Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J59o45s84e10f 40K46l89a54t

19. 10. 2015 22:06

Mám pár kamarádů,někteří jsou kuřáci,někteří ne.Když jdeme občas na pivo,musí se nekuřáci přizpůsobit kuřákům,nebo do hospody nejít,naopak kuřáci si v nekuřácké hospodě skočí na retko ven.Nepište nikdo,tak s nima nekamaráďte

1 0
možnosti
Foto

No, asi nemáte nejlepší kamarádství. My se s kamarádama domluvíme kde se sejdeme. A protože jsme kamarádi, tak se navzájem tolerujeme a střídáme kuřácké a nekuřácké podniky. Dokonce jsme naučeni si sedat podle toho kdo kouří a kdo ne a nikomu to nepřijde divné. Jen tak mimochodem, když jsou kuřáci na retku venku, tak si moc nepokecáte, co?;-)

5 0
možnosti
PF

parádní = pravdivé + Karma navrch

8 0
možnosti

R^R^R^

Ano!!! Naprosto přesně!!! Velká KARMAR^

:-)

10 0
možnosti
IM

Jsem nekuřák,tudíž preferuji odpovídající podniky a nebudu se pouštět do polemik o plošném zákazu kouření,každý si může vybrat dle svého uvážení.Co mi ale hodně vadí,že na poliklinice v našem městě mají u  vchodu popelníky, u nich lavičky a na lavičkách téměř v každé roční době huliče z řad pacientů, návštěv a personálu.Že jde kouř i  dovnitř je pochopitelné a že je to pro zdrav. zařízení ne zrovna lichotivá vizitka je jasné.Možná by stačila místnost s perfektním odvětráním,kde by se závisláci mohli zavřít!!!

5 0
možnosti
PP

P97e39t29r 30P30a86c63k41a

19. 10. 2015 20:00

Otázka není zda zakázat kouření v restauracích, ale jak změnit myšlení společnosti, aby prostě každý kuřák byl považován za člověka který si neumí poručit a tedy se kterým zas až tak nechci kamarádit a mít něco společného.

Otázka zákazu kouření v restauracích mi způsobuje rozpolcenost. S tím, že by to měla být otázka svobodného rozhodnutí majitele té které hospody plně souhlasím. Na druhou stranu moje zkušenost ze zemí kde je to zakázané je báječná. Prostě zapadnu do hospody, která se mi líbí a nemusím nakukovat zda se tam kouří nebo ne a zda budu smrdět jako čuně nebo ne. V Čechách není život nekuřáka v této oblasti vůbec jednoduchý.

A o ztrátu tržeb bych se nebál. Tržba padá když je kuřácká hospoda vedle, ale když se to zakáže všude, pak nemá kuřák kam se přesunout a bude tam kde je dobré pivo a jídlo.

3 20
možnosti
JA

Právě jste napsal, že jste proti demokracii :-). Jestliže demokracie znamená vůle lidu, tak když napíšete "Tržba padá když je kuřácká hospoda vedle" tak je zřejmé, že vůle lidu je jít do kuřácké hospody ;-D

15 0
možnosti
MK

Argumentů,proti zákazu kouření v restauracích je spousta.Zajímavé je,že nikdo nežehrá proti dalším nařízením,která regulují,či omezují toto podnikání.Povolení,vydává stát.On si určuje,za jakých podmínek může majitel provozovat restauraci,hotel,nebo třeba bordel.Od hygieny,záchodů,skladování potravin a pod,jedna velká regulace.To nikomu nevadí?Paradoxně spoustě kuřáků které znám zákaz vadit nebude.Takže vlastně jde jen o to slovo zákaz-které "svobodomyslnýmextrémistůmzakaždoucenu" vadí. Mám nádhernou vnučku,rád si zajdu na pivko.I s ní,kouknem na rybičky dáme limču či lízátko,pokecáme. V zimě? Nemyslitelné.Všude smrad až oči přecházejí.Nikdo nezakazuje kouřit,to je základ. Když jsem koukal na "máte slovo" za účasti autora článku a slyšlel jsem člověka,jak tvrdí,že kouření i pasivní neškodí zdraví.........klobouk dolů.

4 11
možnosti

Už jste viděl člověka, který vyhledává podnik, kde mají v kuchyni bordel a plíseň ?? Už jste našel způsob, jak má zákazník zjistit, že v té kuchyni mají bordel a plíseň ??? Já nic takového neviděl, a nemyslím, že by někdo něco takového vyhledával. Je totiž poněkud rozdíl,  toužit po hospodě s plísní v kuchyni a nemožnost zákazníka hygienu v kuchyni ověřit,  neb tam nemá přístup, a něco jiného, když máte na dveřích ceduli jak kráva: ZDE SE KOUŘÍ!, a lidi, kteří touží si k pivu zapálit a proto tam jdou. Vaše "argumenty" jsou tedy zcela mimo!! Rv

14 1
možnosti
Foto

Jsem nekuřák a kouření upřímně nesnáším.

Nicméně jsem proti plošnému zákazu kouření v restauracích! A tvrdím, že pokud jsou cigarety legální drogou, nelze její konzumaci v restauracích zakazovat. Zda se v restauraci kouří či ne, to by mělo být na rozhodnutí majitele stejně tak, jak je na rozhodnutí návštěvníka, zda do ní vstoupí či ne.

A pokud jde o pasivní kouření a jeho škodlivost, to je sice pravda, ale pořád tady taky máme nějaké hygienické limity, či požadavky na výměnu vzduch vzduchotechnikou. No tak se kuřácká restaurace majiteli o taková opatření třeba prodraží.

20 0
možnosti
JN

Malý příklad: Oblíbená brněnská hospoda U Bláhovky. Už rok se tam nekouří, ale místo tam bez předchozí objednávky neseženete. Pokud je v hospodě dobré pivo a jídlo, lidé tam budou chodit i bez cigaret!

6 1
možnosti
JA

Ale o tom pan Jakl píše, o možnosti volby.

14 0
možnosti
MK

Myslím si, že zákaz kouření a EET změní část hospod v soukromé kluby. Jako šenkýř bych jednal také tak. Provozoval bych soukromý klub, jehož členem by se mohl stát každý, kdo o to požádá. Je to velmi vhodné řešení zejména pro venkovské hospody, kde se pravidelně scházejí stále stejní hosté a které nestojí na tržbách od cizích návštěvníků.

13 0
možnosti
JH

Současná Evropská, komunisticko - marxistická věrchuška se chová jako by jí vše patřilo a my musíme jít v těchto stopách. Zákonné by bylo všechny hospody, restaurace, hotely, bary, tančírny znárodnit, opět vytvořit národní podnik RaJ a tam si mohou soudruzi zakazovat a nařizovat co chtějí. Jenže tím by dali naprosto nepokrytě najevo, že s tou demokracií a svobodou to není, nejen u nás, ale v celé Evropě tak, jak se nám snaží novináři i politikové namluvit. Komunisty jsme v 89. vyhodili dveřmi a oni se nám vrátili okny. Atd., atd., dalo by se o tom nepsat mnoho a mnoho jsem již napsal, najděte si mé články na blogu.

16 3
možnosti
MK

Bohužel naše komunistická minulost nutí spousty lidí házet na ně i špatné počasí v dubnu. Kdybychom stoupali demokratickou cestou,brali bychom to jako úpravu pravidel a ani EET by třeba  možná nebylo,protože odvádět poctivě daně,by nám připadalo normální.Ale takhle.........

2 1
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,19
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik