Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Většina lidí pracuje podle toho, jak jsou nastavení všichni jako celek - pekař chce mít otevřeno, když jdou lidi do práce, ne o hodinu později. Stejně tak kamelot. Odpoledne zase v obchodech chcete zvládnout největší nápor lidí, když jdou z práce - ne o hodinu později. Stejně je to v dopravě, řidiči autobusů a vlaků prostě nemůžou jet o hodinu později, než všichni ostatní potřebují.

Jediné reálné řešení je čas posunout všem. To jediné dává všem jistotu a řád, podle kterých se mohou zařídit. Samozřejmě druhou možností je neposouvat nic a zvyknout si na život půl roku v noci.:-)

1 0
možnosti
Foto

Moji prarodiče ani rodiče si na to nestěžovali. Protože na to byli zvyklí od malička.

3 0
možnosti
Foto

Tak tentokrat nemožu souhlasit. Tzv. letni čas ma svuj smysl. Nechci, aby v letě slunko podle toho našeho "spravneho" času vychazelo už v 3 rano. Raději mám tuto umělou konstrukci, kdy tedy vyjde "až"ve 4 rano, zato večer mam v letě raději, když je světlo o hodinu déle. Ja jsem sova, mi se to libi. A titulek je jen propaganda. Misto Vitejte v Bělorusku by se dalo použit Vitejte ve Finsku, nebo Vitejte v Jihoafricke republice. Kdybych psal podobny text, tak bych využil stejně emotyvni tytulek "Nechci v Česku v letě stejny čas jako v Gabunu nebo Čadu" ;-D

10 0
možnosti
Foto

I39v81a43n 16M85a98r37e42k

26. 3. 2018 18:47

V tom případě by to p. Ladislave, by to pro úplnou dokonalost chtělo zavést ještě jarní a podzimní čas . 8-o

0 0
možnosti
MK

Toto posouvání času mi opravdu vadí, protože narušuje moje biologické hodiny. Avšak kdyby o tomto bylo referendum, hlasoval bych pro zachování současného stavu. Obávám se totiž toho, že by mohl být trvale ponechán letní čas a v zimě by se rozednívalo až skoro v 9 hodin a to by mi vadilo ještě více.

1 0
možnosti
Foto

Letní čas opravdu nic nepřináší. Den má stále 24 hodin. Akorát jeden den v roce to jsou 23 hodiny a jeden den v roce 25 hodin. Zbytečný bordel.

12 2
možnosti
Foto

posunování času je zbytečné-ušetří se tím minimum a mnohým lidem to dělá zdravotní problémy:-(

4 1
možnosti
PS

Zklamu Vás a další - úspory nebyly, nejsou a nebudou. Již v roce 1930 J.I.Perelman, astronom, prokázal, že se neuspoří natáčením hodin ani gram petroleje, ani gram svíčky, ani jedna kW elektřiny. Lhali nám, dokonale. Mám ze Státního archívu kopie podkladů, které šli do vlády s.Štrougala v roce 1978. V nich odborníci uvádějí, že se úspor el. energie nedosáhne. Jen se lidé udřou na akcích "Z" (brigády), na stavbách domků a chatek.

0 0
možnosti
DB

jako vždy jen článek plný emocí, obviňování a podobných rétorických zbraní. A nikde žádná argumentace. Jen manipulace a jen zlo.

Nikde žádná argumentace k věci.

Mne mnohem více vadí, že je povinný začátek výuky pro dospívající v osm nula nula, i když se již dlouho ví, že tito dospívající potřebují déle spát, protože večer nemohou usnout a je to dáno chemickými procesy dospívání v mozku.........co je skutečně brutální, je že děti z učňákú musí vstávat v pět nebo ve čtyři ráno, když mají praxi od šesti a nemají žádní časové vhodnější spojení jak se dostat z vesnice do okresního městečka.............to je katastrofa.........a nikdo s tím nic nedělá, i když jsem o tom psal již před více než 15 lety.............

naše neúcta vůči studentům vůči dospívajícím je obrovská.a tam byste milý pane Jakle měl něco dělat a nemlátit jen slámu..........ale co..... IVK přece nikdy nedělal nic jiného než že mlátil slámu že? a VK také , že?

2 10
možnosti

J92a38k81u56b 69Š62o61l63c

26. 3. 2018 15:26

"A nikdo s tím nic nedělám i když jsem o tom psal již před více než 15 lety". To je vtipné. Ale jinak máte pravdu.

2 0
možnosti

J45a21k48u33b 56Š42o79l38c

26. 3. 2018 15:11

On neexistuje ani ten středoevropský čas. Proč by mělo platit, že 12 hodin je ve chvíli, kdy je slunce nejvýše? Hodiny jsou pouze pomůcka pro lidi a nejlogičtější je, aby se řídily názorem většiny.

2 0
možnosti
PS

To jste logiku hodil úplně někam jinam. Vesmír Vám a všem na Zemi každý den předvádí, že poledne (na hodinách 12.00 hodin) je v době, kdy je nejkratší stín. 12 hodin je uprostřed hodin, nevšimnul jste si toho? Několik staletí takto naši skvělí předci žili a tvořili, na nějaký nesmysl zvaný "letní čas" ani nepomysleli. Až v min, století se lidé ve vedení států začali protivit přírodě a jejímu běhu. Obrací se takový nesmysl proti zdraví lidí. Nevěříte? Viz:

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/331959-po-zavedeni-letniho-casu-pribyva-o-ctvrtinu-vic-infarktu-zjistila-studie.html

0 0
možnosti

J72a60k35u76b 54Š22o81l13c

26. 3. 2018 14:43

Proti letnímu času je tak málo lidí, že se zdá, že jeho zrušení v Bruselu prohlasují. Myslíte, že z Bruselu může přijít něco dobrého?

2 0
možnosti
PS

Uvedu Vás do reality:

Když Vy budete předsedou komise pro "letní čas" a já jejím členem, nikdy NE-zrušíme LČ, že? Protože by zrušili i "naši" komisi a co potom v Bruselu budeme dělat? Rekvalifikujeme se na pokrývače či zedníky? Generální sekretariát již nyní čítá 4 000 (slovy: čtyřitisíce) úředníků a rok od roku roste, bobtná! Tam již pro nás není místo a tak budeme do roku 2029 (rok odchodu do zaslouženého důchodu) trpělivě dotazovat vlády států EU,jaké problému s LČ mají a přesvědčovat je skrytě, aby LČ neustále vládním nařízením svým občanům nařizovali. U nás se tak děje od roku 1979 nepřetržitě na základě zákona č. 54/1946 Sb.! Všímáte si roku, kdy byl zákon přijat? I s. Štrougal použil "kapitalistického" zákona, který přijalo demokraticky zvolené Národní shromáždění ČSR. Absurdistán jako hrom, stejně jako diskutovaný "letní čas"...

0 0
možnosti
PV

Uz jste jen zapomel zminit, ze proti posunu casu bojoval sam velky VK uz za hlubokyho bolsevika, aby to melo ten spravny argumentacni podton ;-D.

0 3
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 36,16
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik