Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pro dost lidí by bylo optimální nchat celý rok letní čas, protože pro ně má světlo venku po práci větší hodnotu než před prací. Odpadlo by problematické střídání.

18 4
možnosti
JC

Pro jiné je to zase naopak.

7 7
možnosti
BT

a vy si myslíte že zeměkouli zajímá že jsme si jeden den rozdělili na 24 hodin

14 0
možnosti
PP

P56e73t86r 46P94á28l53k78a

2. 4. 2013 15:31

pane Jakle, pokud čas není dán dohodou, ale pouze zeměpisnou délkou, jak píšete, tak byste měl vaši brilantní úvahu logicky dotáhnout do vyššího levelu - poledne (slunce v nejvyšším bodě) je jindy v tom Jindřichově Hradci, jindy v Kardašově řečici, jindy v Kadani a v Ostravě. Proto byste se měl bít ne za 24 zeměpisných pásem (to je jen ubohá lidská dohoda proti přírodě!), ale nechat každé zapadlé vesnici vlastní poledne a vlastní půlnoc - pak teprve zajistíte, že to nebude žádný úředník ovlivňovat! Ale nebude v tom trochu zmatek?

Doufám, že to ještě dopilujete a budu se těšit, jak tenhle vpravdě gordický uzel rozseknete!

21 6
možnosti
JU

no právě! není skandální, že pan Jakl bude ve své pravé pražské poledne volat třeba panu Hájkovi na jižní Moravu a uslyší v telefonu bít kostelní zvony, přestože sluníčko na svůj jihomoravský kopec objektivně doputuje až za několik minut??

12 3
možnosti
PK

Tak jestli  toto reprezentuje úroveň toho nového Institutu, tak bůh s námi. Tomu se zasměje i Putin. Ale vážně - je možné, že se důvody zavedení letního času vyčerpaly a tak jeho zrušení akceptuji a žádné politikum kolem není nutné.

14 5
možnosti
JN

Jasně. Jenom prostě můj zaměstnavatel mi řekne, že mám chodit do práce hodinu po východu slunce. Průšvih bude, až bude zataženo.

1 0
možnosti
Foto

Pan Sedlak se smeje clanku pana Jakla a ja se smeji panu Sedlakovi a jeho socialistickemu zpusobu mysleni. Samozrejme, ze privatizace mela hlavne najit soukrome vlastniky.

6 17
možnosti
JU

...měla je najít, a přitom oni už v danou chvíli dávno nalezeni byli. Jen šlo o to, tento "nález" před veřejnosti legitimizovat a před právem legalizovat.

12 3
možnosti

Sakra...dneska se nám tady ti bývalí hradní šašci nějak vyrojili. Nejdřív Hájek s kolaborací, teď tohleto...:-/

14 3
možnosti
RK

Sejde z očí, sejde z mysli. :-P Ale nevím jestli jim tohle žvatlání pomůže.

10 3
možnosti
KF

Mluvte (pište) jen za sebe, mě letní čas vyhovuje ;-)

12 5
možnosti
JU

Kdyby se článek nepokoušel problém (který skutečně může být někým vnímán jako problém) ideologizovat ve stylu "kuřecí řízek (snowboard) je narozdíl od vepřového (lyže) vždy levicový", tak by se to dalo číst. Takto je jasné, že jde jen o plnění pětiletky plánované publikační činnosti Institutu VK, nikoli o upřímnou starost občana, že když se v létě podívá na oblohu a slunce je na vrcholu své trajektorie, tak hodinky ukazují o hodinu víc...

17 3
možnosti
RK

Koukám, Svobodní mínusujou. To je tedy morálka. Zrovna na dnešek je svolána podpisová akce před FÚ a oni jsou zalezlí na netuRv

10 5
možnosti
Foto

Pane Jakle, Váš příspěvek není ani originální ani zábavný, a argumentace víc než ubohá.

Raději zde napište něco o transformaci. O ní přece něco víte, a doufám že nejen z doslechu.

Už dlouho jsem se tak dobře nezasmál jako když jsem četl tenhle váš příspěvek z 29. 3. 1013:

http://www.klaus.cz/clanky/3331

16 8
možnosti
  • Počet článků 450
  • Celková karma 36,37
  • Průměrná čtenost 4017x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik