Diskuse
Chmelit zastudena - pít zatepla
Děkujeme za pochopení.
T44o54m78á68š 63T72a81t85í94č87e38k
Je to tak. Indická světlá přinesla poctivé obohacení.
D12u98š35a52n 50M58a88t57o12u30š29e69k
Zajímavý článek,dlužno dodat že mě IPA,Stouty a nic takového co smrdí citrusem a svrchním kvašením nechutn...
J34i95ř10i86n85a 11P77o25l54á60k55o23v22á
Dobrý den, pěkně zpracovaná historie IPy. Dodávám, že zastudena lze chmelit i spodně kvašená piva. A co se týká doby studeného chmelení v ležáckém tanku, doba 2 dny je velmi krátká, bylo by to mrhání chmelem. Moje zkušenost je minimálně týden, optimálně 2 týdny. Další způsob jak do piva dostat více chmelového aroma je přídavek koncentrátu chmelových silic přímo za filtrací nebo před plněním do sudů. Na trhu je spousta nových odrůd chmelů, které konzumentům nabízejí nové zážitky. Tak vám přeji hodně nevšedních pivních zážitků a všem poctivým pivovarníkům, ať dá bůh štěstí.
A97d92a16m 31M23a89l51ý
Lepší pivovarnický expert než politický analytik.
- Počet článků 443
- Celková karma 36,04
- Průměrná čtenost 4080x