Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Já jsem sice nekuřák , ale tvrdím , že je to omezovaní svobodného podnikání. Jak poznám národ český , tak určitě se najde způsob jak tento omezující zákon obejít bez jakýchkoliv problémů. [>-]

7 0
možnosti
Foto

lidé smradem obtěžují okolí, které si to v žádném případě neobjednalo. to je důvodem zákazu

1 15
možnosti
JF

No mne smrdí všechny diesly. Zakažme je.

8 0
možnosti
Foto

To mi připomnělo, že jsem před 2 dny musela do zakouřené hospody vstoupit, protože otec chtěl dobít kredit do telefonu a nikde jinde to u nás neprovádějí. Někdy to není o dobrovolnosti anebo nedobrovolnosti. Majitelka je milá kamarádka z dětství, ale obsluhovala hosty. Myslela jsem, že vypustím duši, nemohla jsem dýchat a místo očí jsem měla 2 krvavé melouny.  

Druhý zážitek. V nádražní restauraci, kde jsem čekala na nedovařený květák, jsem musela poslouchat křik opileckého kuřáka, jenž hlasitě protestoval proti zákazu kouření a servírka ho pacifikovala. Když bych tušila, že květák bude hořký a nestravitelný, okamžitě bych odešla.

1 8
možnosti
KB

když tak počítám, jak dlouho trvá dobití telefonu, tak se mi vaše problémy s dýcháním a 2 krvavými melouny místo očí zdají naprosto nadnesené a nereálné

10 0
možnosti
JK

J18i79ř71í 14K76h22o90l

19. 10. 2015 18:03

Dobrý den.

Jsem občasný kuřák, který žije v širší rodině s osobami s výrazně prosperujícími játry. Takoví lidé jsou výtečnými sportovci, bojovníky, zpěváky, umělci, architekty, milovníky, herci, atd.

V psychologii jsou označováni za choleriky. Osud mě správně spojil s touto skupinou lidí, protože mám opačné tělesné dispozice. Jsem flegmatik, protože moje játra jsou málo výkonná.

Navenek jsou osoby s produktivními játry ty, které mají svislou rýhu mezi očima, kde se zobrazují játra. Mají často oči blízko sebe a větší množství hlubokých vrásek po obličeji. Jejich vlasy jsou kudrnaté a brzy z napětí šediví. Podívejte se na naše známé herce.

Příliš mnoho kyslíku a také kyselin kupříkladu z ovoce je činí nervozními. Ani pěší procházky po lese jim nesvědčí.

O tom psal již Jules Verne ve své knize "Doktor Ox"

Tito lidé celý život potřebují ubrat kyslíku v dechu, aby byli klidní. To v kouři cigaret zabezpečuje kysličník uhelnatý, který ubírá vazbě kyslíku na červené krvinky. Kouř z cigaret také obluzuje potřebu konzumace potravy, která je způsobena tvorbou žluči na základě produktivních jater. Proto vidíme ve starých filmech, jak kdekdo kouří.

Podle uvedených zkušeností začínám vážně uvažovat o organizaci společenských kuřáren, které se restauracím budou podobat podáváním cigaret, doutníků a tabáku obecně společně s alkoholem.

Obsluha bude muset být také stejné tělesné dispozice, nebo chodit v maskách. To jí kuřáci určitě prominou. Čekám otevření kuřáren, které poskytnou úlevu lidem s produktivními játry. Státní kasa to bude určitě kvitovat.

S pozdravem "Dostatek šedého kouře pro všechny emocionálně nadané spoluobčany" se loučí Jirka Khol.

2 0
možnosti
MK

Bohužel, u nás jedna velmi oblíbená hospůdka se zákonem o nekouření skončí. Majitelé si to vyzkoušeli minulý rok, kdy na začátku léta zakázali kouřit s předpokladem, že se jim zvýší tržby. Pravda byla taková, že se jim snížily o 70 procent a od letošního ledna znovu povolili kouřit. A teď se chystají na definitivní konec, protože by to finančně neutáhli. Nájem, energie, obsluha. Škoda, a nebude to jediná hospůdka, která půjde u nás do kytek.Už dnes je zde několik hospod,které se potácí nad vodou a většina jejich štamgastů jsou kuřáci.

20 0
možnosti
PBR

A koho nezabije zákaz kouření, toho zcela určitě dorazí EET...

7 0
možnosti
PT

P94e80t16r 15T59o58m17e14k

19. 10. 2015 16:14

Pane Bartoši, zákaz kouření je pro "hudebníka" Jakla jako červený hadr pro býka. To je pro něj "svobodomyslného" člověka něco nepředstavitelného a když teď už nedělá lokaje na Hradě, nějak ten čas zabít musí. A vy byste po něm chtěl nějaké smysluplné odpovědi.

2 17
možnosti
DB

Tak tento způsob myšlení mne fascinuje. Zde váš citát: 

Jde hlavně o to, že zakázat pod sankcí mohu cokoli jen tehdy, obhájím-li postoj, podle kterého po vymýcení zakázaného nastane stav lepší i bez náhrady, tedy že podnik bez zákazu kouření ohrožuje něčí zájmy více než podnik žádný.

Konec citátu.

Pokud bych sledoval vaši logiku, muselo by platit, že zákaz vysoké rychlosti aut na všech silnicích, nesmí existovat, protože bez náhrady, by znamenalo zákaz používání aut vůbec. A to je jak jistě sám uznáte naprosto nelogické.

4 10
možnosti
JC

Váš nedostatek schopnosti logického myšlení je fascinující.

Jak jste dokázal vyvodit nutnost zákazu používání aut ze zákazu vysoké rychlosti je fakt obdivuhodný.

9 2
možnosti
DB

Vznik modlitebny exotického vyznání se nás může hned dotýkat z několika důvodů, první je, že nerozumíme , co si tam povídají, a z normálního slušného chování vyplývá, že je vysoce neslušné mluvit jazykem, kterému domácí obyvatelstvo nerozumí. Ale to není to nejhorší. Nejhorší je, že v takovémto případě je možné, aby se v této nové modlitebně scházeli vrazi, teroristi a tak podobně. A pak se vás to dotýká silně, když vám sebevražednou bombou lidé z této modlitebny zabijí v metru potomka, partnerku nebo jen kamaráda či spolupracovníka. Takže neříkejte, že se nás to netýká.

0 9
možnosti
JC

Kousek od mého bytu je buddhistická modlitebna, v které se mluví vietsky. Nemám nejmenší tušení co si tam povídají, vůbec tomu nerozumím, a přesto se necítím nijak ohrožen. A v kostele, který pravidelně navštěvuji, se občas mluví i hebrejsky (byť velmi málo), občas trochu řecky (také málo) a někdy ale tam probíhají celé mše v latině. Ani latinsky neumím. Přesto se tím necítím nijak ohrožen. A nepovažuji se za vraha, teroristu a tak podobně, jak Vy o mně píšete.

11 1
možnosti
DB

Možná, ale to neřeší  následující problém. Na jednom místě je jen jedna hospoda. Kouří se tam. Jste tam s rodinou na výletě a chcete se naobědvat i s dětmi. Nemáte volbu a musíte druhotně kouřit ba dokonce nutit své děti inhalovat kouř ze vzduchu. Tedy jim kazit zdraví. 

Pokud máte možnost si vybrat jiný podnik, pak je to zdánlivě OK, ale představte si situaci, kdy na Karlštejně je jen jedna nekuřácká hospoda a deset kuřáckých. Protože dnes většina dětí nekouří, budou rodiče chtít jít s dětmi do té nekuřácké. Ale ta bude příliš malá a tak se prostě jistý počet návštěvníků nenají. Dobrý nápad..  A jak hodláte vyřešit tento problém?

2 18
možnosti
JC

Tak vy jednou za rok přijedete do nějaké vesnice a kvůli tomu tam mají mít místní zakázáno kouřit v hospodě?

17 1
možnosti
Foto

R^ Osobně to považuji za stejnou, S PROMINUTÍM ,,zhovadilost", jako např.chtít zavést prohibici NA ALKOHOL. A za újmu pro mnoho provozovatelů, kteří nainvestovali nemalé prostředky do stavebních úprav a instalací technologií. Měli výrazně i stavebně oddělené prostory pro kuřáky, dobře odvětrávané a se zajištěnou cirkulací. O nákladech za energie pro instalované technologie ani nemluvě. A dnes je jim to k ničemu!! Ani bych se nedivil, kdyby se chtěl někdo právní cestou na těchto skutečnostech dožadovat ,,zhojení" znehodnocených investic, když se podřídili minulým zákonům a předpisům. Dtto i ztrátám na svých příjmech.

13 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,19
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik