Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P16e30t74r 91V82í53t

25. 3. 2015 10:59

Jsem jednoznacne pro astronomicky cas. Komu nevyhovuje, at si posune svou otviraci dobu/cas jinych aktivit, pripadne cehokoli, kde to muze udelat. Je pravda, ze v nasi zemepisne sirce mame vecer tmu o hodinu driv, nez treba v Bruselu, a to pri stejnem case. Ale v tom nevidim neprekonatelny problem. Daleko vetsi problem maji se zmenami casu dopravni podniky, pravnici, nebo treba sberatele funkcnich hodin.....

0 0
možnosti
PS

P80e17t73r 14S95k66á74c34e95l

25. 3. 2015 22:45

Ještě bych doplnil zdravotníci - určení času zrození, úmrtí, atp. Astronomové musejí býti též ve střehu při určení data a času objevení nové planety. Hovořil o tom RNDr.Grygar a toho jistě nikdo nepodezřívá ze lži. V naší zeměpisné šířce, tedy v 15. poledníku máme i štěstí. Prochází Jindř.Hradcem, skoro uprostřed státu. A nevážíme si toho....R^

0 0
možnosti
Foto

Správný čas je, že ve 12 hodin je Slunce nahoře. A jestli nějaké firmě/organizaci (tedy jejímu vedení) přijde tak skvělé a úsporné posunout pracovní dobu o hodinu či více, nikdo jim nebrání!

3 0
možnosti
Foto

Nevím jak u vás, ale u nás je slunce nahoře od svého východu až do západu.;-)

0 1
možnosti
MR

My musíme počítat že naše zeměpisná poloha nám prostě ukrajuje ze světla večer a přidává tam kde jej vlastně "nepotřebujeme" .

Není nic lepšího než letní večer a světlo i v 10 hodin večer.  Ostatně je to i dobré pro volný čas a s tím spojené podnikání.Takové posezení na předzahrádce, ale i vlastně práce na vlastní zahradě :-). Lidi to poznají až o to příjdou.... .

Jsmě v tzv. depresivním pásu jež se táhne od Finska do Maďarska a slunce je zde požehnáním.

Nemám rád když někdo mluví za všechny. Letní čas je proto požehnání.

Pracoval jsem i od 4:30 ... . 

Jinak je to prostá demagogie.

8 7
možnosti
PM

A nebylo by jednodušší, kdyby se posunula pracovní doba o hodinu dopředu?

Jinak nemám rád, když někdo používá slovo "demagogie" v jiném významu, než opravdu má.

3 0
možnosti
OK

Zbytečně moc slov a "filozofování" v podstatě o ničem. Chápu, že některým lidem může PŘECHOD vadit, někdo ani neví, že ke změně došlo. Po adaptaci organizmu u těch, kteří mají s přechodem problém, vše jede normálně dál, a sklízíme jenom ty příjemnější stránky změny.

3 6
možnosti
PS

Omyl, s tzv."letním časem" nejdete po letech k lékaři, ale s jeho důsledkem, nemocí. Mozkové příhody a tromboembolické nemoci jsou výsledkem stresů, které dvakrát ročně změny času na hodinách vyvolají.

profesorka Martha Merrowová z institutu psychologie lékařské fakulty univerzity v Mnichově

Zdroj:http://relax.lidovky.cz/rozdil-mezi-vnitrnimi-hodinami-a-konvenci-muze-skodit-zdravi-pup-/zdravi.aspx?c=A150329_210420_ln-zdravi_sho

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/331959-po-zavedeni-letniho-casu-pribyva-o-ctvrtinu-vic-infarktu-zjistila-studie.html

Zdeprobíhá  hlasování a k 26.3.2015 se k otázce "Vadí vám změnačasu"  vyjádřilo 81 procent kladně!

R^

0 0
možnosti
Foto

Ano. Jsem pro "náš" astronomický čas. Věčné postrkávání hodinek je opruzné. Ovšem je nutná celková dohoda - fakt není možné, abych si posouval hodinky při cestě do Vídně...

6 0
možnosti
JK

Při cestě do Anglie si je musíte posunout také, ne ?

2 1
možnosti
MH

Čas je otázkou sociálního inženýrství, stejně jako středoevropský čas je otázkou sociálního inženýrství. Příroda žádný čas nezná. V tomto konceptu je pak už jedno, zda ta dohoda bude reagovat na změny v lidském životě. Stávám v sedum hodin (a myslím, že to bude průměrem v této zemi) a opravdu nestojím o to, aby bylo v létě světlo a ptáci dělali borčus už od 4 hodin ráno. Stejně jako, aby na konci léta končily hezká srpnová odpoledne před sedmou hodinou a po sedmé už byla tma. Neexistuje žádný důvod nenastavit si čas tak, aby byl příjemný, účelný a logický pro většinu lidí.

5 1
možnosti
RK

Usmevne. Ptaci budou delat bugr stale ve stejnou dobu, at na Vasich hodinkach ukazuji cokoli. Hezka srpnova odpoledne budou koncit take porad stejne. Jedna pouze o Vas psychologicky problem. Ostatne nic Vam nebrani naridit si na hodinkach cas treba o tri hodiny jiny a uzivat si zatracene dlouhych srpnovych odpoledni.

3 2
možnosti
JS

J17a12n 29S12v63a11t50e70k

25. 3. 2015 8:35

Jednoznačně souhlasím s tím, že by se s časem mezi středoevropským a letním středoevropským (tedy východoevropským) hýbat nemělo. Z mého pohledu je ale jedno, zda by zde zůstal po celý rok (geograficky správný) středoevropský čas nebo čas letní středoevropský (východoevropský).

Nicméně jako spánkový "skřivan" jsem celkem nakloněn času letnímu středoevropskému. Důvodem je skutečně prodloužení světla večer. Pokud totiž je večer déle vidět, mohu provozovat své zájmové aktivity venku déle a hlavně nezávisle na jakýchkoli poplatcích za ně (pokud si zvolím správné aktivity - běh, jízda na kole, venkovní pohyb v přírodě...). Pokud se setmí oproti letnímu času dříve, mám na zájmové aktivity v přírodě čas o hodin kratší a pak mě nezbývá než buď být doma nebo provozovat aktivity, za které budu muset platit.

A já z principu chci pokud možno provozovat aktivity, za které platit nemusím (hlavně ne přebujelému státnímu aparátu ve formě daní)!

1 2
možnosti
RK

Nesetmi se drive. Stmivani je uplne jedno, jaky cas ukazuji Vase hodinky.

1 1
možnosti
JK

Jaký "náš čas", nebo "středoevropský čas" ?  Vy tu kradete čas Norům, nebo Alžířanům ! ;-);-D

1 0
možnosti
JW

J83a60r53e25k 72W46o82l94f

25. 3. 2015 7:00

Copak letní čas, ale jak by se krásně vstávalo, kdyby neexistovali zvláštní lidé jako je Jakl, Klaus, Hájek, Vyvadil, Kováčik  a mnoho dalších, to by bylo na světě krásně!

0 0
možnosti
ZB

Pěkný článek, souhlas a karma.

2 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,01
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik