Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jsem si tento rok ještě užíval počátek letního času a žádný škodlivý účinek jsem na sobě neznamenal.

0 0
možnosti
Foto

Kdo by to kdy byl řekl, pane Jakle, že velká část obyvatelstva zhloupne tak, že bude třeba veřejně blogovat o jasných fyzikálních nebo matematických samozřejmostech. Že se najdou tací, i v hlavních médiích, kteří budou lidem dávat anketu, zda si myslí, že a) 2 + 2 = 4, b) 2 + 2 = 7.

Já jsem na stejnou notu jako vy psal sem jen jednou - https://gruber.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685161 - ale nejspíše to pořád nestačí. :-)

0 0
možnosti
PS

Den má a bude vždy mít 24 hodin. Pokud zkrátíte čas spánku a odpočinku o hodinu, nastavíte cestu nemocím. A potom vám bude houby platné jako "delší" odpoledne. Strávíte je po ambulancích, lázních, apod. Je to každého volba, máte právo na tyto informace, ale taky odpovědnost, jak s nimi naložíte. Zdravého rozumu je nám třeba.

0 0
možnosti
DT

Naprostý souhlas R^

1 0
možnosti
Foto

Naprostý nesouhlas. Snad bych souhlasil jen s tím, že název "zimní čas" je pitomina. Je mi jedno, jestli ráno svítí slunce nebo ne, ale že v zimě je tma už ve čtyři hodiny nikomu dobře nedělá. Aneb letní čas je jediné rozumné východisko. Když už bude končit střídání. A čas je jen dohoda lidí, aby vůbec mohli existovat. A je to s ním jako jízdou vpravo - což byl jev do protektorátu nevídaný a nepřirozený.

3 3
možnosti
PS

P60e36t44r 53S23k87á62c39e33l

30. 3. 2019 21:06

Nic proti Vašemu názoru, ale pokud je v zimě ve čtyři odpoledne již tma, jde o přírodní úkaz a tisíciletí se tomuto naši předkové vždy dokázali přizpůsobit. Prostě odpočívali. Tma opravdu dělá dobře lidem, netvrďte opak. Naši předkové ještě v 19. století spali v průměru 9 až 11 hodin a co všechno dokázali. Například 1.1.1849, tedy před 170 lety, vyjel první vlak z Brna do České Třebové. Předtím zprovoznili dráhu z Vídně do Břeclavi a dál. My dnes s "letním časem" nedokážeme ani tratě pořádně udržovat a rušíme lokální dráhy! A ani takových úspěchů a výročí od našich pedků nevzpomínáme v ČT, v novinách a rozhlasu. Kam jsme došli...?

0 0
možnosti
Foto

Tak vlád se pletly už do zavedení časových pásem.

0 0
možnosti

Jednoznačný souhlas.

2 0
možnosti
LC

Jak to dopadne je mně už naprosto jedno. Jen si myslím, že střídání času (letní/zimní) alespoň částečně suplovalo chování člověka, který se dříve řídil přírodou a nikoli hodinkami. Pevně daný začátek a konec pracovní doby bez ohledu na světelné podmínky, práce na směny, to přece není přirozené. (Za všechno může Edison.) Podle mě, je zdravotní argument, užívaný odpůrci střídání času, naopak argumentem zastánců střídání.

4 0
možnosti
PS

P71e55t33r 87S87k95á43c40e59l

30. 3. 2019 21:24

"Pevně daný začátek pracovní doby"..... asi jste si nevšiml, že od roku 1990 si může každý svobodný občan vstávat a ulehat jak a kdy chce. Začátek doby je daný dohodou se zaměstnavatelem, kterou každý svobodně potvrzuje a dodržuje. Pro zrušení nesmyslu především nahrávají hrůzy, co se děje od března do října u každé mateřské školky a u ZŠ (družiny), kdy rodiče vozí svoje potomky již od 6.00 hod. do škol. Tzn. děti od tří let musí, ano musí vstávat již po 4.00 hod. přírodou nabízeného času. Takto brzy naši předkové vstávali k domácím zvířatům, k pekařským pecím, na poštu. Tedy jen některé profese, jejich děti školou povinné již vůbec ne. Přitom máme plnou pusu starostí o našich potomcích, jak je máme rádi, přitom jim ničíme zdravý vývoj.

Dále pro Vás a dva plusující - doplňte informace a uveďte odkaz na hodnověrný výzkum, prokazující kladný účinek na lidský organismus pootáčení hodinami dvakrát ročně. Podobný, jako je tento:

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/331959-po-zavedeni-letniho-casu-pribyva-o-ctvrtinu-vic-infarktu-zjistila-studie.html

Takových podobných mám uloženo dvanáct. Ale diskutujme k článku pana Jakla, pokud nesouhlasíte, uveďte vždy jen vážné argumenty. Nikoliv osobní pocity, respektuji každého názor, ale některé postoje vyvolávají úsměv a lituji, jak si sami ubližují na zdraví. Každý máme totiž biologické hodiny a ty 2x do roka dostanou náraz. Projeví se nespavostí, tromboembolickými nemocemi. K lékaři potom nejdete s "letním časem", který je příčinou i tohoto "drobného" prohřešku proti zdraví. Zdravého rozumu je nám třeba...R^

0 1
možnosti
  • Počet článků 442
  • Celková karma 35,99
  • Průměrná čtenost 4089x
Novinář, muzikant, politický analytik a pivovarnický expert. 

Seznam rubrik