Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

malama99

9. 7. 2010 10:55
jednoduchost...

Vidíte to až příliš jednoduše... Jeden příklad: Jako většina lidí chodím do práce a také jako většina zaměstnancl i já chodím na oběd. Ze zákona i dle pracovní smlouvy mám na oběd 30 minut. Plus minus. A co podle vás mám dělat, když v blízkém okolí zaměstnání není jediná nekuřácká restaurace? Nejbližší je cca 15 minut cesty. Ano, máme závodní jídelnu, ale tam byste ta jídla, s prominutím, nežral ani zadarmo.

Další příklad - parta lidí se rozhodne zajít na jídlo a jedno dvě pivka. Jelikož jsou většina kuřáci, tak se rozhodnou jít do kuřácké restaurace. No a já, pokud se nechci separovat a pokud si s nimi chci popovídat, probra věci, tak mi nezbývá než jít s nimi.

Jsem prostě pro úplný zákaz kouření v restauracích. Však ono to bude dobré i pro kuřáky samotné, že toho tolik nevyhulí - ušetří a ještě si nebudou tolik huntovat zdraví. Prakticky všude ve světě, kde se jednalo o zákazu kouření v restauracích, tak to u kuřáků vzbuzovalo nevoli a teď si to tam podstatná většina lidí pochvaluje.

0 0
možnosti
H

hele77

10. 7. 2010 20:21
Re: jednoduchost...

No to je karneval ubohosti a sobectví, tak pán nechce být sociálně vyloučený a touží si popít a pokecat se svými známými kteří kouří ale chtěl by jim zakázat kouřit, ale bojí se jim to říct sám tak by chtěl aby to zakázali státní orgány, to je prostě k neuvěření. No s něčím takovýmhle jít do hospody na pivo to je opravdu zlý sen.

Já osobně nekouřím ale pokud chci pokecat a popít se svým známým který kouří tak rozhodně chci jít do restarace kuřácké. Normálního  člověka  ta trocha cigaretového kouře občas neotráví, a tolerantní člověk ten při takovýchle příležitostech myslí hlavně na spokojenost těch druhých.

Apropó a nebojíš se třeba o své zdraví někde u ohníčku nebo táboráku nebo při zapalování kamen někde na chalupě nebo na chatě a uvědomuješ si kolik nebezpečné sajrajtu z výfuků aut do sebe nainhaluješ kdekoliv venku a řekl bych že to leze i do příbytků ?

0 0
možnosti
PN

malama99

3. 8. 2010 11:11
Re: jednoduchost...

Mohou jít kouřit přeci ven, nebo ne? A kouřit někomu pod nos a ničit mu zdraví není sobectví?

A opravdu je pro někoho takový problém vydržet necelou hodinku u oběda bez cigára? Pokud ano, tak je to fakt ubohost...

0 0
možnosti
H

hele77

3. 8. 2010 11:51
Re: jednoduchost...

To je pravda že mohou jít ven ale také je tady druhá možnost že ty se svými psychickými problémy a kyselým obličejem se nemusíš cpát mezi ty normální lidi, které považuješ za nějaké ubožáky, pokud jseš takovíto egoissta a nesnášenlivý ubožák  tak choď třeba tam kde lidé nejsou třeba do lesa.

Znova opakuji mě jako nekuřákovi který nemyslí sobecky jen a jen na sebe trocha kouře občas v hospodě nevadí, a nikdy jsem neměl ten psychiatrický dojem že by mi toto mohlo nějak poškodit zdraví. Mezi náma dvěma je zásasadní rozdíl ty jako ten malý ubohý myslíš jen a jen na sebe já také trošku myslím na spokojenost těch se kterými si jdu do té hospody sednout.  

0 0
možnosti
PN

malama99

3. 8. 2010 12:04
Re: jednoduchost...

Ano, pokud jdu do zakouřené knajpy, o které to vím, tak je to moje rozhodnutí, budiž, s tím problém nemám, ale vadí mi kouření při obědě. Co je na tom sobeckého, že se chci najíst dobrého jídla v nezasmraděné místnosti?

A znovu opakuji že v okolí mé práce žádná nekuřácká restaurace není! Takže si opravdu nemohu vybírat...

Nemyslím si že bych byl sobec nebo egoista. Naopak jsem velmi liberální člověk kterému máloco vadí, ale tohle je prostě jedna z těch mála věcí, které mi opravdu vadí. Ty nemáš nic co by ti vadilo? Nebo jsi tak dokonalý, že ti nic nevadí?

0 0
možnosti
H

hele77

3. 8. 2010 12:19
Re: jednoduchost...

Kouř v hospodě ten je z hlediska obtěžování zcela zanedbatelný, normální člověk si ani nevšimne že by ho něco obtěžovalo, restaurace kde podávají obědy tam pokud vím se v době oběda povětšinou kouřit nemůže.

Co člověka obtěžuje řádově nesrovnatelně více to je provoz osobních aut, auta hlučí, smrdí, ohrožují všechny na zdraví a životě, a to na opravdových  veřejných prostranstvích kam člověk nechodí dobrovolně jako do uzavřené hospody, dokonce ten sajrajt a hluk leze člověku do ložnic, dětských pokojů atd., podivně tady nikdo nekřičí, zakažte těm zlým lidem co si potřebují z důvodu svého pohodlí vozit zadek v tuně železa nás obtěžovat a ohrožovat a to dokonce i v soukromí. 

0 0
možnosti
PN

malama99

3. 8. 2010 12:26
Re: jednoduchost...

Kouř v restauracích je zanedbatelný? To asi jak kde, ale tady v okolí zanedbatelný rozhodně není. A kouření v době oběda není zákonem zakázáno (tento zákaz byl před pár lety nesmyslně zrušen), takže jestli se v době oběda smí nebo nesmí kouřit rozhoduje majitel restaurace a tady u nás žádnou takovou kde by se v době nekouřilo, nemáme.

S těmi soboními a náklaními automobily souhlasím, ale s tím se dá jen těžko něco dělat. Pohodlnost je silný motivátor.

0 0
možnosti
H

hele77

3. 8. 2010 13:14
Re: jednoduchost...

A co to vykládáš za nesmysly že se nedá nic dělat,  stejně jako chcete znárodňovat hospody a dělat z nich socialistické Restaurace a jídelny tak zrovna tak se může zakázat jezdit po obcích osobními auty, když kuřáci mohou chodit kouřit z uzavřeného prostranství na veřejný prostor před hospodu tak ti s těma autama si mohou jít zajezdit někam na letiště nebo po své zahradě. :-) 

0 0
možnosti
PN

malama99

3. 8. 2010 13:58
Re: jednoduchost...

Jaké znárodňování? Koukám že ty seš úplně mimo ;-) Nemá smysl dál "debatovat", si vždycky něco najdeš ;)

0 0
možnosti
IP

Mustrum Ridcully

24. 8. 2010 19:29
Re: jednoduchost...

Já mám rozumné přátele, takže pro kuřáky není problém jít se mnou poklábosit do nekuřácké restaurace. Mí přátelé jsou totiž vysoce nadprůměrně inteligentní a tolerantní. Mnohokrát bylo prokázáno, že výfukové plyny jsou mnohonásobně bezpečnější než cigaretový dým, demagogu hele77.

0 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,24
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik