Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jsem "desítku" neboli "výčepní pivo" ve svém věku zavrhl a piji jen ležák, ale od Lidla. Je překvapivě dobrý.

A pokud nebudu muset zase někdy dělat "pivní diagnostiku" (diagnostikoval jsem si apendix tím, že jsem nemohl pozřít ani hlt piva), tak budu tento nebo jiný ležák pít, i kdyby se měl jmenovat "pravdoláskové pivo z pražské kavárny".

1 7
možnosti
VV

Kolik jich pred napsanim bylo?

5 0
možnosti
Foto

K58a56r82e90l 18C39a82c27h

12. 1. 2016 14:17

Jak je pivo označeno mi je úplně jedno. Spíše hodnotím, jak mi které pivo chutná. Zavedení nových technologií v posledních desetiletích ta piva tak trochu zprůměrovala. Za socialismu téměř nepitelný Podkováň, je dnes docela slušné pivo. Naopak kdysi chuťově vynikající Krušovice jsou dnes běžným i když dobrým Europivem. Ta výjimečnost se vytratila. Proto v posledních letech nastal boom malých pivovarů. Lidé již chtějí i něco jiného, než dobré Europivo, které je v každém českém pivovaru dnes samozřejmostí. Špatné pivo se zde snad už vůbec nevyrábí. A tak je tu prostor pro experimentátory, kteří hledají výjimečnost. A pro mně za mně, ať si své výrobky každý nazve jak chce. Hlavně aby chutnalo.

7 0
možnosti
PS

Jenze jak se pak orientovat v pivech, kdyz chci okostovat novinku? At si kazdy vari co chce, ale spotrtebitel by mel mit moznost se orientovat v tom co chce koupit.

1 1
možnosti
MP

Tak ne zcela jsem pochopil cíl příspěvku. Ležák je spodně kvašené pivo, je světlé (většinou), pije se vychlazené a leží alespoň šest neděl, odtud ležák. Tak co je na tom označení závadné? Pokud chce někdo prodávat svrchně kvašená piva, tak jim nebude říkat ležák, nikdo ho k tomu snad nenutí. Podle mne je to současné označení v pořádku.

4 4
možnosti
MB

M32i26l66o18š 73B19é72m

12. 1. 2016 13:29

Každé pivo vyrobené převážně z ječných sladů s extraktem původní mladiny 11 až 12 % hmotnostních by se podle vyhlášky mělo označovat jako ležák. Bez ohledu na to jakým typem kvašení si prošlo, nebo jak dlouho leželo.

6 1
možnosti
  • Počet článků 446
  • Celková karma 36,39
  • Průměrná čtenost 4053x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik