Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P11e53t49r 94S75k62á19c35e14l

30. 11. 2018 0:07

Souhlas, pane Jakle. V jiné diskuzi jsem psal, že by se polní válka měla přenést na pole diplomatů. A ty máme velice šikovné, pokud je USA nemá, nebo nechce mít.

2 0
možnosti
MP

Rv!!Chováte se stále stejně jako hlásná trouba svého finančního mocipána Klause Václava

0 4
možnosti
BV

Američané do Afganistánu vtrhli v rozporu s mezinárodním právem. Byla to trestná akce za ůtok letadly, který provedla skupina saudských občanů. Byl uváděn cíl zničit Al-Kajdu, kterou nyní USA v Sýrii a Sůdánu podporuje a to dokonce přímou vojenskou/leteckou podporou bojových akcí Al-Kajdy. Tak za co tam naši vojáci umírají?

3 0
možnosti
OP

Afghanistan je přesycen nerostným bohatstvím a takové zdroje se neopouštějí, ty se zuby nehty dobývají, mrtvoly, nemrtvoly

2 0
možnosti
JK

J93i54r53k41a 37K30o88r60n

29. 11. 2018 18:40

Měl byste kapku omezit to pivo, občane:-)

2 1
možnosti
Foto

proč?

Pivo dělá pěkná těla... ;-D

1 0
možnosti
JL

Pane Jakl perfekni nadpis. I ja osobne bych byl pro skonceni misi v Afganistanu. Jenze...

Situace je presne stejna, jako situace v Iraku asi 12 let zpatky. Po zniceni Husejnovy diktatury a snahy vytvoreni demokratickeho statu, Obamova administrativa nasledovala prani mistnich vladnich cinitelu o stazeni americkych vojsk a jejich spojencu, z uzemi Iraku. Stalo se. Zde staci pripomenout vzniku ISIS a jejich radeni v tomto vakuum sil. Iracka vlada nemela silu celit teto organizaci. Kratce, trvalo dlouho nez se svet aspon castecne vyporadal s touto silou.

Toto scenario muze nastat take v Afganistanu. Zdejsi americka vojenska sila cita asi 5000 vojaku. Spojenci, tedy i vojaci CR, jsou zde soucasti NATO s ukolem chranit vycvik mistni milice a armady. Ta je take zde pro ochranu civilistu z ruznych zemi, budujici infrakstrukturu Afganistanu. Skolstvi, nemocnice, cesty a dalsi dulezite objekty. Vladni cinitele, voleni svobodnymi volbami, chteji udrzet tuto pomoc. Taliban napada vse, co je v rozporu s Koranem. Nabizenou ruku ke spolecne vystavbe Afganistanu nechteji z nabozenskych pricin prijmout. (ukazka podobnosti s ISIS).

Toto je kratka ukazka, proc jsou jednotky NATO s americkou jednotkou stale v teto zemi. Odchodem pred dokoncenim vycviku mistnich, je neprijatelne.

Neuvazenost diskuteru je pochopitelna. Kritika z neznalosti je viditelna. Zde chybi prima diskuze a vysvetleni vlady direktne k obcanum. Ale to je pri dnesni situaci ve state nemozne. Diskuze na tema viny ci neviny premiera je dulezitejsi prece, nez nase domluvena spoluprace s okolnim svetem.

1 0
možnosti
LT

L14u69d57ě68k 64T69o49n81d39r

29. 11. 2018 18:31

"Odchod pred dokoncenim vycviku mistnich, je neprijatelne..."

Afghanistán je muslimská země, jejíž současná prozápadní vláda nechala vložit přímo do afghánské ústavy, že všechny záklony musí být v souladu i slámským právem Šaríja.... Taliban je pouze tou extrémní, nejkonzervativnější verzí islámu. Islámu, který vyznávají všichni Afghánci a jemuž se chtějí podřídit jak v zákonech, tak ve způsobu života.

Takže koho a v čem vlastně chcete v Afghanistánu cvičit?Umírněné muslimy proti těm ortodoxním ? A pak můžeme v klidu odejít?

1 0
možnosti
Foto

Každá státní armáda by měla mít zákaz zasahovat mimo území svého zřizovatele.

2 1
možnosti
Foto

Takže Taliban neprovedl žádnou teroristickou akci ani jí nesponzoroval. Zřejmě se ani nepodílí na výcviku a podpoře teroristů a terorismu.

Nejspíš to bude humanitární organizace.

A je určitě lépe řešit důsledky jednotlivých teroristických činů každý doma na svém území, než jít ke zdroji..... to se bude hodit i u řešení invaze imigrantů. :-/

5 3
možnosti
LT

L89u15d98ě81k 64T25o43n53d37r

29. 11. 2018 18:39

Zdrojem terorismu je i Saudská Arábie, ze které pocházeli teroté 11. září, teroristická organizace Al kaida, kterou importovali do Afghanistánu na boj s Rusy. Ze Saudské Arábie je i ztělesnění islámského terorosmu - Usama bin Ládin... a přesto se Saudskou Arábií neválčíme, nevyhlásili jsme jim ani ekonomické sankce, naopak jsou to naši největší spojenci... i když saudský princ nechává své odpůrce rosekat a rozpustit v kyselině. Pořád jsou Saudové "naši bratři".

To je obyčejné sprosté pokrytectví. Ale v politice je to běžné. A my tomu tleskáme.

3 0
možnosti
DR

Abych nezapomněl po blogersku. Zasloužená karma. R^

5 1
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 35,84
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik