Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J83a61n 79Š74p31a82t51n46ý

6. 3. 2019 10:03

Nejsem si jist, jestli opravdu pozaduji mit nárok adoptovat, spise bych řekl, ze chteji mit nárok na moznost adoptovat. To je podle me obrovsky rozdil. Pak by byli na urovni heteraku a tedy by museli projit stejnym martyriem jako vy.

7 0
možnosti
JK

Ale pořád jen o těch dospělých. Co ty děti ? Dítě snad tuší, co bude za rok, dva? Má ponětí, co všechno ho v životě čeká, aby naprosto vědomě a DOBROVOLNĚ chtělo mít za rodiče homopár ?

1 1
možnosti
JJ

Dobře a proč se nám tvrdí, že děti z dětských domovů nikdo nechce a tak je adoptují cizinci?

1 0
možnosti
SN

Protože to je takkové krásně novinářské klišé. Navíc jde hlavně o adopci dětí partnera (tedy většinou partnerky). Takových rodin jsou u nás stovky, možná dokonce tisíce - a víte co?

V podstatě jsou všem úplně ukradené...

Hlavně že se společnost může poplácat po rameni, jak jsme úžasně slušní a jak ty nebohé dětičky z dětských domovů bráníme před těmi teplými zvrhlíky...

3 0
možnosti
ŘK

Souhlas a karma R^.

Navíc si myslím, že argumentace lepším životem dítěte v homosexuální rodině než v ústavu je jen naivní představa. Protože jakmile by se uzákonila možnost adobce děti homosexuálními páry, tak minimálně movitější gay páry budou preferovat spíš "pronájem" dělohy tedy náhradní mateřství. A v případě lesbických páru to bude jednodušší a bude stačit pouze dárce spermatu na inseminaci. A děti v ústavech ostrouhají :-/Rv

6 1
možnosti

J72a91n 16Š45p43a26t18n29ý

6. 3. 2019 10:05

jo jo, kdezto movitejsi heteraci preferuji deti z ustavu .... to vite, ze jo

2 1
možnosti
TM

T94o22m31á14š 21M51i29k

5. 3. 2019 23:28

Tohle je kočkopes, píšu o kočce (možnost adoptovat dítě není nárokem) a zamíchám do toho psa (homosexuálové chtějí mít možnost adoptovat děti). Fakt článek k věci...nestačilo by napsat homosexuál fuj? Taky byste měl plno stoupenců a bez přemýšlení jak skloubit dvě odlišná témata.

3 11
možnosti
MP

Přesně tak. Ten problém s adopcí dětí homosexuály není, v tom, že na to někdo má nebo nemá nárok, ale v tom, že je to někomu zakázáno. Tedy pokud se nepletu, problematiku podrobně nesluduju. Možná to někomu přijde jako totéž, ale zcela jistě není. Současný stav vede, mimo jiné, ke zbytečným komplikacím, které nejsou v zájmu dětí, které stejně už se dvěma rodiči stejného pohlaví žíjí. Zádrhel je, že kolem této problematiky je spousta křiku a vášní ze všech stran a racionální přístup s nadhledem se v tom ztrácí :(

2 1
možnosti
KL

a mne se libi jak jste to napsal. takova pultovka, akorat by to melo byt bez moznosti vyberu, proste prijde par a dostane dite, ktere je prave na rade.

0 1
možnosti
OP

Když si sama položím otázku, zda bych jako dítě dala přednost výchově v ústavu nebo homosexuálním párem. volila bych ústav .

Jako děcko jsem se líbila jakémusi pediatrovi peďákovi, byl mi odporný a dávala jsem mu to najevo. Dospělí mi vyčítali, jak se chovám k hodnému panu doktorovi. Podobný se mi jeví i benevolentní přístup mnoha lidí k nárokům homosexuálů na adopci dětí - k dětem totálně bezcitný.

14 3
možnosti
Foto

Já bych vám ho i přál.

0 3
možnosti
ZS

Sám jste napsal, že při adopci by se měl sledovat v první řadě zájem dítěte. Je opravdu homosexuální orientace potenciálních nových rodičů vždy a za všech okolností proti tomuto zájmu, aby museli být takoví lidé předem vyloučeni?

5 2
možnosti
SN

Ne není. To jen, že někteří spravedliví s náramně bujnou představivostí spíš přemýšlejí o ložnici než o kuchyni a obýváku. :-)

8 1
možnosti
Foto

Nárok? Zanechme slovíčkaření s negativní konotací.

Myslím si, že by se jim v adopci nemělo bránit.

6 9
možnosti
OF

A kdo jim v adopci brání ?

1 0
možnosti
SN

Hm. Ono jde hlavně o adopci dětí partnera - tedy samozřejmě většinou partnerky. Lesbických párů s dětmi jsou v ČR stovky, možná dokonce tisíce.

Rv

Jenže to homofobům jaksi nedochází. Ti se rochňají ve své počestnosti - a možná často i ve vlastní popírané a potlačované homosexualitě.

4 22
možnosti
OF

Proč nás urážíte ? Urážím já vás ? Autor pochopitelně komentuje jiný typ adopce.

4 0
možnosti

Jinymi slovy, jak okecat, ze se mi ty hnusny bukvice hnusi. Je docela sranda cist podobne clanky, kdy se homofob snazi neznit jako homofob.

Pro dite je mnohem dulezitejsi aby melo rodinu a nemusi se resit zda je tepla ci hetero. Souhlasim s tim, ze hetero je lepsi, tudiz by to mel byt jeden z faktoru. Bilych nemluvnat je pomalu a tady by skutecne nemely mit homosexualove narok. Ale u starsich ci cikanat, proc ne?

2 10
možnosti
JC

J21i44r83i 33C87e64e

5. 3. 2019 22:13

Rodina je táta a máma, biologičtí rodiče...

Sociální konstrukty stejnopohlavních párů, kibucy, trockistické buňky, ani autonomní kolektivy ve squatech rodinou nejsou.

10 2
možnosti
  • Počet článků 443
  • Celková karma 34,74
  • Průměrná čtenost 4080x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik