nemám vůbec žádný problém s tím, že v takovémto zařízení je nakouřeno. Prostě to k tomu patří.

Co mě však vadí, je když si v polední pauze chci zajít na oběd a kuřáci kteří nedokáží akceptovat to že ne každý je stejným fanouškem jejich záliby, mi foukají pod nos dým z jejich cigaret.

Nyní se spustí smršť názorů kuřáku, ať si najdu jinou hospodu kde se nekouří. Ale jak? A co když v mé hospůdce kam chodím na oběd výborně vaří a já ji měnit nechci. Protože svět není černobílý, co kdybychom našli skutečný kompromis. Zajistit i nekuřákům možnost se v čase oběda najíst, bez nutnosti dýchat to bez čeho se jiní neobejdou a neřešit zda se v době po obědě bude kouřit všude.

Hezký den všem.

0 0
možnosti
H

hele77

5. 7. 2010 20:09
Re: Kouření v době oběda

Hele a proč takhle demagogicky lžeš, v restauracích kde podávají v poledne obědy povětšinou chybí popelníky a v době oběda se tam kouřit nemůže.

Jestli se v nějaké kouří i v době oběda tak proč tam proboha lezeš na ten oběd, když se dá všude jinde najíst bez kouře. ?8-o

0 0
možnosti
R

Ráma

5. 7. 2010 16:03
Vážený pane

Jakle.

Fornulace oslovení je cílená,neboť se snaží vyrovnat  některé hulvátské příspěvky.

Děkuji za celkové pojetí problému, i když musím přiznat, že jako silná kuřačka se    na věc dívám částečně zaujatě. Nicméně  kuřáci jsou jako jakákoli jiná skupina lidí, kterou něco (cokoli) spojuje. Třeba lidé, kteří nemají rádi sladké ( ne diabetici, ale ti, kterým to nechutná) by mohli začít brojit proti cukrárnám, že? A možná že v případě kvalitního lobbingu by stát mohl zákonem redukovat jejich počet. Hezký den.:-)

0 0
možnosti
OU

5. 7. 2010 22:28
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,24
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik