Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Moc to žerete, pane Jakle ;-)

5 3
možnosti
DK
Foto

a pane Jákle....neni to pozdní boj? měl jste dost času bojovat proti letnímu času, dokonce s jistou váhou hradního zaměstnance....na druhou stranu....přecejenom nějaké téma Vám zbylo.;-).

15 4
možnosti
JZ

Jakl a spol. potřebuji brzo tmu na ty jejich rejdy;)

10 6
možnosti
MP

To je fakt argument. Rv Máte něco k věci, nebo jen zbaběle útočíte ad hominem?

3 3
možnosti
JB

J65a41n 64B98u53b23e74n

2. 4. 2013 19:25

Pan Jakl je asi poustevník, který nenosí hodinky a tak když sluncenení "v poledne" na svém místě, celý den je zmaten.;-D Srovnat jednuhodinu netrvá déle než 1 den. Nikdy jste pane Jakl neletěl letadlem přes časovápásma? Někdo říká, že kolik pásem přeletíte, tolik dní se srovnáváte. Já to tak nemám, ale třeba jsem výjimka. Počítám, že jste doprovázel VK na jeho zahraničních cestách. Jelikož je naše zeměkoule rozdělená na časová pásma, jak jstenám tak hezky vysvětlil, pokud jste tedy cestoval přes tyto pásma, předpokládám,že musel být celý pobyt totálně vyřízenej a po návratu další týden taky, když vás rozhodí jedna hodina. Na těch cestáchjste si možná mohl všimnout jedné věci, a totiž že biorytmy živých organismů (tj. i člověka)jsou totiž řízeny světlem (a ne hodinama) a změnu o jednu hodinu bez následkůzvládne.

10 4
možnosti
KV

Je smutné :-( , že názory lékařů a fyziologů a dalších odborníků na vliv různých věcí (tedy i měnění času) na lidské životy zůstává nevyslyšen, ale politické či ideologické důvody zřejmě MAJÍ mnohem větší šanci na to, že se najde více lidí i vůle k nějaké změně...

Je smutné, že i mnohým rodičům je zřejmě jedno, že nejvíce trpí děti :-( - nejvíce přece dolehnou změny času na malé děti (jak mají těm malým chuďátkům rodičové vysvětlit, proč musí vstávat do školky najednou dřív než obvykle?!).

Možná by politikům (kdo jiný má tuto do nebe volající lumpárnu na svědomí?!) mohl někdo připomenout, jak se jim nelíbí, když je jejich dítka tahají z postele v sobotu a v neděli dříve než obvykle... ;-D

6 10
možnosti
MM

Máte pravdu, že politické a ideologické důvody mají větší šanci na to, aby se o daném názoru (postoji) přesvědčilo více lidí. Proto bych panu Jáklovi doporučoval, aby příště svůj blog na toto téma zaměřil nejen proti poněkud abstraktním nekonkrétním "sociálním inženýrům", ale více se zaměřil proti konkrétním sociálním kryptobolševickým inženýrům z tiranskému Bruselu a eurohujerům z Prahy a občanské společnosti, kteří prosazováním (či jeho pasivním přehlížením) změny času potlačují lidskou svobodu a právo jedince na spánek. Mohl by třeba téma uchopit z hlediska politické orientace - zimní čas je pravicový, zatímco ten letní je levicový. Dalo by se najít jistě mnoho způsobů, jak k tématu přivést více pozornosti a vůbec by nevadilo, že je to pitomé, mnoho z nás by přesvědčil.

3 2
možnosti
JB

Je zajímave ,když před několika proti letnímu času  bojovali lide , málem byli za blázny. Dnes je jasné že tato blbost stejně jako -poručime větru ,dešti - nema šanci dlouhého života. Už aby tato blbost zmizla.[>-]

9 6
možnosti
RK

Dnes je jasné.....   Jistě. Říká to i Jakl, tak je to jasné. Zatím jsem si nevšiml, že by lidé nějak proti letnímu času houfně protestovali. Zřejmě je to proto, že je u nás léto poměrně krátké a tak si po práci chtějí užít sluníčka. Větru a dešti jsme už poručili. Tím že se vstává za tmy a chodí spát za tmy. To u žádného jiného živočicha neexistuje. Buď je denní, nebo noční tvor.

11 3
možnosti
KV

Pravda je, že letní čas nám naordinovali soudruzi... a dnešní bruselští mocipáni v tom pokračují... Vidím v tom jen další důkaz, že EU je něco jako celoevropský socialismus!

Znásilňují nás podle svých fantasmagorií a je jim úplně jedno, zda se nám to líbí, anebo ne! ... ;-€ :-( Rv ... s letním časem stejně jako s dluhy jihoevroských zemí!!!

6 20
možnosti
KV

A je mi úplně jedno, kdo tento článek napsal - vystihnul to zcela správně! R^

7 19
možnosti
MJ

Nestačím se divit, čím ,že se to teď budou chtít živit hradní šašci,( a těm amnestovaným gaunerům co jste s pantátou pustili, těm je čas ukradený - ty rozeznávají jenom noc a den)

24 11
možnosti
Foto

Moc vtipne. Na to jste prisel sam?

5 22
možnosti
MD

Souhlasím. Nemám ráda tuto změnu času, která je dle energetických společností již roky zbytečná. Díky za článek.

12 14
možnosti
RK

Tak nepředpokládám, že by nějaká energetická společnost měla zájem na snížení spotřeby:-P

14 0
možnosti
  • Počet článků 450
  • Celková karma 36,36
  • Průměrná čtenost 4017x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik