Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Toho bych se nenadál, že se bývalý Klausův lokaj bude zastávat špinavých praktik v EU. :-/

0 0
možnosti
Foto

J52i59ř52í 34L59i70b97e97r

27. 3. 2018 12:21

Vždyť vždycky nejvíc škody udělají "dobroserové" a sociální inženýři. Karma R^

0 0
možnosti

J94a86n 90H80a37j43e53k

3. 2. 2018 10:12

Tady jste pane Jakle narazil :). V práci tomu říkáme pohled odborníka, co dlouho (nikdy) nebyl v terénu. Chápu váš argument, že to výrobce dělá v dobré víře a může se najít takový, který to tak opravdu dělá. Vaří-li však pivovar pivo Jakláka desítku, jeho největším zájmem je, aby chutnal za všech okolností a všude stejně a dobře. Jak píše pan Paulíček, pivovar může udělat Jaklák Hornolhoťák a to může být speciál právě pro Horní Lhotu, ale v žádném případě to nesmí být stará dobrá desítka. Ač to rozhodnutí může(?) být myšleno sebelépe, lidé si mohou říct, pivovar z nás dělá blbce a obrátí se k jiné značce. Není nic jednoduššího, než si založit vlastní pivovar a zkusit to.

Ale, pokud jsem to dobře pochopil, nás se týká zřejmě jiný problém. Tím je identické balení čokolády s jiným složením drahých kakaových bobů, identické tričko s rozdílnou gramáží bavlny, identický prací prášek s jinou účinností, identický jogurt s jiným poměrem smetany... pro západní a východní trhy v přepočtu za stejné, nebo i vyšší ceny. Zde si výrobce jistě nedělal průzkum trhu, jak a co zákazníkům vyhovuje, či chutná, ale je zde sledován pouze jeden jasný cíl. A myslím si, že toto rozhodně v pořádku není Rv

6 0
možnosti

Sice nesourodě mícháte sypání (to jest množství nebo kvalita sladu) s chmelením, ale budiž.

Pustí-li se úřady do nesmyslné buzerace, pak mohu pivo přestat prodávat veřejně, ukončím živnost a otevřu si například soukromý klub, do kterého budou chodit příznivci mého piva. A budu před úřady žít ze skromného pronájmu mých soukromých prostor pro účely činností klubu. A přebytky piva budu směňovat se sousedy za různé služby, jako třeba přístavek pro klubovní činnost. Takže starosta může nakonec okrouhat, protože hospody začnou brát místo mého dobrého piva euromočku z nějakého velkého pivovaru, kterou zmlsaní místní nebudou chtít pít, načež zkrachují vesnické hospody.

Vesničtí nakonec svého uspokojení dojdou, jen stát holt nedostane daně, které by mohl získat, pokud by to nepřeháněl s buzerací. FYI, jsme stále u pivovaru ve stodole s kapacitou pro dvě vesnice. A takových vesnic je... :-)

0 0
možnosti

Měl byste pravdu, kdyby......

- kdyby se jednalo je o chuť a ne nutriční hodnotu

- kdyby ti Horňáci opravdu chtěli méně hořké pivo

- kdyby bylo pivo jediným nápojem.

Ale to Vy dobře víte. Jenže prezidenti a jejich mluvčí (oficiální či neoficiální) ví všechno jinak a nejlíp. Jak všichni vědí.

2 1
možnosti
Foto

To se ale rozumí samo sebou. Taková jsou přece jejich práva a povinnosti.

0 0
možnosti

Řekl bych, že takto by to v realitě nefungovalo. Ono je skutečně špatně, pokud máte rozlišnou kvalitu téhož výrobku, takže řešením by bylo vytvořit dvě různé značky piva a odlišit je - např. Hornodolňák a Dolnodolňák, přičemž by se lišily recepturou. A Dolnodolňák by byl jako kvalitnější lehce dražší, třeba o korunu. Každá vesnice by měla své pivo podle své chuti, kvalitnější by bylo dražší, a aby někdo nenadával, mohli by nabízet v obou vesnicích obě piva, ať si každý vybere. A je to, vše transparentní...

6 0
možnosti

J40a24n 31P56a23l54l30a77s

2. 2. 2018 23:37

S Vaším modelem nemám problém, ale realita je trochu jinde. Před pár lety jsem si na služebce v Německu koupil k rychlé studené večeři luncheon meat (lančmít) značky Tulip. Ačkoli běžně tento typ stravy nevyhledávám, byl jsem docela spokojen. O něco později jsem vizuálně tutéž konzervu koupil u nás, byla v přepočtu DRAŽŠÍ a část obsahu byla nahrazena kuřecím separátem.

A o tom to je. Kdyby byla levnější, zpozorněl bych a přečetl si složení.

2 0
možnosti

umělý jen vyloženě vysněný hypotetický příklad.........ale silně manipulativní.....

0 3
možnosti

Jak jinak od prezidentských mafií?

1 3
možnosti

Zásadní je tvrzení, že někde jsou spokojení. Pokud míru spokojenosti měříte podle prodané produkce, tak si myslím, že je to jenom účelový výklad. Další věc je předpoklad, že vyšší cena bude znamenat menší odbyt a tím i menší zisky. Tak tohle myšlení je podle mě naprosto zhoubné a v ČR velice rozšířené, ukazuje mimo jiné na nízké sebevědomí a neschopnost. V neposlední řadě je to podvod na zákazníkovi, když výrobce prodává jeden produkt v různé kvalitě, vím, v ČR velice oblíbený podvod, ale proč ho někdo ještě veřejně podporuje asi nikdy nepochopím.

0 1
možnosti
Foto

V Polsku a v Rusku piva alkoholizují. Jsou na ně moc slabá.

0 0
možnosti

Málokdy s panem Jaklem souhlasím, ale toto je naprosto přesné. Thumb up! Tato pseudokauze má sloužit jen k odvrácení pozornosti od skutečných problémů.

4 0
možnosti
Foto

Jedna velká americká počítačová firma kdysi vyvinula a vyrábělá skvělou řádkovou tiskárnu 1200 lpm.

Ale protože trh chtěl i méně výkonné a levnější systémy a k těmto systémům nešlo z obchodních důvodů tuto rychlou tiskárnu dodávat, museli za velké peníze tuto tiskárnu modifikovat, aby měla jen 600 lpm.

Výroba té modifikované tiskárny byla sice dražší, ale musela se prodávat levněji.

0 0
možnosti

Ehm, videl a hlavne slysel jste ten stroj o kterem pisete vubec nekdy?

1 0
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 35,99
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik