Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

oslik

3. 7. 2010 11:25
Přečte si živnostenský zákon,

jaké různá omezení a nařízení po vás vyžaduje, než obdržíte oprávnění k živnosti. Třeba nutné minimální vzdělání - no není to nehoráznost? Další hromada různých omezení platí při jejím provozování. Tak neplkejte hovadiny.

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

3. 7. 2010 19:20
Re: Přečte si živnostenský zákon,

jistě a porovnejte nějaké z kouřením, kouří totiž hosté ne majitel

0 0
možnosti
JL

bk89322

3. 7. 2010 10:39
Mimo

Autor sam rika, ze podnikani je svazano obecnymi pravidly. Co mu nedochazi je, ze tato pravidla urcuje spolecnost. Uz ve stredoveku stanovovala prava senku, prava cechovni a prava varecna, jak ma vypadat hostinec, jak krcma a jake sluzby muzou nabizet. Dnes mame hygienicke predpisy, povoleni k prodeji alkoholu, zinostensky zakon apod. Pro ilustraci, po vstupu do EU se ta obecna pravidla zmenila a prikazala urcite standardy v kuchyni, na toaletach apod.

|

A ted je to jen o tom, ze spolecnost urci dalsi zmenu techto obecnych pravidel. Situace, kdy by si kuraci chodili holt na cigarko ven, by dle me zkusenosti z New Yorku, kdyz to tam zavedli, by byla mene omezujici nez situace soucasna.

0 0
možnosti
J

josefm

3. 7. 2010 9:11
Pane Jakle,

první váš příspěvek, s jehož obsahem se naprosto ztotožňuji. R^

0 0
možnosti
AA

aliencz

4. 7. 2010 8:30
Re: Pane Jakle,

JDI SI ZAPÁLÍT, ROZHODNĚ TO UŽ POTŘEBUJEŠ.

0 0
možnosti
YP

Yen

3. 7. 2010 9:05
Hezké

Hezká přehlídka sofistiky. Podle téhle teorie nemám co dělat na autobusové zastávce, protože na dodržování zákonů se u nás peče. Zřejmě ani u sebe doma, protože mám okna do parku , pod okny lavičky a na nich hulííc maminky přes den a puberťáky večer. Ono je to jinak - kuřák je ideální občan, kromě DPH, platí ještě zvláštní daň na tabákové výrobky, kolem 60 chcípne a ještě zamoří vzduch a přiotrávi ty, kteří nekouří, takže taky chcípnou dřív. No a stát ušetří ne důchodech. Pkyž se to podá přes osobní svobodu, vychází z toho nekuřáci jako trubky. Zajímavé je, že se kuřáci mohou pokakat, když si zapálím doutník.

0 0
možnosti
KV

Baarten

3. 7. 2010 12:51
Re: Hezké

8-o A vy, kdyz si zapalite doutnik, tak jste potom co? Nekurak? Nejak Vam pokulhava logika ;-)

Jinak s clankem samozrejme naprosty souhlas.

0 0
možnosti
PB

premekb

3. 7. 2010 8:58
Možná jinak.

Podle mne je podstata věci jinde. Myslím, že v prvé řadě je zde snaha státu omezit kouření vůbec, neb podle některých analýz stát zdaleka nevybere na daních z tabáku tolik, kolik stojí léčení nemocí, jež s kouřením souvisí.

0 0
možnosti
B

BWooley

3. 7. 2010 10:14
Re: Možná jinak.

Léčba respiračních nemocí způsobených tabákem by neměla být hrazena ze standardního zdravotního pojištění. Kouří-li někdo a předpokládá, že onemocní a bude chtít být léčen, musí vědět, že si za to musí průběžně připlácet. Nikoliv daní na cigaretách (protože ty do zdravotnictví nejdou), ale hezky připojištění. Ale to už by nebylo o socialistickém zdravotnictví.  A nebo z úrazového pojištění. Ale napište pojišťovně do dotazníku, že kouříte. Nasolí Vám pojistné, až přestanete kouřit :-).

Takže nic nezakazovat, ale nechat člověka hezky přímo zaplatit "radosti" svého života. Vykládat: zvyšujeme spotřební daň na cigarety, abyste přestali kouřit, je pokrytectví. Hyeny z ministerstva financí vědí, že lidé kouřit nepřestanou a stát si na nich mastí kapsy, aby bylo na pandury ;-)

0 0
možnosti
F

fido_castro

3. 7. 2010 8:46
Souhlas

Zcela souhlasim, a to jsem odnauceny kurak, kteremu ten smrad vadi 2x vice. Do hospody nicmene lezu jednou za 2 tydny a citil bych se trapne, kdyby kvuli tomu omezovali neci prava. Nejdriv to byla marihuana, ted je to koureni, priste to bude alkohol. Jakekoliv "utahovani sroubu"  je spatne a kdyz je to zneuzito ve jmenu jakehosi vyssiho dobra, tak je to dokonce zrudne.

0 0
možnosti
P

petrhajek.blog.idnes.cz

3. 7. 2010 8:33
ja jsem nekurak,

ale naprosty souhlas. Jenze spousta lidi si asi jeste neuvedomila, ze v trznim prostredi maji pravo volby - a ze pokud bude dostatecna poptavka, nabidka vznikne urcite.

Karma R^

0 0
možnosti
OU

5. 7. 2010 22:49
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
DD

DavidDee

3. 7. 2010 7:59
Nesmyslné argumenty

1. K argumentu, že mi to může být jedno, že kuřácké restaurace jen neposkytují službu, kterou nevyužiji. Ten příklad novou restaurací ze začátku článku je jistě moc hezký, ale situace se mění, když chcete jít do restaurace a ve vašem okolí není žádná, kde by se nekouřilo. Pak už mi kouření v restauracích vadí značně (tím neříkám, že to je důvod kouření zakázat, jen že příklad s nově vznikou restaurací je umělý a nevystihující problém. Ještě horší to je třeba s kouřením na koncertech, takybyste mohl říct, pokud vám rockový koncert, kde se kouří nevyhovuje, jděte na koncert, kde se nekouří. Neříkám, že mi někdo má garantovat právo na restauraci nebo koncert bez kouření a znova opakuji, že tím neříkám, že to je důvod k zákazu, jen ukazuji nesmyslnost argumentu, že mi to může být jedno)

0 0
možnosti
B

BWooley

3. 7. 2010 8:18
Re: Nesmyslné argumenty

Jako nekuřák souhlasím s autorem. Je to velmi jednoduché. Hospodský, který bude vědět, že na nekuřácké hospodě vydělá, tak jí udělá nekuřáckou. Problém je jinde. Tento stát hloupými předpisy limituje lidi, aby si zakládali normální běžné hospody. To se týká zejména hygieny a pracovního práva. Stát Vám předepisuje povinnosti, které musíte hradit ze svého. Jinými slovy: stát reguluje, tak nejsou služby. Je to nejlepší důkaz, že regulace zdražují, obtěžují a likvidují. A ne naopak. Ale bude trvat ještě dlouho, než to většině lidí dojde. A v Čechách to možná ani nikdy většině nedojde, protože za několik málo let už bude vše tak přeregulováno, že tady nebude ani chlup svobody. Volil jsem Stranu svobodných občanů a budu jí volit zase.

0 0
možnosti
M

magdik

3. 7. 2010 7:50
hulení

Mám návrh: všechna auta, která vyjedou z linky, budou mít povinně - tak jako je na krabičkách cigaret - na kapotě detailní záběr rozmlácený hlavy z bouračky. Když nějaká rodina s parchantama se chce najíst, ať si zajde do mlékárny, nebo do nekuřácké hospody  a neprudí. Já osobně do hospody, kde se nekouří, nikdy nepůjdu, to si dám radši lahváče doma. Už mi tady ta eurohujerská buzerace začíná přímo s.rát. Platíme za cigára neskutečný peníze státu a on nás bude ještě "usměrňovat!? Za chvílí se bude souložit jenom ve středu, pak na přestupný rok, a potom za dekádu .... no dosaďte si sami. Ještě schází hospoda, kde se čepuje alkohol, ale přede dveřmi bude napsáno, že vevnitř je  zakázáno jej konzumovat. Už se na Rvtakovou pitomost těším.

0 0
možnosti
JJ

Jen jeden?

3. 7. 2010 8:11
Re: hulení

ty seš ale případ, pokud chlastáš tak je to tvůj problém a zdraví si ničíš jen ty pokud hulíš tak je to ohrožení zdravý ostatních, tak si to trošičku srovnej v hlavě

0 0
možnosti
LK

helixxx084

3. 7. 2010 5:10
Takže...

Ačkoliv jsem nekuřák,souhlasím s vámi.Každý si může vybrat,do jakého podniku zajde.Ale pokud někdo zajde do hospody,kde se kouří a pak si začne stěžovat, že je tam zahuleno,tak to nemá v hlavě v pořádku.Ale některé zdejší názory typu já jsem nekuřák,tak chci, aby nekuřácké bylo všechno a tak to prostě bude-vždyt takhle jednají diktátoři.Rovnou zakažme auta,protože produkují jedovaté zplodiny,zakažme továrny z téhož důvodu-tyhle zplodiny vám,militanté,nevadí?A na závěr:co horšího než smrt nám cigarety můžou přinést?Je to sice sarkastické,ale ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,25
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik