Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Možná nejde ani tak o likvidaci svobodného výběru, ale o posilování moci formou zavádění zákazů, příkazů a nařízení, které ať chceme nebo nechceme dřív nebo později každý z nás poruší a pak je trestatelný a snáze poslušný.

25 0
možnosti
IM

I50v90a95n 12M69i95n90á52ř

30. 5. 2016 13:39

Naprosto souhlasím s autorem ! Celoplošný zákaz kouření v restauracích, rozhodně nemá nic společného s cílenou ochranou zdraví společnosti ! Je pouze snahou, domácích socanů, neustále patolízalsky plnit stupňující se direktivy - nových marxistů z Bruselu ! Vystupňovat globálnost EU - do úplných absurdit ! Všude zavést uniformitu, bez jakýchkoli odchylek ! Jen tak je možné ovládat a sešněrovávat demokracii, stále účiněji ! Vůči občanským svobodám jsou právě - absolutní zákazy - tím NEJHORŠÍM SOCIALISTICKÝM SVINSTVEM ! Není sebemenší důvod, proč by kuřáci nemohli mít ve svém okolí pár hospůdek - kde je nikdo nebude vytlačovat na samý okraj společnosti !!! Jako obvykle dodávám .. jsem nekuřák.

32 0
možnosti
JT

Smí soukromý restauratér prodávat shnilé. prošlé, smradlavé jídlo ? Asi ne, protože musí dodržovat zákony. A stejné je to i s ovzduším v té hospodě. Proč by měl smět vytvářet zdraví škodlivé ovzduší pomocí smradlavých, bezohledných kuřáků ? Končíte kuřáci, končíte. Normální je nekouřit. Vy byste jistě rádi nekouřili ale jste slaboši.

2 25
možnosti
Foto

Vás někdo nutí do těch smradlavých hospod chodit? Smradlavé, shnilé a prošlé jídlo hospodský klidně prodávat může, ale každému příčetnému včas dojde, že to neprospěje jeho kšeftu. S kouřením to není vůbec takto jednoznačné. Poptávka, i když postupně zmenšující se, pořád po kuřáckých restauracích je. Hostinský, aby ho jeho podnik dobře živil, musí vyjít vstříc většině, ne fanatické paní Tomkové.

26 0
možnosti
JV

Karma, perfektně shrnuto! Ono už stačí to, že soukromý prostor restauratéra stát označil jako veřejný a teď ještě bude soukromníkovi diktovat, že tam nesmí umožnit kuřákovi kouřit cigarety, které s nehorázným ziskem (zdaněno dvakrát) prodává.

31 1
možnosti
  • Počet článků 447
  • Celková karma 36,00
  • Průměrná čtenost 4044x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik