Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZV

hospody se zákazem kouření budou na vymření a tak se začnou tvořit soukromé kluby v kterých kouření bude povoleno. toto není cesta k omezení kouření

10 2
možnosti
JT

Už brzy budete mít vy, smradlaví kuřáci utrum.

0 5
možnosti
JN

J24o52s91e28f 94N28i81k46l

30. 5. 2016 17:57

....vláda a poslanci řeší zbytečné věci...tolik času a emocí v podstatě pro nic...nezbývá pak čas na řešní mnohen důležitější zákonů...Kocourkov...

9 0
možnosti
Foto

Vážený pane Jákle. Většinou s Vámi nesouhlasím, ale tentokrát ano. Na 100%.

Jsem zarputilý nekuřák, ale na druhou stranu svobodomyslný pták. Takže mi vadí každé přistřihování křidýlek.

Kdysi jsem na téma krachu českých hospůdek napsal blog.

welser.blog.idnes.cz/c/485820/konec-hospod.html

7 0
možnosti
RJ

R87a22d39e78k 39J17a73r83o15š

30. 5. 2016 17:16

Myslím, že jim jde zejména o volební preference. Zhlédli se v těch pár výzkumech, které říkají, že většina (cca dvě třetiny) národa je pro zákaz kouření v restauracích a bláhově si myslí (jak ČSSD i ANO), že jim to tam ti lidé při volbách z vděčnosti hodí..

4 0
možnosti
JL

Tak jsem si přečetl, že to chtějí podat znova a hned - už to snad i odsouhlasili na vládě.

0 0
možnosti
Foto

Že by demokracie spočívala v tom, že se hlasuje tak dlouho, až se nakonec odsouhlasí návrh zákona? :-/

2 0
možnosti
OB

David Forbelský na FB:

"Tak prý kuřákova svoboda v kuřácké hospodě končí u nekuřákova nosu. Končí tedy boxerova svoboda u nosu druhého chlapa v boxerských rukavicích? Tím, že si oba obléknout boxerky a vlezou mezi provazy dávají najevo, ze poučka o nosech neplatí. Stejně tak jako když někdo vleze do podobně vymezeného prostoru kuřácké restaurace. Stejně jako by byl za blba boxer, který by si stěžoval ze ho to bolí, jsou za blby ti, kteří si stěžují, že to v kuřáckých hospodách smrdí." ;-DR^

17 2
možnosti
Foto

A konečně co si myslet o člověku, který říká, že svoboda vaší pěsti končí u jeho nosu, když za vámi dolejzá a chtaje vás za ruku se vaší pěstí sám mlátí do nosu...

2 0
možnosti
Foto

K88a24r63e10l 42C89a33c82h

30. 5. 2016 15:50

Nevím jak byl ten tzv. protikuřácký zákon zpracován. Jsem polepšený kuřák. Nekouřím již 31 let. A mohu Vám říci, co mi vadí. Vadí mi, když v lyžařském areálu stojím ve frontě na lanovku a v chumlu lyžařů si někdo bezohledně zapálí cigaretu. Vadí mi, když mladý od vedle zastaví u našeho plotu, vystoupí z auta a hodí vajgla na zem. Pokud má prázdnou krabičku od cigár, tak odhodí i tu. Vadí mi, když jdu do restaurace na večeři a po příchodu domů musím veškeré oděvní svršky hodit do špinavého prádla, protože páchnou kouřem z cigaret. Uvítal bych nějaká pravidla, která by kuřáky donutila k ohleduplnosti vůči nekuřákům. Jim totiž žádná ohleduplnost není vlastní. Ta pravidla bych nedělal nijak drakonická. Do pivnic a náleven asi patří i nikotin a tráva. Podniky, které se však zaměřují na stolování, by měly být zásadně nekuřácké. Pak by měl člověk volbu. Chci-li klábosit s kamarády u piva a přitom pokuřovat, půjdu do pivnice, kde k jídlu dostanu max. tlačenku s cibulí, či utopence. Chci-li totéž a nečichat přitom kouř, musím si zajít do restaurace, kde je pivo daleko dražší, protože není hlavním artiklem. Odměnou za to mi však bude čisté ovzduší. Kuřák pak bude mít též svobodnou volbu. Když bude chtít obědvat, půjde do restaurace a tu svou neřest si na ten krátký čas odpustí. No a na svých 10 piv s cigárkem si zajde do pivnice.

6 3
možnosti
Foto

Jsem kuřák (i když naposledy jsem si v nějaké hospodě zapálil tuším někdy před rokem a pokud jsem od té doby navštívil kuřácký podnik, ). I mně by vadilo, kdybych stál v lyžařském areálu ve frontě na lanovku a v chumlu lyžařů si někdo bezohledně zapálil cigaretu. I mně vadí, když někdo zastaví u cizího plotu, vystoupí z auta a hodí vajgla na zem... To vše mluví o bezohlednosti výše uvedených kuřáků.

Nicméně:

Jestliže vám vadí, když jdete do restaurace na večeři a po příchodu domů musíte veškeré oděvní svršky hodit do špinavého prádla, protože páchnou kouřem z cigaret, je to jen a jen váš problém. O své svobodné vůli jdete do podniku, ačkoli předem víte, že vám budou páchnout šaty. Jestliže si v tomto případě stěžujete na kuřáky, musím vás považovat za kverulanta. Připomínáte mi člověka, který se vykoupe v močůvce, protože si chce zaplavat, a pak si stěžuje na to, že voda nebyla čistá; tak proč tam, properuna, skákal?! Je snad nesvéprávný?

Uvítal bych nějakou výchovu, která by lidi naučila slušnosti – jak kuřáky, kteří kouří u lanovky nebo na zastávce a kteří a odhazují vajgly kde je napadne, tak i nekuřáky, kteří si osobují právo rozhodovat o majetku druhých – v tomto případě diktovat podnikatelům své požadavky, ačkoli za něj nenesou podnikatelské riziko.

Vy totiž mylně spatřujete (v případě hospod) boj v rovině kuřák vs. nekuřák, ale takhle ten problém vůbec nestojí. Je to boj majitelů hospod se sobci a „dobrotrusy“, kteří jim ze sobeckých anebo naivně spasitelských důvodů hodlají diktovat, co smějí nebo nesmějí ve svých hospodách dělat. Nikoli v tomto případě kuřákům, nýbrž militantním nekuřákům – jak píšete – „žádná ohleduplnost není vlastní“.

Ono totiž vůbec nejde o to, abyste měl volbu. Na žádnou volbu nemáte „nezadatelné lidské právo“, žádná charta lidských práv nebo ústava vám žádné takové právo nezaručuje. O těch domnělých lidských právech jsem napsal (zatím svůj jediný) blogový článek:

http://pechar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=488832

9 0
možnosti
SN

:-).......Proč nezakáží prodej cigaret, tabáku a všeho co s tím souvisí? Jak jednoduché ! Němeček asi neví, že z krabičky nejlevnějších cigaret má stát 50 kč daně.Furt somruje o peníze, zřejmě by rád těch několik miliard oželel. Předpokládám, že jsou to desítky ! R^R^R^

17 0
možnosti
JV

Správně! Protože tady o ochranu zdraví vůbec nejde.

5 0
možnosti
MK

Svobodný výběr života končí tam, kde začíná zasahovat do svobodného výběru života druhého - chceš si zničit zdraví cigaretami, tak prosím, ale druhý nemá zájem si ten život ničit s tebou.

6 5
možnosti
VP

Jsou kuřácké restaurace a nekuřácké restaurace, já preferuji nekuřácké, ale proč bych měl zakazovat ty kuřácké?

Nejvýznamnější faktor při vzniku civilizačních chorob je stres ne cigára. Začal bych zákazem stresu.

14 0
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,00
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik