Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Protiklimatickému šílenství stojí následujících sedm argumentů:

1. Po letech všemožných diskusí zůstává pochybné, že dochází koteplování Země.

2. I kdyby docházelo ke globálnímu oteplování, je pochybné, že příčinouje činnost člověka, resp. produkce oxidu uhličitého

3. I kdyby docházelo vlivem člověka k oteplování, je pochybné, že tytozměny jsou škodlivé a nikoliv ve svém souhrnu pozitivní

4. I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka a tyto změny bylyškodlivé, je vyloučené, že s tím lidstvo, aniž nad ním bude vládnout nějakýředitel Zeměkoule, může něco dělat.

5. I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka, tyto změny byly vurčitém rozsahu negativní a mohli bychom s tím něco dělat, tak je otázka, zdana světě nejsou důležitější problémy.

6. I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka a tyto změny bylyškodlivé, mohli a měli bychom s tím něco dělat, tak existují různé cesty, jakse dobrat k určitým cílům.

7. Ikdyby snad vypouštění oxidu uhličitého do atmosféry bylo v případě lidské civilizacevíce řiditelné než u sopek (jako že není), zůstává ryze individualistickýprotiargument. Proč mám boji sglobálním oteplováním zrovna já, bílý muž (žena), Evropan(ka) obětovat svůjblahobyt?

Zdroj: http://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=463886

5 2
možnosti
JN

No, ty bláho...není dobré věřit slepě všemu...ovšem ad 7...to je perla....srovnávat sopky s lidskou činností....to už chce být trochu fanatik...;-D

1 4
možnosti
JR

J43a16r87a 76R39a22n75k

28. 6. 2017 17:55

Moc se mi libi, jak ted vsichni pouzivate "americky klondyke - u Vas i s malym", ale pokud nesledujete denne, jak se zdejsi "klondyke" brani velkemu oranzovemu, prichazite o spoustu humoru:

https://twitter.com/Trump_Regrets

1 4
možnosti
MB

Zájem koncentrovaný..a zájem rozptýlený... zajímavé uvedení principů, jak se některá řešení či opatření prosazují.R^

Ano, i "globální klimatismus" je už obrovský byznys a nelze očekávat, že veškerá argumentace okolo toho je racionální. Už je na to existenčně napojeno tolik různých subjektů (od různých vědeckých pracovišť přes výrobce kdečeho až po neziskové ekologické organizace), že si musí, stůj co stůj, obhájit smysl svojí existence a přísun financí..

6 0
možnosti
JR

J76a41r68a 49R79a25n45k

28. 6. 2017 17:58

K autorovu titulku: ignorujete fakt, ze na to, co Trump ve svete dela, je tady hodne protestu a nekolik Statu z niceho nevystupuje:

Paris agreement: US states and mayors fight climate change after ...

http://www.independent.co.uk › News › World › Americas › US politics

Jun 17, 2017 - American governors and mayors are stepping up to fill a leadership void ... mayors fight climate change after Donald Trump pulls US out of deal. From coast to coast and beyond, American politicians are taking on ... The Independent US ... In the days after the President announced that the US would pull out ...

Robert Bulechek (@RobertBulechek) | Twitter

https://twitter.com/robertbulechek

State Legislators United for Climate Action – National Caucus of ... notices US states/mayors are fighting climate change after Trump pulls US from ... That definitely does not make America great again! ... Check out the ideas Tucson is .... It's time to act on climate change, Tucson officials say | Local

1 4
možnosti
IH

I98v74o 72H17e64b23e56l78k64a

28. 6. 2017 16:59

Rozhodně se nebudu tvářit jako odborník na klima. To tady rozhodně není nikdo. Ani autor blogu.

Jestli má Trump a autor pravdu, tak se Trumpovi povedlo ušetřit pár drobných, cca 300 mld.

Ale jestli Trump a autor nemá pravdu a oteplování vážně postupuje, tak způsobené škody budeme počítat ne v miliardách dolarů, ale v bilionech nebo trilionech. A to mě připadne jako dost velký rozdíl, abych jen tak bez dalšího vsadil na Trumpa proti globálnímu oteplování.

5 9
možnosti
Foto

Nikdo, žádný vědec na celém světě neprokázal, že lidská činnost může do roku 2100 zvýšit teplotu o dva stupně a že to bude mít nepříznivé dopady. Je, ale vědci prokázáno, že pokud nárust kyslinčníku uhličitého ( CO2) do roku 2 100 stoupnul z dnešních 0,04 procent na 0,08 procent a i kdyby teploty vzrostly o 3 stupně celzia, znamenalo by to, že vyšší teploty by vedly k vyšší produkci rostlin, ústup pouští a rozvoj civilizací. Prostě orgány OSN lžou, jako v případě, kdy Mezivládní panel pro klimatické změny zveřejnil graf ve tvaru hokejky, který ukazoval proudký vzrůst teplot a roztátí ledovce v Himalájích do roku 2035. Ukázalo se později, že je to podvod a předseda této organizace se pod tíhou důkazů k tomuto podvodu doznal.

7 3
možnosti
VJ

Někdo to jednou zastaví. Proč ne Donald?

2 2
možnosti
JR

J65a17r60a 92R22a10n18k

28. 6. 2017 17:59

Protoze uz nebude:-)R^

1 1
možnosti
Foto

Trump správně poukázal na to, že tato dohoda bude stát USA 300 miliard a dojde ke ztrátě milionu pracovních míst a sníží se příjem pro rodinu na 7 000 dolarů ročně. USA bude zakázat používat k výrobě energií uhlí a na stranu druhou bylo poveleno Indii a Číně vybudovat stovky uhelných elektráren.

I kdyby byla dohoda všemi plně dodržena,zredukovala by teplotu v roce 2100 jen o 0,2 °C, Kolem údajného oteplování je plno lží a mýtu. Masmedia ukazují, jak v Artkidě tají ledovce, jak se kusy ledu hroutí do moře, ale už neřeknou, že se to děje stále, co existuje Arktida, a že se to děje v létě a v zimě opět ledovce narostou. Prostě je třeba lid udržovat ve strachu, aby se soutředil na to, co není problémem a nevšímal si moc toho, co je opravdu problém pro svět a Evropu.

7 2
možnosti
JR

J81a66r97a 66R59a29n70k

28. 6. 2017 18:03

Az se Donikovi zacne potapet Mar-a-Lago - prezidentem uz nebude, takze je to asi jedno:-)

http://time.com/4788455/trump-mar-a-lago-sinkhole/

0 2
možnosti
JH

Je to tak, já vůbec neupírám právo někoho za něco nebo proti něčemu bojovat, ale upírám jim právo si nechat tuto činnost platit z veřejných rozpočtů a to se netýká jen klimatických alarmistů, ale alarmistů komplexně. Nechť si klidně existují, nechť si klidně demonstrují, ale daňový poplatník to nesmí nikterak poznat. Ať dostávají dary a příspěvky od soukromých osob, od osob s nimi názorově spřízněných. Ono se to demonstruje, když to ostatní povinně platí. Chtěl bych vidět ty aktivisty, příkladně v Bílině, když by jim jejich guru řekl: "Zítra jdeme udělat bo....l do Bíliny, každý, kdo se chce zúčastnit, zaplatí 500 Kč". Mají to být občanské spolky, ať jsou, ale ať je občané platí dobrovolně.

6 0
možnosti
ZH

;-D

Trumpeta to může vyřešit jako North Carolina, zákonem zakáže stoupání hladiny oceánu. Možna by stačil i dekret. ;-D;-D;-D

3 7
možnosti
PV

P94a37v77e17l 39V74é24b91r

28. 6. 2017 16:58

Horší než trumpeta je Hlásný trouba...

4 1
možnosti
MM

Považuji váš článek za zcela nesmyslný!Rv

9 12
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 35,69
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik