Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P26a29v92e87l 34Ř17a90p65e12k

22. 7. 2014 21:15

I jako nekuřák jsem zásadně proti naprostému zákazu kouření v hospodách.

Karma R^

15 0
možnosti
JS

Pokud bych použil Vaši logiku, tak pokud vlezu do obchodu, kde mi k nákupu přidají facku, tak je vlastně všechno v pořádku. Mohl jsem se přece svobodně rozhodnout jít někam jinam, kde facky k nákupu nerozdávají.

Když jdu do restaurace, tak primárně očekávám, že se tam mohu najíst a napít. To je princip a smysl restauračních zařízení. Nemohu očekávat, že tam budou pouštět psy nebo individua, která sypou hostům do očí pepř nebo je polévají vodou. Na takovém extrémním případě se snažím názorně ukázat, čemu čelí nekuřácký návštěvník restaurace ve společnosti neomalených kuřáků. Chci se prostě primárně najíst, ale pokud se mohou v restauraci zapalovat cigarety, pak zároveň musím akceptovat svůj pobyt v zakouřeném prostředí - a to i zcela neočekávaně - podle toho, kdo do restaurace momentálně vejde. Mám mnohačetnou zkušenost, že kuřáci nerespektují ani cedulky "v době obědů prosím nekuřte". Oddělené prostory pro nekuřáky jsou stejně zakouřené, jako ty kuřácké, protože kouř neumí číst cedulky a chová se výhradně podle fyzikálních zákonů.

V tomto případě doslovně platí, že kdo se nebojí Boha, musí se bát zákona. A já chci, aby se neomalení kuřáci báli zákona. Slušní kuřáci, kteří respektují právo druhých v klidu se najíst bez otravného kouře - ty zákon žádným způsobem nepostihne. Jsem přesvědčen, že ho uvítají jako kterýkoli jiný slušný člověk.

K těm Vašim příkladům, kterými se snažíte ilustrovat Váš pohled na věc - tak do sadomasochistického salonu by šel se svými pubertálními dětmi jenom úplný psychopat, kterému bych nesvěřil ani plastový hrneček. A lze také oprávněně pochybovat o zdravém rozumu toho, kdo takový příklad vymyslí.

6 10
možnosti
PH

P47e41t91r 72H24á53l26a

22. 7. 2014 22:38

Jak to myslíte že slušné kuřáky to nepostihne?

Já slušně kouřím vodní dýmku v čajovnách, kde je prodej vodních dýmek přes 50% tržeb a pití si dáváte primárně proto, že dýmat "na sucho" je problém. Můžete mi vysvětlit, jak to, že mě ten zákaz nepostihne?

Mimochodem vodní dýmky začali nedávno zakazovat bez jakékoliv legislativní opory na základě účelového výkladu zákona, který platí už asi 10 let beze změny.

2 0
možnosti
AO

A91l71e40n27a 44O26u84z66k63á

22. 7. 2014 20:52

Geniálně napsáno.R^

7 2
možnosti
VS

Ještě štěstí že se takový problém znovu objevil. Jinak by ctihodný pan Jakl neměl o čem psát . A to by přece byla opravdu škoda, ne ?

5 10
možnosti
MP

Považuji to za protiprávní a protiústavní omezování svobodného /???/ podnikání.

5 1
možnosti
VR

Nebojte se, čecháčci to stejně nebudou dodržovat ;-D

0 0
možnosti
VN

V45í90t 23N18o80v11á30k

22. 7. 2014 18:40

to by mě zajímalo, proč řešíte nekuřácké hospody a nevadí Vám nekuřácké vlaky, autobusy, letadla, kina a divadla. Jak je možné že necháte bez povšimnutí takovou diskriminaci cestujících kuřáků a kouřících diváků?????;-D

8 13
možnosti
MD

A ve vlaku damsky vagon, kdyz panove nic podobneho nemaji, ne?

4 0
možnosti
MD

Karma. Neni co dodavat.

17 1
možnosti
RK

A jéje. Direktor mauzolea soudruha Klause osobně:-)

1 11
možnosti
MD

Sakrble, takze vlastne nemuze mit pravdu. A spousta lidi s nim souhlasici se ted veze na derave plti.

7 0
možnosti
JD

no, pane Jakle, nemáte tak zcela pravdu v tom, že neexistuje "žádné právo na nekuřáckou restauraci"...on totiž platí zákoník práce, který mimo jiné říká, že pokud se na pracovišti vyskytují nekuřáci, je zaměstnavatel povinen jim zajistit nekuřácké pracoviště...stačí tedy, aby jeden pingl byl nekuřák a hospoda by musela být neluřácká. jistě, takového potížistu samozřejmě nemusí majitel zaměstnávat

3 12
možnosti
LV

Pane, směšujete dvě věci. I kuřácká hospoda může být nekuřáckým pracovištěm, stejně jako jím může být například autolakovna, galvanizovna či jiná pracoviště, kde zaměstnanec přichází do kontaktu se zdravotně škodlivými látkami. V kuřácké restauraci není zahuleno proto, že tam kouří zaměstnanci, ale proto, že tam kouří hosté. A to je veliký rozdíl.

6 0
možnosti
  • Počet článků 449
  • Celková karma 36,02
  • Průměrná čtenost 4026x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik