Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já bych ještě dodal, že se změnila kultura pití čepovaného piva. Styl dát si patnáct kousků, pár rumů a jít domů smrdět naštěstí praktikuje čím dál méně lidí.Mladá generace preferuje pití piva v mnohem hezčím prostředí a s možností se k tomu třeba slušně najíst.... Já rozhodně nostalgií po špinavejch putikách plnejch mastného dehtu z nikotinu netrpím...

0 0
možnosti
Foto

Nějak jsem nepochopil podstatu obrození, ke kterému vyzýváte(?).

To máte těžký, jak se k něčemu připojit, když to něco je špatně? Ano, špatně, chybně, mylně, neznale či jak jinak nazvat to jakoby podstatné v tomto textu. Tvrdíte totiž, že: "Takže takový Josef Dobrovský žádný ležák znát nemohl." a dokonce i "Do začátku dvacátého století tak u nás nepřežil ani v jednom z mnoha set pivovarů alespoň některý ze stylů, které pil třeba Karel Hynek Mácha.", ale to je velký omyl, nedostatek a neznalost.

Zcela opomíjíte historicky první, dlouho užívaný způsob kvašení a sice spontánní kvašení, které se užívá dodnes. Pravdu nemáte ani s ležákem, protože spodně kvašená piva nejsou v naší kotlině výdobytek posledních let, dokonce ani století. Spodně kvašené pivo bylo u nás dost známé už v 15. století, dokonce bylo dodáváno na dvůr císaře Fridricha III.

Máte pravdu, konzument piva by měl o moku něco vědět.

Jenže by měl znát pravdu.

1 0
možnosti
Foto

Ano, ústup do undergroundu může naší pivní společnost zachránit a navíc jí dodat pel spiklenectví a vzpoury, což posílí tu pospolitost:-).

1 0
možnosti

S "národním obrozením" piva pane Hájek opatrně ! Můžete se dostat do hledáčku

BIS...

0 0
možnosti

..je to možné, ale nic se nemá s tou obrodou přehánět, bo jak media avizovala, nejvíce nehod pod vlivem alkoholu je na Plzeňsku a Moravě...

0 0
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 34,52
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik