Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

hulení v barech a kavárnách by mělo být povoleno,

nekuřácká část se všeobecně osvědčila, ženy s dětmi večer do hospody nepatří zákaz kouření do 18:00h by mohl být kompromis v kuřáckých hospodách

1 0
možnosti
JN

Zažil jsem kdysi kuriozitu, hulící barmanku v nekuřáckém baru.

Podnik označen jako nekuřácký, nikdo z hostů nekouřil, jen ta slečna, která obsluhovala. Na můj dotaz mi vysvětlila, že hosté si mohou jít zapálit na ulici, ona je v práci a odejít nemůže.

0 0
možnosti
JN

Jako bývalý kuřák si dovoluji podotknout, že návštěvy hospody není ničím, bez čeho se nelze obejít.

Jsem rád , že za těch skoro třicet let, co nekouřím, protikuřácká osvěta pokročila natolik, že se nekouří ve vlaku, v nádražních halách, na poště, v tramvaji nebo třeba v čekárně u dětského lékaře. Tam všude jsem v době svého dětství kuřáky potkal.

Ale že je nahuleno v některé hospodě, to mi vůbec nevadí. Prostě si vybírám hospody, ve kterých se nekouří.

19 0
možnosti
JK

Jsem na tom podobně. A do kuřácké hospody jdu občas za kamarády dobrovolně. Oni vědí, že mi nemají foukat kouř do tváře a já toleruji, že si občas zapálí.

2 0
možnosti
JD

Já bych zakázala bůček, klobásy, špekáčky a vůbec všechny uzeniny a dále vše, co se dá grilovat..... :) Předpokládám, že pan ministr Němeček jí pouze zdravou stravu, nikdy negriluje žádné maso a vůbec se stravuje "absolutně" podle zásad správné výživy. Ale nevypadá na to, že, podle mě má poněkud nadváhu. Proto mi připadá poněkud zvláštní, že se tak stará o zdraví "některých" občanů.

11 0
možnosti
JT

Pro ty méně chápavé a pro pana Jakla. Normální je nekouřit. Normální je nezabíjet svým kouřením ty, kteří ten váš kouř musí dýchat. Jste bezohlední sobci a už brzy s tím budete muset skončit.

7 20
možnosti
Foto

Pro trolla Tomkovou, co kdybyste si přečetla článek? Co kdybyste se vyjadřovala k páně jaklovým argumentům? Takhle působíte pouze jako zbabělá trollka. To nemáte na víc?

17 0
možnosti
MC

Karma.R^ Ti nevychovaní regulují, protože chtějí z řádně vychovaných udělat nesvobodné, přičemž opět nastolují novou totalitu.

13 1
možnosti
KB

K20a83r18e74l 16B91o62č42e82k

30. 5. 2016 21:59

Řádně vychovaný celoživotní rebel, že? Komediante ;-D

1 5
možnosti
Foto

Ale plošný zákaz kouření ve veřejných prostorách je přece hygienickým předpisem?

2 3
možnosti
Foto

Je buzeračním předpisem, který se jen jako hygienický tváří. Doufám, že to nechcete srovnávat třeba s hrozbou salmonely.

9 0
možnosti
Foto

K25a45r73e57l 13C33a11c45h

30. 5. 2016 20:06

V diskusi tu zaznělo několik hlasů o svobodě podnikatelů, kteří si mají mít právo sami rozhodnout, co ve svém podniku atd. atd. Svoboda podnikatelů nikdy není a ani nikdy nebyla bez mantinelů. Když chci provozovat nějakou živnost pro jejíž povolení jsou stanoveny nějaké podmínky, musím je jako podnikatel dodržovat. Podléhá to také nějakému dohledu, který má právo ukládat pokuty, či dokonce nařídit uzavření provozovny za porušení těchto podmínek. Bude-li například v podmínkách provozování restaurační činnosti spojené s vyvářením a podáváním jídel uvedeno, že provoz musí být nekuřácký, musí podnikatel podmínce dostát, nebo přestat vařit. Může pak čepovat jen pivo, nalévat kořalku a k jídlu nabízet jen tlačenku s cibulí a nakládaný hermelín. Nevidím v tom žádnou šikanu podnikatelů. Je to úplně stejné, jako stanovení nějakých hygienických podmínek a standardů. Jde jen o to, kam až budou chtít naši zákonodárci jít. Když chci nějaký zákon shodit ze stolu, je nejlépe k tomu ve sněmovně prosadit tolik pozměňovacích návrhů, až se z toho stane paskvil. Pak se řekne, že to zase ta neschopná vláda odbyla a jen šikanuje podnikatele a je vymalováno.

6 10
možnosti
Foto

1) „Když chci provozovat nějakou živnost pro jejíž povolení jsou stanoveny nějaké podmínky, musím je jako podnikatel dodržovat.“

Existence zákonů není důvodem pro vymýšlení dalších zákonů.

..

2) „Je to úplně stejné, jako stanovení nějakých hygienických podmínek a standardů.“

Není. Dodržování hygienických podmínek si zákazník nemá jak zjistit; od toho je tu (když už si ho platíme) stát, aby dohlížel nad tím, není-li zákazník podváděn nedodržováním deklarovaného.

3 2
možnosti
MK

Dobře to řekl na DVTV Roman Vaněk. Diskutujeme o tom,co je ve spoustě států "západní evropy" normální...a má pravdu....

4 5
možnosti
RJ

R42a16d42e40k 79J65a88r41o22š

30. 5. 2016 19:06

Aha, to je ten človíček, co také říká:

"Bankrot hospod je mi fuk! Zákaz kouření je nutný, poslanci jsou populisti"

4 0
možnosti
Foto

uz ted existuje mnoho kluboven, hasicaren, fotbalovych kabin nebo garazi, ktere funguji jako hospody. za rok se jejich pocet zdvojnasobi. bohuzel nesplnuji hygienicke ani zivnostenske narizeni. na wc se chodi do krovi. ale lide jsou spokojeni. Takhle si to prejes zakonodarce? Přitvrzovat nelze do nekonečna. Pak vzniká ilegalita.

17 0
možnosti
RJ

R50a37d35e44k 60J52a34r59o41š

30. 5. 2016 18:55

Pokud vím, v Holandsku byl původně totální zákaz ve všech restauracích, kavárnách a barech. Jenže lidi se bouřili, spousta podniků krachla, takže to zpětně povolili v malých barech a kavárnách, kde obsluhuje pouze majitel.

3 1
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,00
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik